• Haberler
  • Genel
  • Gençlik ve Spor istişare toplantısı yapıldı

Gençlik ve Spor istişare toplantısı yapıldı

Gençlik Haftası programları kapsamında 'Gençlik ve Spor' konulu brifing ve istişare toplantısı yapıldı. Şerife Bacı Öğretmenevinde gerçekleştirilen toplantıya Vali Yaşar Karadeniz, AK Parti Milletvekili Hakkı Köylü, Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, kamu kurum kuruluş ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile amatör spor kulüplerinin başkan ve temsilcileri katılım sağladı. Düzenlenen toplantıda amatör...

Gençlik Haftası programları kapsamında ‘Gençlik ve Spor’ konulu brifing ve istişare toplantısı yapıldı. Şerife Bacı Öğretmenevinde gerçekleştirilen toplantıya Vali Yaşar Karadeniz, AK Parti Milletvekili Hakkı Köylü, Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, kamu kurum kuruluş ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile amatör spor kulüplerinin başkan ve temsilcileri katılım sağladı.

Düzenlenen toplantıda amatör spor kulüplerinin sorunları ve sorunlara yönelik çözüm önerileri görüşüldü. Toplantıda, amatör sporun gelişmesi için ortaya çıkan temel görüşler ise tesislerin ve sporcu kaynağının verimli kullanımı, spor paydaşlarının koordineli bir şekilde hareket etmesi ile maddiyattan kaynaklı problemlerin giderilmesi şeklinde oldu. Bu noktada, Milli Eğitim-Gençlik Spor işbirliğinin çok önemli olduğuna dikkat çekildi.

“ÇOK YÖNLÜ ÇALIŞMAMIZ LAZIM
Vali Yaşar Karadeniz burada yaptığı konuşmada; “Milli Eğitim Bakanlığıyla, Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında bir protokol imzalandı. Bu protokolde artık spor tesisleri ortaklaşa kullanılacak, bu sporu geliştirme anlamında ciddi bir fırsattır. Bu fırsatı mutlaka iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Okullardaki salonlar hafta sonu dahi çalışacak şekilde kendimizi organize etmemiz gerekiyor. Milli Eğitim Müdürlüğümüzün de bu konuda okulları talimatlandırması ve salonların devamlı çocuklarımızın, gençlerimizin sportif faaliyetlerine açık bir şekilde kullanılması lazım. Aynı şekilde Gençlik Spor’a ait salonları da gerektiğinde okulların ihtiyacı olduğunda çalışacak şekilde kullanılması lazım. Sadece birkaç spor dalının yapıldığı bir il olarak yetinmemek lazım. Olimpik spor dalında ilimizde yapma imkanı bulunan tüm spor dallarını ilimizde yaygınlaştırmamız lazım. Başarılı olan çocuklarımızı birebir takip edip kesinlikle yakalarını bırakmamamız gerekiyor. Hem il merkezinde hem ilçelerde çok yönlü çalışmamız lazım” dedi.

“BU TOPLANTI ÇOK ÖNEMLİ BİR TOPLANTI”
AK Parti Millevekili Hakkı Köylü, düzenlenen toplantıyı önemsediğini belirterek; “Sporda tam istediğimiz yerde olmadığımızı söylemek yanlış olmaz. Ama son günlerde Kastamonu’da çok başarılı sporcular da çıkıyor. Başta hükümet, belediyeler ve kamu idareleri olmak üzere hepimizin sporu ön planda daha çocuklarımız küçük yaştayken onlara spor yaptırarak bir yere gelmeye çalışmamız lazım. İnşallah başarılı olacağız. Bu toplantı çok önemli bir toplantı, ben bu toplantıyı önemsiyorum. Burada ortaya çıkacak fikirlerden istifade edeceğiz. Amatör sporda daha ileriye gidebilmek için bir şeyler yapacağız. Eğer bu işle can-ı gönülden ilgileniyorsak başarının gelmemesi mümkün değil. Çeşitli spor dallarında Kastamonu’nun adını duyurmak önemli. Spor salonu eksikliği gerçekten vardı, uluslararası bir salonumuz da yoktu. Sayın Cumhurbaşkanı sağ olsun talimat verdi, üzerinde de duruyor. Şu anda ihalesi yapıldı. Türkiye’nin en modern en iyi spor salonu yapılacak. Bir iki eksiklik var önümüzdeki günlerde inşallah başlayacak. Parası yeterli gelirse yıl sonuna kadar bitiririm dedi. Bizim de görevimiz o paranın tamamını temin etmek. Parayı temin edeceğiz, salonumuzu da yılsonuna kadar bitireceğiz” dedi.

“AMATÖR SPORA DESTEK ÇOK ÖNEMLİ”
Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu ise konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Amatör spora destek çok önemli. Batman Belediyesi’nin bünyesinde 65 antrenör bin 700 civarında sporcusu var. Ben de seçim çalışması sürem boyunca biz de bünyemizde antrenör bulunduralım ve spora desteği verelim diye düşündüm. Bunu koordineli yapmak lazım. Bu sadece belediyenin altından kalkabileceği bir şey değil. Sıkı ve hızlı bir şekilde ilimizi de taramamız lazım. Hentbolda bizim belediye olarak sponsorluğumuzda büyük oranda başarı yakaladık, hentbolun Kastamonu’daki geçmişi uzun yıllara dayanır. Aynısını ben öyle zannediyorum ki amatör sporlarda voleybol, basketbolda da yakalayabiliriz. Yüzmeye çok meraklı gencimiz de var. Sıkı bir takiple yetenekleri bulmalı eğitimleri de antrenörlerimizle yeteneklerini geliştirmeliyiz. İnanıyorum ki Kastamonu’da çok ciddi sayıda gencimiz çıkacaktır. Eski Şerife Bacı Hastanesi’nin oraya bir spor salonu çok güzel olur. Spor salonu yönünden bir miktar eksiğimiz var ya da çok verimli kullanamıyoruz. Kastamonu’da amatör sporların hepsiyle ilgili mutlaka ilgilenen birileri var. Bu ilgilenmelerin gelişmesine her anlamda destek olmak lazım. Belediye olarak her türlü görüşe açığız, desteğe de hazırız.”

“SPOR LİSESİ İÇİN İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ BEKLİYORUZ”
Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Tesisler Şube Müdürü Engin Kaya, merkez ve ilçe tesisleri hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Akabinde Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Şirin, Milli Eğitim tesisleri hakkında bilgilendirme yaptı. Şirin konuşmasında Spor Lisesi’yle ilgili de açıklamalarda bulunarak; “Spor lisesi için Kuzeykent Hasan Doğan Spor Tesisleri içerisinde imar planı değişikliğini bekliyoruz. Daha sonra belediyemizle görüşerek neler yapabilirizin çalışmalarını yapacağız. Şayet gerçekleşme imkanı olursa 12 derslikli bir okul projemiz olacak. Öğrenci yurdu ve bir de büyük bir spor salonu yapmayı planlıyoruz. Böylelikle spor lisesini de Kastamonu’ya kazandırırız diye düşünüyoruz” dedi.

“AMATÖR KULÜPLERİMİZİN DEVLET VE MİLLET DESTEĞİNE İHTİYACI VAR”
Kastamonu Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Adem Keloğlu, amatör spor kulüplerinin okul sporlarına katılan sporcuların devamlılığını sağlayan bir kurum olduğunu belirterek; “Amatör spor kulüplerinin faaliyetlerine devam etmesi için belediyelerimizin, kaymakamlıklarımızın, iş adamlarımızın, kurum ve kuruluşlarımızın, kanunların verdiği yetkiyi kullanarak maddi ve manevi destekleri çok önemli ve zorunludur. Amatör kulüplerimizin devlet ve millet desteğine ihtiyacı var.”

“BU TOPLANTI DEVRİM NİTELİĞİNDE”
Gençlik ve Spor İl Müdürü Reşat Asrak: “Bu toplantının bu şekilde tertip edilmesi bence bir devrim niteliğinde. Sayın protokolün burada toplanması çok büyük bir devrim. Böyle bir toplantı bu hafta için yapılabilecek en güzel etkinlik. Tesislerin etkili ve verimli kullanılması çok ama çok önemli. 171 beden eğitim öğretmeni ve 36 antrenör etkin ve verimli bir şekilde bütün tesisleri kullanır ve imkanları zorlarlarsa yapamayacağımız şey yok. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasındaki iş birliği protokolünü gerçekten uygularsak, spor salonlarının tamamını etkin ve verimli bir şekilde kullanabilirsek Kastamonu’da spor sorununu çözmüş oluruz. Milli Eğitim ve Gençlik Spor’un tesislerinin aktif bir şekilde kullanıldığı gün mesafe kat etmiş olacağız.”

“HER ZAMAN SPOR SALONUMUZ AÇIK”
İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mesut Şeker: “Öğrencilerimizin zihinsel gelişimi kadar fiziki gelişimi de bizim için çok önemli. Bu kapsamda okullarımızda sportif faaliyetler yapıyoruz. Ders faaliyetleri kapsamında açtığımız kurslarımız da var. Okul sporları kapsamında da katılım sağlanıyor. Öğrencilerimizin sportif faaliyetler noktasında taramalarını gerçekleştirip yetenekli doğrultusunda eğitmeye de çalıştık. Bunun dışında ücretsiz olarak öğrencilere sportif faaliyetler yaptırmak isteyen dernekler veya kulüpler olursa biz de salonlarımızı kendilerine tahsis ediyoruz. Milli Eğitim olarak bizler 171 beden eğitimi öğretmenimizle gerek mevzuat çerçevesinde yapılan beden eğitimi derslerinde gerekse bunun dışında kurslarda öğrencilerimize spor anlamında gerekli faaliyetleri yaptırıyoruz. Salonlarımızı da kullandırıyoruz, kesinlikle boş geçiyor anlamına gelmiyor. İstenilen her zaman da spor salonumuz açık.”
“SPOR GENÇLİĞİN OLMAZSA OLMAZI”
Daha önce Spor Genel Müdürlüğü yapmış olan Abana Belediye Başkanı Yunus Akgül: “Spor, gençliğin olmazsa olmazı. Belediyelerce, kaymakamlıklarca mutlak desteklenmesi gerekli. Sporun alt yapısı Milli Eğitim. Gençlik Spor ile birlikteliğin sağlanması şart. Bütün gelişmiş ülkelerde Beden Eğitimi dersi haftada en az 5 saat, bazı ülkelerde yüzme branşından geçemeyen sınıfta kalıyor, bu derece önemsiyorlar. MEB ile GSİM senkronize olamazsa bir arpa boyu yol alamayız. Spor en büyük tanıtım ve ekonomidir, maksimum oranda yararlanmalıyız.
SALONLARIN ÇALIŞMASIYLA İLGİLİ ÇALIŞMA GRUBU KURULDU
Vali Yaşar Karadeniz, spor salonlarının çalışmasıyla ilgili çalışma grubu kurulmasını istedi. Milli Eğitim’den Özcan Arslan, Gençlik Spor’dan Engin Kaya ve ASKF’den Adem Keloğlu’ndan oluşan bir çalışma grubu oluşturuldu. Vali Yaşar Karadeniz ayrıca okul sporlarındaki başarılı sporcular için ödül sistemi için çalışma yapılmasını istedi.

Program amatör spor kulüplerinin sorunlarının dinlenmesi, soru-cevap şeklinde devam etti.

Bakmadan Geçme