Eflanili Konağı'ndan il tanıtımına katkı

Sanatçı Alişan, TRT'deki 'Alişan ile Hayata Gülümse' programının çekimleri için Eflanili Konağı'nda çekim gerçekleştirdi.

Kastamonu'nun yöresel yemekleri tanıtmak adına, Kastamonu'nun 2001 yılında turizme kazandırılan ilk konağı olan Eflanili Konağı’nda Alişan ve ekibinin yaptığı çekimler turizme katkı sağlayacak.

Eflanili Konağı İşletmecisi Halil Avanoğlu, TRT’den arandığını ve “Alişan ile Hayata gülümse” programı içim çekim yaptıklarını belirterek; “Yöresel yemek çekimi yapılacağı belirtildi. Biz de ‘Tabii ‘dedik, elimizden geldiğince böyle aramalarda yardımcı oluyoruz. Diğer restoran ve helvacı pastırmacılara da yönlendirmeler yapıyoruz” dedi.

“KASTAMONU’DA DİZİ ÇEKİMİ TURİZM İÇİN ÇOK ETKİLİ OLUR”

Program için il merkezinde tek yemek çekiminin Eflanili Konağı’nda yapıldığını aktaran Avanoğlu; “Yemeklerimizin yapılışını, neden yapıldığını, nasıl olduğunun anlatımını yaptık. Yemeklerimiz içinde Kastamonu yöresine ait olan etli ekmek, Ecevit çorba, tirit, banduma, et yaprak sarma, ekşili pilav, et yaprak gibi ürünler yer aldı. Alişan ayrıca İhsangazi’de siyez buğdayı çekimine de gitti. Küre’ye de kilim çekimi için gittiler. Helvadır, pastırmadır onların da çekimleri yapıldı. Bu şekilde yine Kastamonu’nun yemekleriyle memleketimizi tanıttık. İlimizin tanıtımına katkı sağladık. TRT kanalında Kastamonu’nun bir tanıtımı olmuş olacak. Keşke bu tanıtımlar daha fazla olsa veya bu tanıtımlardan ziyade Kastamonu’da bir dizi çekimi olsa turizm için çok etkili olur. İnşallah böyle de bir proje olur” diye konuştu.

“GERÇEKTEN ÇOK GÜZEL BİR MEMLEKETİNİZ VAR”

Alişan’ın ilimizi çok beğendiğini aktaran Avanoğlu; “Samimi bir şekilde ‘Gerçekten çok güzel bir memleketiniz var. Yemekleriniz harika’ yanıtını aldım. İçtenlikle söylediğine eminim. Çünkü gerçekten bizim memleketimiz güzel bir memleket. Özellikle de büyük şehirlerden gelenler için o trafikten, o sıcaktan, o sesten, gürültüden uzaklaşmak adına memleketimiz güzel bir memleket. Ben içinde olduğum halde çok seviyorum. Dışarıdan gelenlerin çoğu bu şekilde, biz içindeyiz diye bence kıymeti çok bilinmiyor” dedi.

“HEM GASTRONOMİ KONUSUNDA HEM DOĞA KONUSUNDA İLGİ ÇEKMEYE BAŞLADIK”

Son zamanlarda gerek sosyal medya fenomenleriyle gerekse de çeşitli yerel ve ulusal kanallarda çekimler gerçekleştirdiklerini anlatan Avanoğlu; “Son bir ayda 3-4 çekimimiz oldu. Fenomenlerde yavaş yavaş gelmeye ve yoğunluk oluşturmaya başladı. Özellikle hem gastronomi konusunda hem doğa konusunda ilgi çekmeye başladık. İnsanlar dediğim gibi büyükşehirlerden bıktı. Doğa olarak da Kastamonu gerçekten güzel bir şehir. Kanyonların mesela bu konuda çok etkisi var, kültürel olarak da zaten zengin bir şehiriz. Yemek kültürü olaraktan da Karadeniz’de en zengin mutfağa sahip olan biziz. Hatta Alişan’la da bunu konuştuk. Biz burada 10 çeşit kadar yemek gösterdik ama bizim ortalama 800 çeşit yemeğimiz var. Bunların tabii çok tercih edileni ve edilmeyeni var. Burada hepsini bulundurma şansımız olmadığı için hepsini yapmıyoruz” diye konuştu.

“GOOGLE’DA GÖREV ALAN BİR ARKADAŞIMIZI YÖNETİME ALDIK”

Turizmde iyi şeyler olacağı değerlendirmesinde bulunan Avanoğlu; “Herkes elini taşın altına koyarsa Kastamonu turizmi en kısa sürede çok iyi yerlere gelecektir. Ülkemizde pandemi, sel, Kahramanmaraş merkezli depremler olmadığı sürece her yıl iyiye gidiyoruz. Şu andaki ülkedeki ekonomi şartlarına rağmen, bence güzel bir akım var Kastamonu’ya. Her şey sosyal medyada artık, herkes kullanıyor. Fenomenlerin de yüksek takipçisi olduğu için tanıtım konusunda çok faydası dokunuyor. Dijital medyayla alakalı Valilik ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü de şu anda güzel çalışmalar yapıyor. Turizm ve Otelciler Derneği olarak da yeni yönetimimizde dijital medyada daha etkili olabilmek için Google’da görev alan bir arkadaşımızı yönetime aldık. Artık her şey eskisi gibi değil her şey dijital ortamda oluşuyor. Ne kadar dijital ortama sahip olursak ve burada hangi işletmeler olursa olsun Kastamonu’nun isminin geçmesi bizim için yeterlidir. Yeter ki bir yerde bir Kastamonu yazsın. Bunlar çok güzel şeyler, örneğin TikTok’da bile basit şeyler oluyor ve insanların ilgisini çekiyor. Akılda kalıyor bu şekilde Kastamonu kelimesi. Biz de Kastamonu’nun ismi akıllarda kalsın diye çabalıyoruz” ifadelerini kullandı.

Özel Haber

Bakmadan Geçme