Emniyet Kemerini Tak, Hayata Tutun

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından Kastamonu'ya gönderilen Emniyet Kemeri Simülasyon Aracı ile vatandaşlara emniyet kemeri hususunda bilinçlendirilmesi yapıldı.

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından Kastamonu'ya gönderilen Emniyet Kemeri Simülasyon Aracı ile Cumhuriyet Meydanı’nda kaza anında araç içerisinde yaşananlara vatandaşlara gösterilerek, vatandaşların emniyet kemeri hususunda bilinçlendirilmesi yapıldı.

Emniyet Kemerini Tak, Hayata Tut

Çevirme aparatıyla dönen arabanın amacı, emniyet kemeri takılması halinde ölümlerin önüne geçilmesi ve yaralanmaların azaltılmasına yönelik dikkat çekme amaçlanıyor. Trafik ekipleri vatandaşları simülasyon aracına davet ederken, emniyet kemerinin ne kadar önemli olduğunu uygulamalı olarak test etmelerini sağladı.

Emniyet yetkilileri, kazalarda emniyet kemerinin hayati önem taşıdığını vurgulayarak, maddi hasarlı sonuçlanabilecek kazaların araç içerisindeki vatandaşların emniyet kemeri takmamasından dolayı yaralamalı ya da ölümlü sonuçlandığına dikkat çektiler. Ayrıca şehirlerarası otobüs kazalarına dikkat çeken yetkililer, yolcuların kesinlikle emniyet takması gerektiğini vurgulayarak “Emniyet Kemerini Tak, Hayata Tutun” sloganına vurgu yaptılar.  
 

Bakmadan Geçme