Ekip Moni Sahnede Engelleri Aşıyor

İl Kültür Turizm Müdürlüğü Rıfat Ilgaz Kültür Merkezi'nde Görme Engelliler Derneği'nin kurduğu 'Ekip Moni' 3'üncü tiyatro oyununu sahneledi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Ekip Moni Sahnede Engelleri Aşıyor

Görme Engelliler Derneği Başkanı Cahit Kuşoğlu ekibin kuruluş yılından itibaren yaptıkları oyunların engelli vatandaşların hayatlarına anlam yüklediğini ve yaşama dört elle tutunmasına fayda sağladığını belirtti. Görme Engelliler Derneği Başkanı Cahit Kuşoğlu; “3’üncü yılımızda bu 3’üncü oyunumuz. Bir nebze onların da yüzünü güldürmek istedik. Görme engelliler olarak bu tür etkinliklerle halkımızın içinde olmak istiyoruz. Görme engellinin neler yapabildiğini göstermek, farkındalık yapabilmek, görme engelli arkadaşlarımıza örnek olabilmek açısından bu etkinliği yaptık. Hayattan beklentiniz, yaşama sevinciniz kaybolmadıysa bir uzvun kaybedilmesinin çok büyük bir engel olmadığını bugün olduğu gibi tüm halkımıza göstermek istiyoruz” dedi. 

‘Derdimiz Kastamonu’dan Tüm Türkiye’ye Ders Verebilmek’

Kastamonulu yazar ve tiyatro oyuncusu Necati Korkmazer ise; “Derdimiz Kastamonu'dan tüm Türkiye bir mesaj verebilmek. Bir tiyatro gösterisi yaptık, yaş ortalamamız 50'nin üzerinde. Şu mesajı vermek istiyoruz; 50 yaşın üzerindeki görme engelliler elindeki kıt imkanlarla bunları yapabiliyorlarsa, bu sahneye çıkabiliyorlarsa başka bir ildeki 15 yaşındaki bir görme engellinin elinden tutulursa neler yapabilir? Görme engellilerin elinden tutulsun istiyoruz. Görme engellilerin elinden tutulduğunda bir şeyler yapabildiklerini tüm Türkiye'ye gösterme çabası içerisindeyiz. Bugünkü oyunumuzu sevgi evlerindeki geleceğe umutla bakan çocuklarımız, huzurevindeki büyüklerimiz ve cansiperane görevini yapan gazilerimiz, şehit yakınlarımıza özel bir gösteri yaptık. Onları karşısında tiyatro gösterisi yapmak bizim için gurur vericiydi” ifadelerini kullandı. 

Tiyatro gösterimi sonunda, tiyatro oyununda yer alan oyunculara; İl Kültür ve Turizm Müdürü Fahrettin Şenoğlu, İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Yavuz Selim Şimşek,  Muharip Gaziler Derneği Şube Başkanı Hüseyin Mahmutoğlu, eski İl Gençlik ve Spor Müdürü Reşat Asrak  tarafından hediye verildi.
 

Bakmadan Geçme