Feridun Düzağaç Kastamonu'yu Salladı

Kastamonu Belediyesi tarafından, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında ünlü sanatçı Feridun Düzağaç'ın konserine ev sahipliği yaptı. Yaklaşık 2,5 saat süren konserde birbirinden güzel şarkılarla vatandaşları mest etti.

Cumhuriyete ve Demokrasiye sahip çıkacaklarını söyleyen Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı;“ Yaşasın zafer. Bu yıl 30 Ağustos'un 102’inci yılını kutluyoruz. 30 Ağustos bize cumhuriyetin mirasıdır. Bize bu güzel cumhuriyeti bırakanları sizlerin huzurunda saygıyla, sevgiyle, minnetle, özlemle anıyoruz. Öncelikle bir haftadır Atatürk'ün Kastamonu'ya gelişi Şapka ve Kıyafet inkılabıyla 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları için yapmış olduğumuz etkinliklerde emeği geçen tüm arkadaşlarıma, tüm kamu kurumlarımıza ve bizleri bu etkinliklerde yalnız bırakmayan sizlere canı gönülden teşekkür ediyorum. 30 Ağustos zaferini’ bu cumhuriyeti milletin istiklalini yine milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır’ diyerek yola çıkan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşlarına borçluyuz. Bu borcu ödemek için her koşulda her şartta özgürlüğümüze ve bağımsızlığımıza sahip çıkacağız. Cumhuriyetimize ve demokrasimize sahip çıkacağız. Laikliğe, hukukun üstünlüğüne, adalete, eşitliğe ve kardeşliğe sahip çıkacağız. Biz sorumluluğumuzun ve üzerimize düşen görevin farkındayız. Onlar nasıl 102 yıl önce kazandıkları zaferleri eğitimde, sağlıkta, ekonomide ileriye götürdülerse onlar nasıl kentleri yeniden imar ederek fabrikalar kurarak yurdun 4 bir yanını demir ağlarla ördülerse biz de üzerimize düşeni yapacağız”ifadelerini kullandı.

Feridun Düzağaç Kastamonu'yu Salladı

'Savaşlarda Kazandığımız Zaferleri Yeni Zaferlerle Geleceğe Taşıyacağız'

Her alanda kazanılması gereken zaferler olduğunu belirten Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı;“Aldığımız bu emaneti ileri taşıyacağız. Bu belediyeyi yeniden halkın belediyesi yapacağız ve başta yuvamız Kastamonu olmak üzere ülkemizi yeniden ayağa kaldıracağız. Kimsenin şüphesi olmasın. Bu güzel şehri yollarıyla, parklarıyla, meydanlarıyla, sokaklarıyla, tarihiyle ve kültürüyle yeniden ayağa kaldıracağız. Ama en çok da cumhuriyetin değerlerini ayağa kaldıracağız. Onun için size sözümüz sözdür. Bütün engellerin ve zorlukların üstesinden geleceğiz. Her türlü zorluğa ve her türlü engele karşı mücadele etmek boynumuzun borcudur. Gücümüzü sizden, sizin teslim olmayan azminizden, inadınızdan ve ortak çabanızdan alıyoruz. Ve başaracağız. Öyle ki geçmişte düşmanla ve cehaletle verdiğimiz savaşlarda kazandığımız zaferleri yeni zaferlerle geleceğe taşıyacağız. Ama biz yeni zaferler deyince eğitimde, bilimde, sanatta, kültürde, teknolojide, sanayide, ekonomide ve her alanda kazanılması gereken yeni zaferleri işaret ediyoruz. Çünkü Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ‘Savaş meydanlarında kazanılan zaferler ekonomik zaferlerle taçlandırılmazsa siyasi bağımsızlığımızı koruyamayız’. Koruyamayız sözü. Aklımızdan hiç çıkmıyor. Çıkarmayacağız. Umuyor ve diliyorum ki cumhuriyetimizin 2’inciyüzyılında bu alanlarda elde edilen yeni zaferleri bir milletin evlatları oluruz. Öyle ki bunu başardığımızda Mustafa Kemal Atatürk'e bu zaferi kazanan atalarımıza layık birer bireyler olacağız. Bu duygu ve düşüncelerle özgürlük ve bağımsızlığı karakteri sayan millet egemenliğine gönülden bağlı Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygıyla anıyorum. Tüm şehitlerimize rahmet diliyor. Hepimizin otuz Ağustos Zafer Bayramı kutlu olsun”dedi.

Feridun Düzağaç Kastamonu'yu Salladı

Bakmadan Geçme