Eğiticilerin Eğitimi Gerçekleştirildi

BAKKA'nın 2024 Yılı Turizme Yönelik Teknik Destek Programı kapsamında Doğa Eğitimlerinde Eğiticilerin Eğitimi gerçekleştirildi.

BAKKA'nın 2024 Yılı Turizme Yönelik Teknik Destek Programı kapsamında Bartın Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen Doğa Eğitimlerinde Eğiticilerin Eğitimi, “Daha Çok Öğreniyor, Daha Güzel Öğretiyoruz” projesi ile gerçekleştirildi.

Proje ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüklerince, her yıl eğitim ve öğretim yılı içerisinde düzenli olarak ortaokul öğrencilerine verilen biyolojik çeşitlilik, biyokaçakçılık ve doğa koruma konularında farkındalık eğitimlerinin içeriğini geliştirmek ve uygulamada kullanılan etkinliklerin çeşitlendirilmesi hedefleniyor.

Eğitimlerde, “Dünya Sulak Alanlar Günü, Dünya Yaban Hayatı Günü, Orman Haftası, Dünya Göçmen Kuşlar Günü, Dünya Biyolojik Çeşitlilik Günü, Dünya Hayvanlar Günü” gibi önemli günler ana tema olarak kullanıldı. Proje kapsamında gerçekleştirilen eğitimler, bu altı özel gün ile ilgili danışmanlık hizmeti ve altı farklı eğitim kiti içeriği ile uygulamalı anlatımlarla tamamlandı.

Bakmadan Geçme