Gerede'den tepki çeken haber

Bolu'da yayın yapan Gerede Medya Takip adlı internet sitesinde Kastamonu sahilinde köpekbalığı göründüğüne dair yayınlanan haber tepkiye neden oldu.

Gerede'den tepki çeken haber
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sitenin haberinde de konum bilgisinin paylaşılmaması ve “Kastamonu sahilinde köpek balığı paniği” şeklinde başlıkla duyurulması, bölge turizmine olumsuz olarak etki edeceğinden dolayı tepki çekti.

YAYIMLANAN HABER

Gerede Medya Takip adlı internet sitesinde yayımlanan haberde; “Kastamonu, her sene binlerce tatilcinin tercih ettiği eşsiz bir turizm cennetidir. Ancak son günlerde Kastamonu plajlarındaki deniz canlıları nedeniyle oluşan panik, turizmcileri ve bölge halkını endişelendirmeye başladı. Kastamonu da öğle saatlerindeki huzurlu atmosfer bir anda değişti. Halka açık bir plajda denizde köpekbalığı olduğu iddiasıyla panik yaşandı. Bu olayın ardından, aralarında 4 turistin de bulunduğu toplam 9 kişi sağlık sorunları yaşayarak baygınlık geçirdi. Bu sene Kastamonu plajlarında deniz canlıları konusu tatilciler için bir endişe kaynağı oldu. Yazın başlangıcında, denizanalarının sıkça görülmeye başlamasıyla birlikte, birçok kişi alerjik reaksiyonlar nedeniyle hastanelik oldu. Ardından bölgeye yerleşen balon balıkları da tatilcileri tedirgin etti. Son olarak yaşanan köpekbalığı paniği de tatilcileri endişelendirdi. Ancak yetkililer, köpekbalığının saldırgan bir tür olmadığını ve bu tip olayların zaman zaman yaşanabileceğini belirtiyor. Olayın ardından deniz biyologları, köpekbalığının türünü tespit etmek için çalışmalara başladı. Elde edilen bilgilere göre, bu tür bir köpekbalığı, sadece küçük balıklarla besleniyor ve insanlar için tehlike arz etmiyor. Buna rağmen yaşanan bu olay, tatilcilerin bölgeyi terk etmesine neden oldu. Turizmciler, denizde bu tarz canlılarla karşılaşmanın doğanın bir parçası olduğunu belirtiyorlar ve tatilcilerin gereksiz yere panik yapmamaları gerektiğini vurguluyorlar” ifadelerine yer verildi.

Özel Haber

Bakmadan Geçme