• Haberler
  • Genel
  • Fındıkoğlu, iş dünyasının beklentilerini sıraladı

Fındıkoğlu, iş dünyasının beklentilerini sıraladı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Ticaret ve Sanayi Odaları-Ticaret Odaları Müşterek Konsey Toplantısı, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun katılımıyla Ankara'da gerçekleşti. TOBB Konsey Üyesi ve Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuz Fındıkoğlu, toplantıda yaptığı konuşmada Kastamonu iş dünyasının sorunlarını ve beklentilerini dile getirdi. İki gün boyunca süren toplantının ilk gününde...


Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Ticaret ve Sanayi Odaları-Ticaret Odaları Müşterek Konsey Toplantısı, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katılımıyla Ankara’da gerçekleşti. TOBB Konsey Üyesi ve Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuz Fındıkoğlu, toplantıda yaptığı konuşmada Kastamonu iş dünyasının sorunlarını ve beklentilerini dile getirdi.

İki gün boyunca süren toplantının ilk gününde ihracat, ticaret, vergi, çalışma hayatı, finansman, mevzuat gibi konularda istişarelerde bulunulurken turizm, tarım hayvancılık ve lojistik sektörlerinin sorun ve beklentileri masaya yatırıldı. Toplantının ikinci gününde konsey üyeleriyle bir araya gelen TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu; “Oda ve borsa camiası olarak, atılan adımların ekonomiye yansıması için üstümüze düşen her sorumluluğu yerine getirecek, daha çok çalışmaya, üretmeye devam edeceğiz” dedi.

TİCARİ ALACAK SİGORTASI ÇIKTI

Hisarcıklıoğlu, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın katılımıyla gerçekleştirilen TOBB Ticaret ve Sanayi Odaları Konseyi ve Ticaret Odaları Konseyi Müşterek Toplantısı'nın açılışında yaptığı konuşmada, son dönemde iş dünyasının üzerindeki yükleri azaltan, önünü açan kararlar alındığını söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından peş peşe güzel haberlerin verildiğini ifade eden Hisarcıklıoğlu, yıllardır önemini vurguladıkları Ticari Alacak Sigortası’nın çıktığını hatırlattı. Hisarcıklıoğlu, ekonomide olağan dışı gelişmeler yaşandığına işaret ederek, dövizdeki ve faizdeki artışların, ülke ekonomisinin gerçek durumunu yansıtmadığını düşündüklerini bildirdi.

“DÜNYA ÜRETİMİ DİJİTAL BİR DÖNÜŞÜM SÜRECİNDEN GEÇİYOR”

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ise, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin (TOBB) Ticaret ve Sanayi Odaları Konseyi ve Ticaret Odaları Konseyi Müşterek Toplantısı'nın açılışında yaptığı konuşmada, küresel ekonominin ticaret, teknoloji ve hukuki boyutunda önemli dönüşümler gerçekleştiğini söyledi. Bu dönemde, doğru politikalar geliştirmek, alternatif pazarlara ve yeni nesil teknolojilere odaklanmak zorunda olunduğuna işaret eden Pekcan, dünya üretiminin dijital bir dönüşüm sürecinden geçtiğini, bu dönüşümü kaçırmamak gerektiğini bildirdi. Pekcan, Ticaret Bakanlığı olarak dönemi anlayan yeni politikalar geliştirmek üzere çalışmalarını sürdürdüklerini vurgulayarak, hayata geçirdikleri projeler hakkında bilgi verdi. İş dünyası tarafından kendilerine iletilen talepleri dikkatle incelediklerini ve sorunlara hızlı bir şekilde çözüm ürettiklerini vurgulayan Pekcan, sivil toplum kuruluşları ile İstişare Kurulu kurduklarını, göreve geldiği günden bu yana Bakanlığa 903 talep iletildiğini, bunların kendi görev alanıyla ilgili 455 tanesini karşıladıklarını ifade etti. Pekcan, Ticaret Bakanlığı’nın görev alanında yer almayan 342 talebi ise ilgili Bakanlıklarla takip ettiklerini dile getirdi.

“SON DERECE YARARLI BİR TOPLANTI OLDU” KATSO Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Konsey Üyesi Oğuz Fındıkoğlu’da toplantıya katılarak, Kastamonu iş dünyasının sorunlarını ve beklentilerini dile getirdi. Toplantı ile ilgili açıklamalarda bulunan Fındıkoğlu; “Sayın Bakanımız ve Sayın Genel Başkanımızın katıldığı toplantıda, kredilerden vergi ve ÖTV indirimlerine, turizmden kuyumculuk sektörüne, tarım ve hayvancılıktan lojistiğe kadar birçok konuyu masaya yatırdık. Bizde Kastamonu iş dünyamızın sorunlarını dile getirerek, çözüm önerilerimizi dile getirdik. Son derece yararlı bir toplantı olduğunu düşünüyorum. İş dünyamızın sorunlarını önemseyip, bizlerle birlikte çözüm üretmeye çalışan Sayın Bakanımıza ve Sayın Genel Başkanımıza tüm üyelerimiz adına şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Bakmadan Geçme