• Haberler
  • Genel
  • Damla Gönüllülük Hareketi'nden Vali Karadeniz'e ziyaret

Damla Gönüllülük Hareketi'nden Vali Karadeniz'e ziyaret

Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim, Araştırma ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü tarafından uygulamaya konulan 'Damla Gönüllülük Hareketi' kapsamında, 23 Ağustos 1 Eylül tarihleri arasında 76'ncı Kadın Dönemini tamamlayan Türkiye'nin farklı illerinden ve Endonezya, Afganistan ülkelerinden gelen 45 katılımcı öğrenci Vali Yaşar Karadeniz'i makamında ziyaret ettiler. Ziyarete Gençlik ve Spor İl Müdürü Reşat Asrak, Proje Koordinatörü Burcu...


Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim, Araştırma ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü tarafından uygulamaya konulan “Damla Gönüllülük Hareketi” kapsamında, 23 Ağustos 1 Eylül tarihleri arasında 76’ncı Kadın Dönemini tamamlayan Türkiye’nin farklı illerinden ve Endonezya, Afganistan ülkelerinden gelen 45 katılımcı öğrenci Vali Yaşar Karadeniz’i makamında ziyaret ettiler.

Ziyarete Gençlik ve Spor İl Müdürü Reşat Asrak, Proje Koordinatörü Burcu Keskin, Nazlıcan Daşdemir ve Türkiye’nin farklı illerinden katılan öğrenciler ile Endonezya, Afganistan ülkelerinden gelen öğrenciler katıldı.

“İNSAN AİLESİ DIŞINDAKİLERE EL UZATMA YÜKÜMLÜLÜĞÜNE SAHİPTİR”

Misafirlerini ağırlayan Vali Yaşar Karadeniz; “Bu genç yaşta sadece kendinizin ailenizin değil içinde yaşadığınız toplumun hatta içinde yaşamadığınız bir şehrin insanlarının sorumluluğunu üzerinize alma gayretinizden dolayı hepinize teşekkür ediyorum. İnsanı insan yapan temel bana göre burada saklıdır. Tabiata baktığımızda her canlı kendi bedenini korumaya endekslidir fıtratı öyledir daha sonra yavruları varsa onları korumaya endekslidir ama insan kendisi ve ailesi dışındakilere de el uzatma yükümlülüğüne sahiptir. O sorumluluğa sahiptir. İnsanı mutlu yapan şeyde başka insanlara ne kadar faydalı olabilirse birisi, o insanın hayata bakış açısı, çevresindeki insanlarla ilişkisinde ve diğer konularda o kadar çok mutlu olduğunu görürsünüz. Elbette ki azimli olmak gerekir hayatta hem kendimiz hem ailemiz hem çevremiz için ülkemiz için başarılı olmamız gerekir, ama elde ettiğimiz her şeyi de imkânlar ölçüsünde başkalarıyla da paylaşmamız gerekir ki o zaman insan olarak dünyada işe yaradığını hissetmiş olur. Bu bakımdan umarım burada edinmiş olduğunuz kısa tecrübe bundan sonraki hayatınıza da yol gösterici olur ve hayatınızın her aşamasında başka insanlarında yardıma muhtaç olan veya bazen komşunun komşuya yapacağı iki cümlelik bir moral kelimesi bile o komşu için çok büyük bir destektir. İnsanların birbirine olan desteği, dayanışması yardımlaşması çok önemli o ancak bizi toplum olarak ayakta tutacaktır ben bu bakımdan bu etkinliği gerçekleştiren Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüze ve hocalarınıza emeği olan başka kurum ve kuruluşlar varsa onlara ve onların çalışanlarına teşekkür ediyorum sizlere de teşekkür ediyorum inşallah hayatınız hep böyle güzel işler doğrultusunda geçsin” ifadelerini kullandı.

MANEVÎ DEĞERLER TEKRARDAN SU YÜZÜNE ÇIKARMAK AMAÇLANIYOR Proje Koordinatörü Burcu Keskin’den alınan bilgiye göre; uygulamaya konulan projelerle, gençlere ülkenin tarihi ve doğal güzelliklerini daha yakından tanıtmak, milli ve manevi değerleri benimsetmek, vizyonlarını ve merhamet duygularını geliştirmek, moral ve motivasyon durumlarını üst seviyelere taşımak, yurtdışında yaşayan gençlerin belleklerini tazelemek, ülkelerini daha yakından tanımalarını sağlayarak aidiyet duygularını geliştirmek hedef olarak belirlendi. Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak bir taraftan da Damla Gönüllülük Hareketi ile katılımcı gençlerin kişisel gelişimlerine ve merhamet duygularının gelişimine katkı sağlamanın yanında; farklı kültürlerin kaynaşması ve gönüllülük çalışmalarıyla toplumdaki farkındalığı artırarak, son dönemlerde unutulmaya yüz tutan bazı insanî ve manevî değerleri tekrardan su yüzüne çıkarmak amaçlanıyor. Gençlerin başta spor, zaman yönetimi, tertip ve düzen, kişi haklarına riayet gibi bir takım alışkanlıklar edinmelerine katkı sunuluyor.

Bakmadan Geçme