• Haberler
  • Genel
  • Ekrem Ay'dan internet haber sitelerine destek çağrısı

Ekrem Ay'dan internet haber sitelerine destek çağrısı

Eski Bakan Murat Başesgioğlu'nun yerel basının internet sitelerinin desteklenmesine yönelik çağrısına bir destek de Kastamonu Vakfı'ndan geldi.

Ekrem Ay'dan internet haber sitelerine destek çağrısı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Eski Bakan Murat Başesgioğlu’nun yerel basının internet sitelerinin desteklenmesine yönelik çağrısına bir destek de Kastamonu Vakfı’ndan geldi.
Kastamonu Vakfı Başkanı Ekrem Ay, vatandaşlara çağrıda bulunarak; “Bizler doğduğumuz büyüdüğümüz memleketimizden kilometrelerce uzaklarda bazen yakın illerde, bazen yurdun başka köşesinde veya dünyanın başka başka yerlerine iş için eğitim için ya da değişik nedenlerle gidip oralarda yaşıyoruz. Ama hep memleket hasreti ile yaşamaya devam ediyoruz. Memleketimizin kokusu, havası burnumuzda tütüyor. İşte o zaman memlekette ne var ne oldu bir haber var mı diye merak içerisinde oluyoruz. Bizler gurbetteki Kastamonulular olarak birlik ve beraberliğimizi artırmak, ayrıca sesimizi daha geniş mecralara duyurabilmek amacıyla sivil toplum kuruluşları çatısı altında toplanıyoruz. Kastamonu Vakfı olarak başta Ankara’ da bulunan hemşehrilerimizin birlik ve beraberliğini sağlamak suretiyle güçlü bir toplum yapısı oluşturmayı amaçlayarak çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Memleketimizde kısıtlı imkanlar ve zor koşullar altında mücadele etmeyi göze alan gazetecilerimiz, habercilerimiz bize memleketimizden haberleri ulaştıran basın kahramanlarıdır. Ayrıca bizlere haber getirmenin yanında kültürümüzü tanıtan ve gelecek kuşaklara aktaran kültür elçileridir. Memleketimize özlem hissettiğimizde, tarihi ve doğal güzelliklerimizi yaptıkları yayınlarla bizlere ulaştırarak memleket özlemini bir nebze gidermemize vesile olmaktadırlar. Bunun yanında dünyada, bilim, teknoloji alanlarında meydana gelen gelişmeler ve yeniliklerden haberdar olmamızı sağlayan toplumun gelişimine rehberlik eden neferlerdir” dedi.

“GAZETELERİMİZE GÜÇ VERELİM”

Ay açıklamasının devamında; “Cumhuriyetimizin 100’üncü Yılını kutladığımız bu günlerde ilk olarak 1872 yılında faaliyete geçen Kastamonu Gazetesi ile yerel basınımız Kurtuluş mücadelemiz sırasında meydana gelen gelişmeleri hemşerilerimize en doğru ve çabuk şekilde ulaştırarak, milli mücadelede aktif rol almıştır. 150 yıllık birikimleriyle bugün de yaşanan gelişmelerden hızlı ve doğru şekilde haberdar olmamızı sağlamaktadırlar. Basınımızda dünyadaki teknolojik gelişme ve yenilikleri takip ederek dijitalleşen dünyaya ayak uydurmaktadır. Eskiden çarşaf çarşaf kağıtlara gazeteler basılırken günümüzde birçok gazete dijital olarak basılmaktadır. Eskiden haberlere ve gelişmelere ancak gazeteyi edindiğimizde haberdar olurken şimdi bilgisayarımızda telefonumuzda kısaca parmağımızın ucunda her türlü gelişmeye ulaşabilmekteyiz. Dünyanın neresinde olursak olalım memleketimizdeki gelişmeleri bildiren haberleri parmağımızın ucunda ve anında haberdar olabiliyoruz.  Bizlere bu haberleri ulaştıran değerli gazetelerimizde kastamonugundemgazetesi.com, aciksoz.com.tr, kastamonuistiklal.com, taskoprupostası.com ve tosyahaber.com bizlerin memleketimizden haber almamız için var güçleri ile çalışmaktalar. Bizlerde değerli gazetelerimize, gazetecilerimize, muhabirlerimize ve haber sitelerimize her zaman destek olmalı ve sahip çıkmalıyız. Kastamonu Vakfı olarak değerli gazetelerimiz, gazetecilerimiz, muhabirlerimiz ve haber sitelerimizin her zamanın yanında olduğumuzun ve olacağımızın bilinmesini isteriz. Memleket haberlerini kaynağından takip edelim gazetelerimize güç verelim” dedi.
 

Bakmadan Geçme