Doç. Dr. Alperen Kaymakcı: 'Bölgemizin Dertleriyle Dertlenmeliyiz'
Kastamonu Üniversitesi (KÜ), bölgesel ve yerel kalkınma alanındaki güç birliğini artırmak üzere Kastamonu'da faaliyet gösteren Yerel Eylem Gruplarıyla (YEG) bir araya geldi.
Kastamonu Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi, Ormancılık ve Tabiat Turizmi İhtisaslaşma Koordinatörlüğü ve Kastamonu Teknokent ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda, geçmişte gerçekleştirilen ortak projeler üzerine değerlendirmeler yapılırken gelecekte iş birliği ikliminin teşvik edilmesi ve ortak projeler geliştirilmesi hakkında görüşüldü.
Toplantıda, Kastamonu Üniversitesi’nin bölgesel kalkınma odaklı çalışmaları ve yerel eylem gruplarının yerel kalkınma stratejilerinin projelerdeki rolü üzerine bilgi alışverişi yapıldı. Aynı zamanda, gelecekteki iş birliği fırsatlarını belirlemek adına ortak hedefler ve öncelikler üzerinde istişareler gerçekleştirildi.
‘Bölgemizin Dertleriyle Dertlenmeliyiz’
Toplantının açılış konuşmasını yapan Kastamonu Teknokent ve Teknoloji Transfer Ofisi Genel Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Alperen Kaymakcı, birlikte yapılacak olan çalışmalarda önemli olan hususun öncelikle bölgenin dertleriyle dertlenmek olduğunu söyledi.
Konuşmasının devamında Kaymakcı, birlikte gerçekleştirilecek çalışmaların proje odaklı olması gerektiğini ve bu projelerin somut çözümler üretmesi gerektiğini belirterek, bölgeye değer katan, uygulanabilir projelerin önemine dikkat çekti. Bu noktada ise bölgeye özgü projelerin başarılı olabilmesi için tüm yerel paydaşların aktif olarak sürece dâhil edilmesi gerektiğini ifade etti.
‘Bölgesel Kalkınmada Sivil Toplum Kuruluşlarının Rolünü Çok Önemsiyoruz’
Toplantıda Kastamonu Üniversitesi ve yerel eylem grupları ile geçmiş ve gelecek faaliyetler üzerine bir bilgilendirme sunumu yapan Öğr. Gör. Berkan Güngör, bölgesel kalkınma odaklı misyon farklılaşması hedefleri kapsamında Kastamonu Üniversitesi’nin sivil toplum kuruluşları ile iş birliğine büyük önem verdiğini hatırlattı. Bölgedeki nitelikli insan kaynağı potansiyelinin güçlendirilmesi için eğitim ve kapasite geliştirme konularına vurgu yapan Güngör, üniversite ve yerel eylem grupları arasındaki iş birliğinin toplumsal katılımı artırıcı etkileri olacağına dikkat çekti.
Toplantıya Kastamonu Üniversitesi, Kastamonu Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi, Kastamonu Üniversitesi Ormancılık ve Tabiat Turizmi İhtisaslaşma Koordinatörlüğü adına Genel Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Alperen Kaymakcı, Öğr. Gör. Berkan Güngör, Öğr. Gör. Tuba Külçe, Öğr. Gör. Zuhal Arife Küçük, Öğr. Gör. Kazım Yasin Özbey, Mali İşler Sorumlusu Zeynep Buse Güngör; Cide YEG Müdürü Atakan Akman, Azdavay-Daday YEG Müdürü Sevgi Nur Şenel, Araç YEG Yönetim Kurulu Başkanı Selim Topuksuzoğlu, Taşköprü YEG Müdürü Selçuk Oğuz, uzman Kübra Köşkeroğlu ve üye Lütfi Gültekin, Devrekani YEG Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Gül Banu Çiçek Bideci ve uzman Merve Kavasbaşıoğlu, “Kastamonu Gezgini” Salim Durak katıldı.