Ekiplerin Yaptığı Tatbikat Gerçeğini Aratmadı

Kastamonu saha tatbikatı, UMKE, AFAD, İtfaiye, İHH, KADASK, Kuzey Arama Kurtarma Derneği ve Kızılay'ın katılımı ile başarıyla tamamlandı. 

Kastamonu İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) yerleşkesinde Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamında, olası bir afette koordinasyonu sağlamak ve müdahale süreçlerini iyileştirmek amacıyla düzenlenen Kastamonu TAMP Saha Tatbikatı, 18 UMKE personeli ve 6 araçla katılım sağladığı, yerel düzey afet gruplarının ana çözüm ortağı ve destek çözüm ortağı kurumlar AFAD, İtfaiye, İHH, KADASK, Kuzey Arama Kurtarma Derneği ve Kızılay’ın katılımı ile başarıyla tamamlandı. 

Ekiplerin Yaptığı Tatbikat Gerçeğini Aratmadı

Tatbikat, olası bir depreme hazırlık amacıyla gece saatlerinde gerçekleştirildi. Kastamonu Yerel Düzey Saha Tatbikatı kapsamında Tosya ilçesi ve Merkezdeki enkazlara ekiplerin müdahale etmesi, barınma alanlarında ki vatandaşlara iaşe, psikososyal ve beslenme desteği verilmesi, araç yangınına müdahale, barınma alanlarının kurulması, güvenlik önlemlerinin alınması, afetzede nakil işlemleri, hasar tespit çalışmaları gibi olay sürümlerine afet grupları ile birlikte sivil toplum kuruluşları tarafından müdahale edilmesi senaryolaştırıldı. Ekipler, farklı enkaz alanlarında çalışarak, mahsur kalan vatandaşlara ulaşarak afetzedeleri enkazdan çıkardı. Jandarma arama kurtarma köpeği de çalışmalara destek verdi.

Tatbikata Vali Meftun Dallı, Vali Yardımcısı Ahmet Atılkan, İl Emniyet Müdürü Kayhan Ay, İl Müftüsü Bekir Derin, Kızılay Şube Başkanı Sabit Tavil ve AFAD İl Müdürü Suat Tüfekçi’nin de katılımları ile İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Çağdaş Derdiyok, Acil Sağlık Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Özgür Yılmaz, Başkan Yardımcısı Ali Ünal ve İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Anıl Kutlubay AFAD adına tatbikata katıldılar.
UMKE ekiplerinde katılım sağladığı, düzenlenen Kastamonu TAMP Saha Tatbikatı sayesinde, ekipleri arasındaki koordinasyon güçlenmiş ve afet durumlarına müdahale süreçler daha da optimize edildi. 

Ekiplerin Yaptığı Tatbikat Gerçeğini Aratmadı

‘Gayretli Çalışmalarından Dolayı Çok Teşekkür Ediyorum’

Tatbikatla ilgili Vali Meftun Dallı; “Kastamonu İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nün koordinesinde Yerel Düzey Afet Grupları’nın ana çözüm ortağı ve destek çözüm ortağı kurumların ve sivil toplum kuruluşlarının akredite arama kurtarma ekiplerinin katılımıyla gerçekleştirilen Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) Saha Tatbikatı’na katıldım. Tatbikat senaryosu gereği, bir ilçemizi ve ilimizi etkileyen 6.8 büyüklüğündeki depremin hemen ardından kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarına bağlı arama kurtarma ekipleri afetten etkilenen bölgelere sevk edildi. Ekipler, farklı enkaz alanlarında çalışarak, mahsur kalan vatandaşlarımıza ulaştı ve afetzedeleri enkazdan çıkardı. Jandarma arama kurtarma köpeği de çalışmalara destek verdi. Tatbikatın sonunda arama kurtarma ekipleriyle görüştük. İl AFAD Md Suat Tüfekçi’ye, personeline, tatbikata katılan ve destek veren tüm kamu kurumlarımızın, sivil toplum kuruluşlarımızın yönetici ve personeline ve gönüllülerimize, özverili ve gayretli çalışmalarından dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi. 
 

Bakmadan Geçme