Gizli Bir Vitamin Deposu
Şifalı Bitkiler İşletmesi Sahibi Erdem Karaduman, mevsim geçişlerinde doğal bir şifa kaynağı olan limon otunun saymakla bitmeyen faydaları hakkında bilgiler verdi.
Kakule Şifalı Bitkiler İşletme Sahibi Erdem Karaduman faydaları saymakla bitmeyen, mevsim geçişlerinde şifa kaynağı olan limon otu hakkında bilgiler verdi.
Melisa yani limon otu hakkında bilgi veren Kakule Şifalı Bitkiler İşletme Sahibi Erdem Karaduman; “ son yıllarda halk tarafından bilinen adıyla melisa yaprağı, limon otu, oğul otu olarak bilinen bir bitki çayımız var. Bu oğul otu olarak da bilinen ballıbabagiller familyası bitkileri, orta Avrupa ve özellikle Akdeniz bölgesinde yayılış gösteren bir bitki ve çok yıllık otsu bitkidir. Akdeniz ülkeleri ve Güney Alpler’de yayılış göstermekte, Türkiye’de de kıyı kesimlerde görülmektedir. Melissa otu (limon otu) türüne ait üç alt tür bulunmaktadır. Officinalis limon kokulu olup tedavi ve diğer amaçlarla kullanılmaktadır. En büyük özellikleri rahatlatıcı, sakinleştirici etkileri oldukça yüksektir. Özelikle uyku problemi yaşayan vatandaşlara tavsiye ediyorum. Mide asidini düzenler, özellikle psikolojik rahatsızlıklarda ve hava geçişlerinde oldukça etkilidir” dedi.
'Sindirim Sorunlarına Karşı Tam Bir C Vitamini Deposudur'
Depresyon gibi pek çok alanda tedavi amaçlı kullanıldığını belirten Karaduman; “Akşamları yatmadan önce bir bardak içilmelidir. Her türlün yaş grubunun tüketmesinde bir sorun yoktur. Demleme içilmeli ve içerisine şeker atılmamalıdır. Sindirim sorunlarına karşı tam bir c vitamini deposudur. Sakarya yöresinde halk hekimliğinde, depresyon ve migren tedavisinde, Kırklareli yöresinde ise astım, kalp rahatsızlıkları, diyabet, bronşit ve kanser tedavisinde kullanılıyor. Halk arasında kalp ve damar rahatsızlıklarını tedavi etmek amacıyla bitkinin toprak üstü kısımlarından hazırlanan solüsyonun içine dilimlenmiş limon katıldıktan sonra kullanımı, bitkinin toprak üstü kısımları kurutulup toz edildikten sonra balla karıştırarak kullanımı veya limon otu yaprakları ve Naoloui bitkisin toprak üstü kısımları ile birlikte hazırlanan infüzyonun kullanımı gibi farklı uygulamalar bulunmaktadır. Ayrıca çeşitli in vivo çalışmalarla da bitkinin antioksidan, analjezik ve anti-enflamatuvar aktivitelere sahip olduğu bu nedenle diyabetik nöropatinin tedavisinde kullanımının yaralı olabileceği bilinmektedir” şeklinde konuştu.