Eğitim dönemi coşkuyla başladı

Ali Fuat Darende İlkokulu'nda düzenlenen coşkulu programla İlköğretim Haftası kutlanarak 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı'nın ilk ders zili çaldı.

Eğitim dönemi coşkuyla başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Düzenlenen programa Kastamonu Valisi Meftun Dallı, AK Parti Kastamonu Milletvekili Fatma Serap Ekmekci, CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, Kastamonu Belediye Başkanı Galip Vidinloğlu, çeşitli kurum müdürleri, STK temsilcileri, öğrenci ve veliler katıldı.

Programda günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapan 4’üncü sınıf öğrencisi Berin Caferoğlu; “Bugün uzun yaz tatilini bitirip okulumuza, sınıflarımıza, öğretmenlerimize, arkadaşlarımıza kavuştuk. Şu anda yeni bir eğitim öğretim yılına başlamış olmanın coşkusu içerisindeyiz. Okullarımızın açıldığı bu haftayı İlköğretim Haftası olarak kutluyoruz. Öncelikle okulumuza ilk defa gelen anasınıfı ve birinci sınıf öğrencilerine tüm öğrenci arkadaşlarıma ve değerli öğretmenlerime ‘hoş geldiniz’ demek istiyorum. Eğitimimiz için, geleceğimiz için okumaya, yazmaya, öğrenmeye, soru sormaya, merak duymaya, çalışmaya, kısacası daha çok emek vermeye her zamankinden daha istekli olmalıyız. Bu haftadan itibaren biz öğrencilere düşen en büyük sorumluluk nedir arkadaşlar? Evet bizlere düşen en önemli sorumluluk bize gösterilen emeğin karşılığını hakkıyla vermek. Bizlere daha iyi bir gelecek hazırlamak için verilen imkanları en verimli en faydalı şekilde kullanmak. Değerli öğretmenlerim, yeni bir eğitim öğretim yılına başlıyoruz. Biz biliyoruz ki sizler bizi çok seviyorsunuz ve biliyoruz ki bizler için elimizden gelenden daha fazla emek ve gayret gösteriyorsunuz. Burada bulunan tüm arkadaşlarım ve ailelerimiz adına hepinize çok teşekkür ederim. İyi ki varsınız. Hepinizi çok seviyorum. Bu eğitim öğretim yılında da hepiniz için başarılarla dolu bir yıl daha olacağını yürekten inanıyorum. Sizlere layık öğrenciler olacağımıza söz veriyoruz. Kıymetli öğretmenlerim ve sevgili arkadaşlarım, 2023-2024 eğitim öğretim yılı bizim bu okuldaki son yılımız. Biz mezun olurken arkadaşlarımız bizim sıralarımıza oturup, bayrağı devralacaklar. Kendi adımıza hüzünlü, onlar adına heyecanlıyız. Umarım hepiniz için başarılı, mutlu, sağlıklı bir eğitim öğretim yılı olur” dedi.

“ÇOK MUTLU BİR GÜNDEYİZ”

Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş, programa katılanları selamlayarak; “2023-2024 eğitim öğretim yılımızın özelde Kastamonu’muza genelde tüm ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Elbette bugün çok mutlu bir gündeyiz. Öğrencilerimizin cıvıltılarıyla, öğretmenlerimizin, öğrencilerimizi kucaklamasıyla oluşan hava herkesi mutlu ediyor. Bizler de geleceğimizin teminatı istiklal ve istikbalimizin teminatı kıymetli gençlerimizin büyük ve güçlü Türkiye hedefleri doğrultusunda yine Türkiye yüzyılını imar edecek öğretmenlerimizle beraber geleceğe güvenle hazırlayacağız. Öğrencilerimiz, şanlı tarihimizden aldığı güçle, inançla, azimle aynı zamanda gelecek yüzyılı okuyacak bilgi donanımlarıyla geleceğe emin adımlarla yürüyecekler. Bizler öğrencilerimizi yetiştirirken sadece bugünün değil, yarının da dünyasını anlamlandırabilecek ve yarının dünyasında üretime dönüştürebilecek kapasitede gençler yetiştireceğiz. Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk cumhuriyetimizi gençlere emanet etmiştir. Bizler de gençlerimizi medeniyetimizden aldığımız ilhamla onları ilgi, yetenek ve yeterliliklerini keşfeden, okuyan, düşünen, sorgulayan, sonuçlandıran gençler yetiştireceğiz. Tabii ki bunun en büyük mimarı, kıymetli öğretmenlerimiz. Çok değerli öğretmenlerimiz, velilerimizin bize emaneti olan ‘Göz bebekleri, göz bebeklerimizdir’ anlayışıyla emanet aldığımız yavrularımızı sizlerin zihinlerine ve kalplerine dokunuşlarınızla inşallah güçlü bir şekilde yetiştireceğiz. Kıymetli velilerimiz, sizler de bizlere her zaman destek olacağınızı ve bizlerle beraber yol yürüyeceğinizi biliyoruz. Okulda verdiğimiz eğitim, öğretimin yanında sizlerin de evlerde çocuklarınızla yeteneklerini ve donatılarını geliştirmek anlamında çok güçlü destek vereceğinize inanıyoruz” dedi.

“SİZLERİ DİJİTAL DÜNYANIN ESİRİ YAPMAYACAĞIZ”

Öğrencilere seslenen Gümüş; “Sizler de geleceğin güçlü Türkiye’sinin mimarları olacaksınız. Şu anda burada duyduğumuz sesler geleceğin astronotunun, geleceğin edebiyatçısının, sosyoloğunun, psikoloğunun sesleri. Biz bu sesleri inşallah daha gür şekilde çıkaracak ve tüm dünyanın beklediği Türk evladını donanımlı bir şekilde yetiştireceğiz. Sizler de buna inanacak, bu azim ve eğitim öğretim süreçlerine devam edeceksiniz. Bizler sizlerin her zaman ve her koşulda yanınızda olacağız. Büyük devletimiz sizler için, dünyanın lider ülkesi olan Türkiye’miz için tüm olanakları seferber ediyor ve bu seferberliği de hep beraber şahit oluyoruz. Buradan da bize her türlü desteği veren devlet büyüklerimize şükranlarımızı ve teşekkürlerimizi arz ediyoruz. Tabii ki bizler sizleri yetiştirirken dijital dünyanın dijital gerçekliklerinden faydalandıracağız fakat sanal dijital dünyanın da esiri yapmayacağız. Biz sizleri tarihiyle övünç duyan, şanlı bayrağıyla, şanlı kültürüyle, övünç duyan gençler yetiştireceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş tüm şehitleri rahmet ve minnetle anıyor, tekraren İlköğretim Haftası’nın ve eğitim öğretim sürecinin hepimize hayırlı uğurlu olmasını diliyor, saygılar sunuyorum” diye konuştu. 

“EĞİTİM AİLEDE BAŞLIYOR”

Vali Meftun Dallı, 2023-2024 eğitim öğretim yılının ve İlköğretim Haftası’nın hayırlı uğurlu olmasını dileyerek; “Bu eğitim öğretim yılının sağlıklı, huzurlu, mutlu, başarılarla dolu bir şekilde geçmesini Cenabıhak’tan niyaz ediyorum. Kıymetli Kastamonulu hemşehrilerim, eğitim ailede başlıyor. Dolayısıyla en başta anne babalar olarak sizlerin, bizlerin çocuklarımıza modern tabirle güzel, iyi rol modeller olmaya çalışmamız lazım. Eskiden ‘emsal olmak’ diyorlardı, şimdi ‘rol model’ diyorlar. Günümüzde çocuklarımız öyle korkunç etkiler altındalar ki sosyal medyadan, toplumdan, her taraftan en başta anne babaların gözlerini dört açmaları, çocuklarını sürekli gözlemeleri, korumaları, kollamaları onları iyi yönde eğitmek için hiçbir zaman bu çabayı bırakmamaları, bırakmadan devam etmeleri gerekiyor” dedi.

“EĞİTİMİN EN ÖNEMLİ UNSURU ÖĞRETMENLERDİR”

Eğitimin en önemli ayağı ve unsurunun öğretmenler olduğunu vurgulayan Dallı; “Bir yerde gerçekten fedakarlıkla çalışan, iyi yetişmiş güzel öğretmenlerimiz varsa kesinlikle diğer faktörler bir tarafa eğitim orada istenilen şekilde devam ediyor, istenilen hedeflere daha güzel, daha kolay ulaşılıyor. Dolayısıyla çocuklarımızı biz en başta her şeyden önce siz öğretmenlerimize emanet ediyoruz okula başladıkları zaman ve öğretmenlerimizin hepimizin hayatları üzerinde çok büyük etkileri var. Özellikle de ilkokul öğretmenlerimiz hepimizin hayatına mutlaka bir şekilde yön vermiş, şekil vermiştir. Geriye dönük bir bakarsak hepimiz bunun böyle olduğunu görürüz. Onun için sizlere çok büyük minnet duyuyoruz. Sizlere çok büyük bir yük düşüyor, sizlere başarılar, kolaylıklar diliyoruz” diye konuştu.

“SANA YAPILMASINI İSTEMEDİĞİN ŞEYİ BAŞKASINA YAPMA”

Öğrencilere seslenen Dallı; “Yaşınız henüz belki söyleyeceğim şeyi anlamaya yetmez mi diye düşündüm ama az önce burada konuşma yapan kızımızı gördükten sonra da artık bizim bu tür düşüncelerimizin biraz değişmesi gerektiği kanaatine vardım. Maşallah dördüncü sınıfta olmasına rağmen az önceki çocuğumuzun ne güzel pırıl pırıl konuşması, yüz ifadesi, vücut dili hakikaten fevkaladeydi. Dünyanın neresine giderseniz gidiniz, bütün inançlarda, kültür, ahlak sistemlerinde hiç değişmeyen evrensel bir kural var. Altın kural. Nedir o altın kural? Sana yapılmasını istemediğin şeyi başkasına yapma. Bu tek başına her insanın hayatını doğru şekilde yaşamasına yetecek bir kural. Ne kadar önünüze çıkan kötülük vesaire varsa bir tek bu kurala uyarak bunların hepsinden aslında kurtulmak mümkün sevgili çocuklar. Onun için buna hep beraber dikkat edelim. İlginç bir benzetme vardır. Çocuklarımızı elbette içinde yaşadığımız çağı, 21’inci yüzyılı okuyacak, anlayacak, anlamlandıracak şekilde yetiştirmek için her türlü çabayı sarf ediyoruz. Devletimiz de bu konuda hiçbir fedakarlıktan kaçınmıyor. Tabii bunu yaparken kendi kültür ve medeniyet perspektifimizden bu anlamayı, okumayı, anlamlandırmayı yapmamız lazım. Meşhur benzetme şu, bir hazine sandığının üzerinde oturup dilenmek. Yani çocuklarımızı eğitirken bunu yaptırmamak, bunu yapmamak üzere eğitmemiz lazım. Bizim geçmişimiz, tarihimiz, kültürümüz, medeniyetimiz öyle bir hazine ki başka hiç kimseden bir şey almaya, bakmaya aslında bizim ihtiyacımız yok. Kendimizinkini yeterince anlarsak, çocuklarımıza öğretebilirsek o hazine hepimize fazlasıyla yetecek durumda. Onun için çocuklarımızı bir hazine sandığının üzerinde oturup dilenen insanlar olarak yetiştirmememiz buna çok büyük özen göstermemiz lazım. Tekrar Başta Başöğretmen Atatürk olmak üzere ebediyete irtihal etmiş bütün öğretmenlerimizi, eğitim camiamızın bütün neferlerini, fertlerini saygıyla, minnetle, şükranla yad ediyorum. Eğitim öğretim yılımızın hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

MARŞLAR EŞLİĞİNDE DEVASA TÜRK BAYRAĞI AÇILDI

Protokol konuşmalarının ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu, dans gösterileri ve koro performansları sergilendi. Öğrenci ve öğretmenler marşlar eşliğinde devasa Türk Bayrağı açtı.

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Gösterilerden sonra Sakarya’da 18-20 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilen 10 ülkeden yaklaşık bin 320 sporcunun katıldığı 11’inci Uluslararası 30 Ağustos Zafer Haftası Judo Turnuvası’nda derece elde eden öğrencilere Vali Meftun Dallı, ödüllerini takdim etti.

İLK ZİLİ VALİ DALLI ÇALDI

Vali Dallı’nın yeni öğretim yılının ilk zilini çalmasıyla öğrenciler sınıflarına girdi. Vali Dallı ve beraberindeki protokol öğrencileri ziyaret ederek başarılar diledi.

Özel Haber

Bakmadan Geçme