Eczacılar Odası'nda Tüfekçi güven tazeledi
Türk Eczacıları Birliği 26'ncı Bölge Kastamonu-Çankırı-Karabük Seçimli Olağan Mali Genel Kurul Toplantısı, Eczacılar Odası Binası'nda gerçekleştirildi.
Türk Eczacıları Birliği 26’ncı Bölge Kastamonu-Çankırı-Karabük Seçimli Olağan Mali Genel Kurul Toplantısı, Eczacılar Odası Binası’nda gerçekleştirildi. Seçimlere tek liste giren Ş. Şule Tüfekçi tekrar seçilerek güven tazeledi.
"DEPREMDE 44 MESLEKTAŞIMIZI, 21 ÖĞRENCİMİZİ KAYBETTİK"
Genel kurulda açılış konuşması Türk Eczacıları Birliği 26’ncı Bölge Kastamonu-Çankırı-Karabük Eczacı Odası Başkanı Ecz. Ş. Şule Tüfekçi başlıca şu ifadelere yer verdi: "6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta meydana gelen yüzyılın afeti deprem, ülkemizin afetlere karşı ne kadar hassas olduğunu göstermiştir. 11 ilimizi etkileyen depremde yitirdiğimiz tüm yurttaşlarımıza buradan bir kez daha Allah’tan rahmet, geride kalanlara ise sabırlar diliyorum. Depremde 44 meslektaşımızı, 21 Eczacılık Fakültesi öğrencimizi ve en yakın çalışma arkadaşlarımızı, eczane teknisyenlerimizi kaybettik. Bir daha böyle büyük acıların yaşanmaması için ülke ve millet olarak deprem, sel, yangın gerçekleri ile yüzleşmek, bu acı tecrübelerden gereken dersleri çıkarmak mecburiyetindeyiz. Depremin yaşattığı onca acıya rağmen bir kez daha mesleğimle ve meslektaşlarımla gurur duydum. Deprem sürecinde meslek birliğimiz öncülüğünde eczacı odalarımızla, eczacı kooperatiflerimizle tüm eczacılık camiası olarak eşine az rastlanacak, bir dayanışma ve yardımlaşma organizasyonu gerçekleştirdik. En başından itibaren depremzedelerin yanında olarak insanlarımızın kalplerine dokunduk. Türkiye’nin dört bir yanından yaklaşık 4 bin 500 gönüllü meslektaşımız 28 sahra eczanesinde 74 gün boyunca sağlık nöbeti tuttu. Buradan bir kez daha gerek yardım kampanyasına destek veren, gerekse gönüllü olarak bölgeye giden tüm meslektaşlarıma teşekkür ediyorum."
KUR DALGALANMALARINA KARŞI ÖNLEM BEKLENTİSİ
Tüfekçi: Açıklamalarına devam eden Tüfekçi; “13 yıldır değişmeyen İlaç Fiyat Kararnamesi 2022 Temmuz-2023 Mart ayları arasında 3 kez değişikliğe uğradı. Evet biraz nefes almamızı sağladı. Fakat baremlerimiz ilaç fiyat artışına bağlı olarak güncellenmediği sürece bu değişiklikler sadece geçici bir çözüm olarak kalacaktır. Biz eczacılar da aşırı enflasyonist ortamda artan maliyetlerin yükü altında eziliyoruz. Yıllardır uygulanagelen İlaç fiyatlarının finansal baskılamasına dayanan politikalar eczacıyı da halkı da mağdur ediyor. Hastalarımızın ilaca erişiminin önündeki engellerin kaldırılması ve ilaç yokluklarının kalıcı bir şekilde son bulması için tüm paydaşların içinde bulunduğu bir modelin kurgulanması gerekmektedir. Ayrıca eczaneleri kur dalgalanmalarından, koruyacak bir yöntem belirlenmesi gerekiyor."