Daday yolu için söz aldılar

  Daday Belediye Başkanı Hasan Fehmi Taş, Daday Muhtarlar Derneği Başkanı Hikmet Çavuş Karasan, Daday yolu ile ilgili muhtarlar ve siyasi parti temsilcileri, Karayolları 15'inci Bölge Müdürü Yüksel Oğuzhan'ı makamında ziyaret ettiler. Karayolları 15'inci Bölge Müdürü Yüksel Oğuzhan'ı ziyaretlerinde, Daday yolunun yapılmasını talep eden Daday Muhtarlar Derneği Başkanı Hikmet Çavuş Karasan 'Bu yol için a...

 

Daday Belediye Başkanı Hasan Fehmi Taş, Daday Muhtarlar Derneği Başkanı Hikmet Çavuş Karasan, Daday yolu ile ilgili muhtarlar ve siyasi parti temsilcileri, Karayolları 15’inci Bölge Müdürü Yüksel Oğuzhan’ı makamında ziyaret ettiler.

Karayolları 15’inci Bölge Müdürü Yüksel Oğuzhan’ı ziyaretlerinde, Daday yolunun yapılmasını talep eden Daday Muhtarlar Derneği Başkanı Hikmet Çavuş Karasan; “Bu yol için a parti, b parti, c parti demeden birleştik ve buradayız. Benim bildiğim Daday yolu 20 yıldır yapılacak, büyüklerimizin konuştuğuna göre 40 yıldır yapılacak ama bir türlü yapılmıyor. Son 3 ayda 33 trafik kazası meydana geldi. Bu kazalarda 70 yaralımız, 8 can kaybımız oldu. Bizim yolumuzun adı Daday Yolu’ndan çıktı, ölüm yolu diye konuşulmaya başlandı. Biz biliyoruz k, siz yetkili müdürlerimiz onay verirse yol için hemen çalışmaya başlanabiliyor. Şu anda Karayollarımızın garajında 3 dozer, 3 ekskavatör bulunmakta. 1 Nisan itibariyle bu makineler daha da çoğalabiliyor. Karayollarımız son 4 ayda Taşköprü Çiftlik yolu, Araç Boyacı yolu ve Azdavay-Pınarbaşı yollarında çalıştı ve yol yaptı. Bizim Daday yolu üzerinde istimlakler yapıldı. Yol güzergahları belirlendi. Tarla sahiplerine istimlaklerden sonra tapuları bile verildi. Sadece makineli çalışmayı bekleyen bir durum var. Buraya gelirken, 48 yaşındaki bir muhtarımla sohbet ettik. Muhtarım o tarihte 8 yaşında ilkokul öğrencisiymiş. Okuldan eve gelirken tarlalarında birinin fotoğraf çekip, taş yerleştirdiğini görüyor ve hızlı adımlarla babasına koşuyor. Muhtar babasına ‘Sen merak etme, Daday yolu yapılacak, ondan ölçüm yapılıyor’ diyor. Aradan 40 yıl geçmiş, her yıl yapılacak deniliyor ama sonuç malum. Sayın müdürüm bu yol için artık gurbetteki Dadaylıdan en uzak köydeki insana kadar bizim tahammülümüz kalmadı. Biz buraya 40 muhtar ve siyasi temsilcilerimizle geldik. Bugün bir çözüm bulamazsak, 3 bin 500- 4 bin kişi ile gereken izinleri alıp, yol üzerinde eylem yapacağız. Bu mesele artık ilçemizin milli meselesi oldu. Hava şartlarının müsait olduğu ilk zamanda iş makinelerinin bir kısmının Daday yolunda olmasını istiyoruz. İlçemiz yolunda can ve mal kayıplarının en aza indirilmesi için Daday-Kastamonu yolunun yapılmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı. Ziyaret sonrasında bilgi veren Daday Muhtarlar Derneği Başkanı Hikmet Çavuş Karasan; “Karayolları 15’inci Bölge Müdürümüz Yüksel Oğuzhan bey, Daday yolu ile ilgili olarak hava şartlarının uygun olduğu ilk fırsatta, Karayollarının kendi imkanları doğrultusunda çalışmalara başlayacağının sözünü verdi. Ayrıca Bölge Müdürümüz Yüksel Oğuzhan bey, yolun ihaleye çıkmasının önemini vurgulayarak, söz konusu ihalenin 2020 yılı programında yer aldığını ve bunun için çalışmaların sürdüğünü belirtti” dedi.

Bakmadan Geçme