• Haberler
  • Siyaset
  • Ekmekci Bozkurt'ta konuştu: 'Bozkurtumuzun yeri devletimizin tam kalbinde'

Ekmekci Bozkurt'ta konuştu: 'Bozkurtumuzun yeri devletimizin tam kalbinde'

AK Parti Milletvekili Adayı Av. Fatma Serap Ekmekci, Bozkurt'ta katıldığı bayramlaşma programında açıklamalarda bulundu.

AK Parti Kastamonu Milletvekili Adayı Av. Fatma Serap Ekmekci, Bozkurt’taki bayramlaşma programına katıldı. AK Parti İl Başkanı Doğan Ünlü, milletvekili adayları Halil Uluay ve Mehmet Umur ile teşkilat üyelerinin katıldıkları Bozkurt programında; esnaf ziyaretleri yanı sıra Bozkurt Belediyesi tarafından 131’incisi düzenlenen pilav günü etkinliği de yer aldı.

AK Parti Milletvekili Adayı Av. Ekmekci, Şehit Atilla Çıkın Yöresel Pazaryeri’nde Bozkurt Belediyesi tarafından düzenlenen geleneksel pilav gününde yaptığı konuşmada Bozkurt’ta yaşanan sel afetine ve sonrasında yapılan çalışmalara dikkat çekti.

“ALLAH DEVLETİMİZE ZEVAL VERMESİN”

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayarak konuşmasına başlayarak Ekmekci, “Bozkurt’u da içine alan sahil bandımızda 11 Ağustos 2021’de büyük bir sel felaketi yaşadık. Öncelikle, kaybettiğimiz hemşerilerimize Allah’tan rahmet, geride kalan yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Afetin ilk anından itibaren devletimiz tüm gücüyle bölgede yerini aldı ve acil kurtarma çalışması başladı. Allah devletimize zeval vermesin” dedi. 

“TOPLAM YAPILARIN YARISI İNŞA EDİLDİ”

Yaşanan sel afetinin ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) öncülüğünde Bozkurt’ta imar seferberliğinin gerçekleştirildiğini kaydeden Ekmekci, “Toplam yapıların yarısı, kamu kurum binalarının ise yüzde 80’i yeniden inşa edildi. 649 konut yapıldı. 123 işyeri olan sanayi sitesi inşa edildi. Konut ve işyerlerinin bildiğiniz üzere kuraları çekilerek hak sahiplerine teslimi yapılıyor. Köy yolları, köprüler, ilçe yolları her ilçemize görevlendirilen valilerin koordinasyonunda hızla yapıldı. Bir daha aynı felaketin yaşanmaması için bölgede gerekli tedbirleri devletimiz aldı. Riskli alanlar başta olmak üzere her yerleşim sel ve heyelana karşı dayanıklı hale getirildi” açıklamasında bulundu. 

“BOZKURT’UMUZUN YERİ DEVLETİMİZİN TAM KALBİNDE”

İlgili bakanların ve üst düzey bürokratların haftalarca bölgede kalıp yaraları sarmak için büyük emek verdiklerini dile getiren Ekmekci, “Bozkurt’umuzun yeri devletimizin tam kalbinde. 14 Mayıs’tan itibaren Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın devlet başkanlığında, biz 3 milletvekiliniz, Bozkurt’umuz için bugüne kadar yapılanların üzerine emek koymak için çalışacağız, ilçemizdeki tüm kesimlerin işbirliği ve istişaresi ile kıymete kıymet katacağız. Bozkurt, AK Parti’mize her seçimde büyük destek verdi. 14 Mayıs’ta da aynı desteğin katlanarak vereceğinden şüphemiz yok” dedi.

Bakmadan Geçme