Çocuklarda Oyun Bağımlılığına Karşı Dikkat

Uzman Klinik Psikolog Yiğit Daimselamet, okulların açılmasına sayılı günler kala çocuklarda artan oyun bağımlılığına karşı aileleri uyardı.

Dijitalleşmenin artmasıyla birlikte çocukların hem sosyal hem de akademik hayatını olumsuz etkileyen yeni tehlikelerden biri de oyun bağımlılığı. Özellikle internet üzerinden oynanan oyunların çocuklar üzerinde zararlı etkileri, okul dönemi yaklaştıkça daha belirgin hale geliyor. Okulların açılmasına sayılı günler kala, çocuklarda son zamanlarda artan oyun bağımlılığına karşı Uzman Klinik Psikolog Yiğit Daimselamet aileleri uyardı.

İnternet üzerinden oynanan oyunların, çocukların hem sosyal yaşamlarını hem de akademik başarılarını derinden etkileyen bir bağımlılığa dönüştüğünü söyleyen Uzman Klinik Psikolog Yiğit Daimselamet; “Dijital çağın sunduğu olanaklar, çocukların gelişiminde hem olumlu hem de olumsuz etkilere neden olabiliyor. Özellikle internet üzerinden oynanan oyunlar, çocukların hem sosyal yaşamlarını hem de akademik başarılarını derinden etkileyen bir bağımlılığa dönüşebiliyor. Okulların açılmasına kısa bir süre kala, bu bağımlılığın çocukların eğitim süreçleri üzerindeki etkilerini ve ailelerin bu duruma karşı alabilecekleri önlemleri ele almak istiyorum. Birçok çevrimiçi oyun, çocuklar için çekici olsa da, bu oyunların içerikleri her zaman masum olmayabilir. Şiddet, cinsellik, kötü dil kullanımı ve olumsuz davranış kalıpları, bu oyunların önemli bir kısmında bulunabiliyor. Çocukların zihinsel gelişimleri üzerindeki bu olumsuz içerikler, onları daha agresif, sabırsız ve duygusal olarak dengesiz bireyler haline getirebilir. Ayrıca, oyunlardaki ödül sistemleri ve seviyeleri geçme arzusu, çocukları gerçek dünyadan koparıp sanal bir dünyaya hapsedebilir” dedi.

Bakmadan Geçme