Derbent Şehitleri anıldı

Kurtuluş Savaşı'nda şehit düşen 5 askerimiz Çankırı Valiliği'nin himayelerinde Tarım ve Orman ve Bakanlığı 10'uncu Bölge Müdürlüğü Derbent Şehitleri Ilgaz Dağı Milli Parkı'nda düzenlenen törenle anıldı.

Derbent Şehitleri anıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kurtuluş Savaşı'nda, İnebolu'dan Ankara'ya mühimmat ve lojistik destek sağlanan güzergah üzerinde bulunan (İstiklal Yolu) Derbent Karakolu'nda, 1921 yılında şehit düşen 5 askerimiz Çankırı Valiliği'nin himayelerinde Tarım ve Orman ve Bakanlığı 10’uncu Bölge Müdürlüğü Derbent Şehitleri Ilgaz Dağı Milli Parkı'nda düzenlenen törenle anıldı.

Çankırı Valiliği, Çankırı Belediyesi, Ilgaz Belediyesi, Ilgaz Kaymakamlığı katkılarıyla düzenlenen 13’üncü Çankırı Ilgaz İstiklal Yolu Yürüyüşü etkinlikleri kapsamında düzenlenen Derbent Şehitleri Anma Törenine 100'e yakın il ve ilçe kurum temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katılım sağladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan tören Jandarma birliğince yapılan saygı atışı ile devam etti. Ardından şehitler için Kuran-ı Kerim okunarak dualar edildi.

Derbent Şehitlik Anıtı ve Ziyaret Alanı; Ilgaz Dağı Milli Parkı Derbent mevkiinde yer alıyor. Anıt, Kurtuluş Savaşı'nda İnebolu'dan Ankara'ya mühimmat ve lojistik destek sağlanan güzergah üzerinde bulunan (İstiklal Yolu) Derbent Karakolu'nda 1921 yılında şehit düşen 5 jandarma erimizin anısına 1957 yılında yapıldı. Ardından 2013 yılında Ilgaz Dağı Milli Park Müdürlüğü’nce restorasyon projesi tamamlandı, çevresinde ziyaret alanı oluşturuldu.

Özel Haber

Bakmadan Geçme