Çocukluk Kavramının Dönüşümü Belirlenecek

Kastamonu Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nden Doç. Dr. Ramazan Alabaş'ın araştırmacı olarak yer aldığı 'Ders Kitapları ve Paydaş Görüşleri Bağlamında Türkiye'de Çocuk İmgesinin Dönüşümü (1923-2023): Yüz Yıllık Çocukluk' başlıklı proje, TÜBİTAK 1001 Programı kapsamında desteklenmeye hak kazandı.

Kastamonu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitimin Felsefi, Sosyal ve Tarihi Temelleri Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ramazan Alabaş’ın araştırmacı olarak yer aldığı “Ders Kitapları ve Paydaş Görüşleri Bağlamında Türkiye’de Çocuk İmgesinin Dönüşümü (1923-2023): Yüz Yıllık Çocukluk” başlıklı proje TÜBİTAK 1001 Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı kapsamında desteklenmeye hak kazandı. 

Türkiye'de çocukluğun tarihsel ve toplumsal boyutlarının daha iyi anlaşılmasına yardımcı olacak ve gelecek nesillere daha iyi bir dünya bırakma çabalarına yön verebilecek olan bu projenin amacı, Türkiye'de çocukluk kavramının tarihsel ve toplumsal dönüşümünü ders kitapları ve paydaş görüşleri üzerinden belirlemek olarak açıklandı. Proje kapsamında, Türkiye'deki ders kitaplarında çocukların nasıl tasvir edildiği, bu tasvirlerin zaman içinde nasıl değiştiği ve toplumdaki diğer paydaşların çocukluk hakkındaki görüşlerinin nasıl şekillendiğine odaklanan araştırmalar yürütülecek, çalıştay ve seminerler düzenlenecek.

Proje sonuçları, çocukların daha iyi bir gelecek için nasıl yetiştirileceği konusunda önemli ipuçları sunacak; eğitim sistemi, çocuk politikaları ve toplumun çocuklara bakış açısı üzerinde etkiler yaratacak.
 

Çocukluk Kavramının Dönüşümü Belirlenecek

Bakmadan Geçme