• Haberler
  • Genel
  • Düğün sezonu uzadı, hareketlilik yazı aratmıyor

Düğün sezonu uzadı, hareketlilik yazı aratmıyor

Düğün salonu sahiplerini sonbaharda da devam eden düğün sezonunu memnun bir şekilde sürdürüyor. İlimizde özellikle Eylül ayının sonunda hemen hemen bitme durumuna gelen düğün sezonu, bu sene kasım ayında dahi yazı aratmıyor.

Düğün salonu sahipleri durumdan memnunken, vatandaşları indirimlerden yararlanması için salonlara davet ediyor. Grand Moni Royal De Luxe Düğün Salonları Müdürü Umut Can Gökçe, ilimizde yaz dönemindeki düğün sezonun yoğun ve güzel geçtiğini söyledi.

Temmuz ve ağustos aylarındaki düğün yoğunluğunun devam ettiğini dile getiren Gökçe, “Bunun sebebi fiyatların sürekli artmasından ve insanların yılbaşından sonra tekrar fiyatların yükselmesini beklemesinden dolayı yükselmeden önce ‘Kasım-ekim aylarında biz bu düğün işini halledelim’ diye bir niyetleri var. Bu niyetlerinde de haklılar. Örnek vermek gerekirse 30-40 bin liralar ocak ayından sonra iki katına çıkıyor. Vatandaşlar da bu zamdan etkilenmemek için ekim ve kasım aylarını değerlendiriyor. Şu anda aralık ayından bile rezervasyonumuz var” dedi.  

“EN MUTLU GÜNÜNÜZ EN ACI GÜNÜNÜZE DÖNÜŞMESİN”

İlimizde vatandaşların çoğunluk olarak akşam vakitlerinde düğün yapma tercihinde bulunduğunu aktaran Gökçe; “Akşam düğünleri herkesin işi olmadığı bir zamana denk geliyor ama cumartesi ve pazarlar da insanların tatil günü olduğundan dolayı öğleden sonraki vakitleri de düğün yapmakla değerlendirebilirler. Bunda da maddi yönden menfaat elde edebilirler. Örneğin akşam düğünü 50 bin liraysa gündüz düğünü 10-15 bin lira daha aşağı oluyor. Hem cebini düşünenler düğününü sabah yapabilir hem de sabahın ayrı bir neşesi oluyor. Düğünden sonra vakit kalıyor. Yolculuk yapanlar için ekstra iyi oluyor. Kişi pazartesi günü işe başlayacak ama pazar günü akşamı düğünde olması gerekiyor. Düğünün de bitmesi gece yarılarını buluyor. Gece yolculuğu yapan kişi kazaya sebebiyet verebiliyor, haliyle en mutlu gün en acı gününe dönüşebiliyor. Çiftler de balayından dolayı gece yarısı yola çıkıyorlar, onlar için de aynı şey geçerli olmuş oluyor. O yüzden gündüz düğünlerini tavsiye ediyoruz. Başka illerde gündüz düğününe de rağbet var” diye konuştu.

“ŞİMDİDEN SÖZLEŞME YAPARLARSA MALİYETİNE DÜĞÜN YAPMIŞ OLACAKLAR”

Düğün salonlarının fiyatını uygun tuttuklarını ve indirimli paketlerinin olduğunun altını çizen Gökçe; “Hepsi birbirinden güzel 4 salonumuz var. Bunlar altın, gümüş, beyaz, gümüş isimlerinde. Klasik salonumuz 750 kişilik, gümüş salonumuz 600 kişilik ve masaları aynalı çok şık bir salondur. Beyaz salonumuz da 400 kişilik. En büyük salonumuz olan altın salonumuzda ise bin 250 kişiye kadar hizmet verebiliyoruz. Bir paket halinde tutuyorsunuz bu salonu. Paket içeriğinde 5+1 pasta tabağı, meşrubat hizmeti, orkestra, garson ve fotoğraf, video çekim hizmetimiz var. Ayrıca gelin arabası süslemesi, konvoy çekimi de bu paketimizde mevcut. Düğün sahibini ve evlenecek olan kişileri ekstra şeylerle yormamak için biz bunu bir paket haline getirip bu şekilde sunuyoruz. Bir tek kuaför hizmeti vermiyoruz, bunu da verebilirdik ama insanların kuaför seçimi farklı olabiliyor, bu yüzden bunu hariç tuttuk. Paketlerimiz salonun da güzelliğiyle beraber fiyatlarımız şu anda çok uygun. Yılbaşından sonra ayrı bir fiyatlandırmamız olacak ama yine onlar da uygun. Ocak ayından sonraki fiyatları kestiremediğimiz için önümüzdeki yaz sezonu fiyatlarını da yine de uygun tuttuk. Eğer şimdiden sözleşme yaparlarsa müşteriler inanıyorum ki yaz döneminde neredeyse maliyetine düğün yapmış olacaklar. Kastamonu halkını düğün salonlarımıza davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

“MÜŞTERİ MEMNUNİYETİNİ ÖN PLANDA TUTUYORUZ”

Gökçe, 2024’teki Kurban Bayramı’ndaki haftanın bile dolmaya başladığına işaret ederek; “Kurban Bayramı’nın bittiği çarşamba akşamı dahil olmak üzere vatandaşlar yer ayırtmak istedi. Kurbandan sonra da iki hafta boyunca vatandaşlardan müthiş bir talep var. Şu anda da bayağı bir yerimiz doldu. Mesela 2024’ün rezervasyonunu açalı bir hafta oldu ve ekim ayına dahi sözleşmemizi yaptık. Bunun sebebi fiyatın uygun olması. Ekim ayına kadar belki bu fiyatlara iki defa zam gelecek vatandaş bu fiyat artışından etkilenmeyeyim diye tutup taksit taksit ödemeyi yapmak için talep gösteriyor. Bu konuda yani taksit seçeceğimiz de var. Bugün sözleşme yaparsak sözleşmenin yüzde 30’unu peşin olarak alıyoruz. Daha sonra bir ödeme planı çıkartıyoruz vatandaşı yormamak adına ödemeleri öyle alıyoruz. Sözleşmenin sonrası birçok şey zamlansa dahi fiyatlarımızda bir değişiklik yapmıyoruz. Müşteri memnuniyetini ön planda tutarak gerekirse zarar da edip o düğünü sözleştiğimiz fiyattan yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

“YAZIN YAPTIĞIMIZ DÜĞÜN KADAR REZERVASYON VAR”

Kasım ve aralık ayında düğün sezonun devam etmesinden mutluluk duyduklarını aktaran Gökçe; “Kasım ve aralık ayında sınırlı sayıda kontenjanımız kaldı. Kontenjanımızın neredeyse hepsini doldurduk. Önceki yıllarda düğün sezonu bu şekilde sürmüyordu, şu anda neredeyse yazın yaptığımız düğün kadar rezervasyon var. Vatandaşlar ayrıca hafta sonu yerine hafta içi düğünlerini yaptırırsa hemen hemen 10 bin lira oynuyor. Akşam ve gündüz yapılan düğünlerde de 5 bin lira fark olabiliyor. Müşteriler hafta içlerini ve hafta sonlarında gündüzleri de değerlendirebilirler. Maddi yönden de avantaj sağlayacaklardır” diye konuştu.

“GİDERLER EN AZ 2 KAT ARTTI AMA BİZİM FİYATLARIMIZ 8 AY ÖNCEKİYLE AYNI”

Fiyat belirlemelerini nasıl yaptıklarını anlatan Gökçe; “Sezon başlamadan fiyatlarımızı belirliyoruz. Belirledikten sonra o fiyat neyse bütün sezon öyle devam ediyor. O fiyatı bütün sezon boyu devam ettirmek zorundayız. Çünkü başka bir müşteriye 3-4 ay sonra farklı bir fiyat verirsek, kişi yakınını örnek göstererek daha ucuza düğün yaptığını belirtiyor. Bu yüzden bunun önüne geçmek adına sözleşmelerimiz hep sabit. Şu anki fiyatımızı belirlediğimizde bile en basitinden kolanın fiyatı 13 liraydı, şimdi 25 lira. Biz bu fiyat farkını yansıtmadık ve yine meşrubat dağıtmak zorundayız. Elektrik, doğalgaz ve çeşitli diğer giderler de en az 2 kat arttı ama bizim fiyatlarımız 8 ay önceki fiyatlar yani” dedi.

Gökçe, 2024 yılının fiyatlarını şu anda belirlediklerine ama mart ayına kadar özel indirimler de sunduklarını ifade ederek, vatandaşları salonlarına beklediklerini kaydetti.
 

Özel Haber

Bakmadan Geçme