• Haberler
  • Spor
  • Genç Sporcu Beytullah Ayvacı: 'Bayrağımızı Dalgalandırmak İçin Çalışıyorum'

Genç Sporcu Beytullah Ayvacı: 'Bayrağımızı Dalgalandırmak İçin Çalışıyorum'

Kick boksta Dünya Kupası ve Wushu branşlarında Türkiye Şampiyonluğu bulunan Beytullah Ayvacı, ülkesini gururlandırmak ve bayrağını dalgalandırmak için büyük bir azimle çalışıyor. Antrenörü Eldar Elizade'nin desteğiyle spor kariyerinde emin adımlarla ilerlemeye devam ediyor.

Kick Boks branşında Dünya Kupası 3’üncüsü mevcut ve Wushu branşında Türkiye Şampiyonluğu kazanan Beytullah Ayvacı; “Kick boks branşında dünya kupası 3’üncü Wushu sanda branşında Türkiye Şampiyonluğu ve 1 kez Avrupa 3’üncüsü oldum. Spora Eldar hocamın ve ailemin teşvik desteğiyle 8 yaşında yönlendirmeleri sonucu başladım. Leon Spor kulübünde Eldar Alizade ile çalışıyorum en zorlayıcı maçım, dünya kupası yarı final maçı beni zorlamıştı. Şampiyonluk sürecim çok heyecanlıydı ilk şampiyon olduğum zamanı dün gibi hatırlıyorum. Eldar hocamın desteği ile sıkı çalışma disiplin idmandan geçtim. Çalışmalarım ve süreçte kilo konusunda sıkıntı yaşadım onun haricinde sıkıntım olmadı. Günlerim çok yoğun oluyor okul, antrenman, ilçede yaşıyorum ulaşım problemim oluyor ama aksatmadan gelmeye çalışıyorum. Okul çıkışı saatlerimde dolmuşla merkeze gelip salona antrenmana geçiyorum akşam araba saati uyarsa uymazsa sabah erkenden okul saatine yetişiyorum. Yorucu zor bir süreç oluyor benim için ders kontrollerim okula uyumum ama öğretmenlerim ve Eldar hocam sayesinde düzen oturtmaya çalışıyorum” dedi.

'Ülkemi Gururlandırıp Bayrağımızı Dalgalandırmak İstiyorum'

Ailesinin her konuda maddi ve manevi desteğini gördüğünü ifade eden Beytullah Ayvacı; “Ailemin her konuda maddi manevi desteğini gördüm. Üzerimde emekleri çok oldu. Arkadaşlarımın motivasyonları birbirimize desteklerimiz çalıştıkça başardıkça daha da hırslanıyorum, başarımla gurur duydu tüm çevrem. Hepsi tabi ki hocam sayesinde beni çok güzel yetiştiriyor. Daha güzel başarılarımız da olacak inşallah dünya ve Avrupa şampiyonu olmak istiyorum. Bunun içinde çok çalışıp iyice hazırlanıyorum bu sporda vatanımı ülkemi gururlandırıp bayrağımızı dalgalandırmak istiyorum edepli ahlaklı sporcular yetiştirmek için elimden geleni yapacağım” şeklinde konuştu. 

Özel Haber

Bakmadan Geçme