• Haberler
  • Genel
  • DSYB Başkanı Pehlivan: 'Vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla gelebilir'

DSYB Başkanı Pehlivan: 'Vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla gelebilir'

Kurban Bayramı'nın ardından şap hastalığının görülmesiyle 3 Temmuz'da kapatılan canlı hayvan pazarı, tekrardan kapılarını açtı.

DSYB Başkanı Pehlivan: 'Vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla gelebilir'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği (DSYB) Başkanı Bayram Pehlivan, pazarda aldıkları önlemlere ilişkin açıklamada bulundu.

Pehlivan, pazar yerine 500 civarında hayvan girişi olduğunu belirterek; “Önümüzdeki haftalarda bu sayı da artış olacaktır. Çünkü vatandaş ilk başta piyasayı öğreneyim diye ilk başta hayvanını getirmeyebiliyor. Önümüzdeki haftalarda hem il dışından gelen hayvan sayısı hem de ilimizdeki hayvanların pazarda sergilenmesi artacaktır” dedi.

“HERHANGİ BİR OLUMSUZLUK OLMADIĞI SÜRECE PAZARIMIZ AÇIK KALACAK”

Hayvan pazarında aldıkları önlemden bahseden Pehlivan; “Pazar girişinde dezenfekten çukuru var, gelen araçlar oradan geçerek tekerleri de dezenfekte olmuş oluyor. Hayvanları indirme rampalarına ve hayvanların bağlandığı direklere de ayrıca kireç döktük. İl dışına giden araçlara yine dezenfeksiyon hizmeti yapılıyor. Veteriner hekimimiz de oradaki hayvanları tek tek kontrol ve muayene ediyor. Ayrıca bu hafta Tarım ve Orman Müdürlüğü’ndeki yetkililer ile birlikte hayvan pazarını inceledik. Vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla pazara hayvan satmaya da gelebilir, satın almaya da gelebilir. Herhangi bir olumsuzluk olmadığı sürece pazarımız açık kalacak” diye konuştu.

Pehlivan ayrıca il merkezinde şap aşılmasının bitmek üzere olduğunu ve merkezdeki hayvanlarda şap olmadığını kaydetti.

Özel Haber

Bakmadan Geçme