Engelleri Aşan Robotik Kodlama
Kastamonu Bilim Şenliği'nde açılan standa görev alan İhsangazi İlkokulu Öğretmeni ve Atölye Lideri Murat Çetinkaya robotik kodlama hakkında açıklamalarda bulundu.
Kastamonu Bilim Şenliği’nde açılan standa görev alan İhsangazi İlkokulu Öğretmeni ve Atölye Lideri Murat Çetinkaya robotik kodlama hakkında açıklamalarda bulundu.
Çocukların erken yaşlarda teknolojiyi sevmesi ve kodlama becerilerini geliştirmesini hedeflediklerini ifade eden Çetinkaya, çocukları bu alanlara teşvik etmeyi amaçladıklarını dile getirdi.
'İleri Düzeye Taşımayı Hedefliyoruz'
Öğrencileri robotik kodlama dünyasına hazırlamak istediklerini belirten İhsangazi İlkokulu Öğretmeni ve Atölye Lideri Murat Çetinkaya; “Kastamonu Üniversitesinde öğrencileri Hilal Maden ve Kader Çiftçi ile birlikte bu standa görev aldık. Birlikte bilim şenliğinde öğrencilerle buluşarak robotik kodlama dünyasına giriş yapmalarını sağlamak ve tanıtmak istiyoruz. Bugün ki amacımız engelden kaçan robot, ya da engeli algılayan robot. Bu robotu çocuklara tanıtıyoruz. Ve bunun kodlamasını yaptırmak istiyoruz. Elimdeki robotta engeli gördüğü zaman öten ve yolunu değişen bir robotumuz var. Diğer robotumuzda engeli gördüğü zaman duruyor. Hareket etmiyor. Bunların temel mantıkları ileri düzey otomobillerde çarpışmayı önleyici sistemlerine kadar gidiyor. Portatif olarak düşünebiliriz. Elimizdeki robotlarla da basit robotik kodlama mantığıyla çocuklara robotik kodlamayı sevdirmeyi ve ileri düzeye taşımayı hedefliyoruz. Bu tür eğitimlerle, çocukların erken yaşlarda teknolojiyi sevmesi ve kodlama becerilerini geliştirmesini hedefleniyoruz. Çünkü bu tür robotlar ileri teknoloji sistemlerinin temelini oluştur. Bu projeler öğrencilere sadece kodlamayı öğretmekle kalmayıp, aynı zamanda günlük hayatta kullanılan teknolojilerin nasıl işlediğini anlamalarına da yardımcı oluyor. Bu tür şenlikler doğrultusunda, çocuklar bu etkinliklerden büyük bir ilgiyle ayrılarak, gelecekte bu alanlarda ilerlemelerini teşvik etmeyi amaçlıyoruz” dedi.