Cide'de Görmeniz Gereken Dört Harika Yer 

Karadeniz'in saklı cenneti Cide, hem yerli hem de yabancı turistlerin ilgisini her yıl çekiyor. Tarihi kökleri oldukça eskiye dayanan bu güzel ilçede, gezilmesi gereken dört harika yeri sizler için derledik.

İşte, doğal güzellikleriyle öne çıkan Cide’de gezilmesi gereken dört harika yer:

Gideros Koyu: Mavi ve yeşilin bolca görüldüğü bu koy, denizseverler için unutulmaz bir güzellik sunuyor. Gideros Koyu, aynı zamanda kamp ve piknik alanlarıyla da dikkat çekiyor. Cide’nin sınır bölgesinde yer alan bu koy, yalın ve berrak suyu ile beğeni topluyor. Karadeniz’in en güzel manzaralarından birine ev sahipliği yapan bu koyda yüzmek mümkündür. Milli Mücadele döneminde cephanelik olarak kullanılmış olan Gideros Koyu, doğal güzelliğiyle ziyaretçilerini cezbetmektedir.

Loç Vadisi: İlçe merkezine 19 km uzaklıkta bulunan bu vadi, göz alıcı bir manzaraya sahiptir ve bünyesinde 29 bitki türü barındırır. Vadinin yükseklerinden bakıldığında kanyon ve Kılıçlı Mağarası görülebilir. Vadinin serin havası ve yürüyüş parkurları ziyaretçilere huzurlu bir deneyim sunuyor. Ayrıca doğa  fotoğrafçıları için cazip bir ortam sunmaktadır.

Güble (Çayyaka) Sahili: Cide’nin keşfedilmemiş güzelliklerinden biri olan Güble Sahili, Çayyaka Köyü sınırları içinde yer almaktadır. Sakin atmosferi ve temiz denizi ile dikkat çeken sahil, kamp alanlarıyla da öne çıkmaktadır. Sahil çevresindeki kayalıklar, bölgenin ilgi çekici özelliklerinden biridir. Büyük kayaların arasında bulunan plajın bir kısmı kadınlar plajı olarak da kullanılmaktadır.

Rıfat Ilgaz Müzesi: "Hababam Sınıfı"nın yazarı Rıfat Ilgaz’ın yaşamına ve eserlerine dair bilgi edinmek isteyenler için Rıfat Ilgaz Müzesi, kaçırılmaması gereken bir yerdir. Yazarın kişisel eşyalarının sergilendiği bu müzede, Rıfat Ilgaz’ın hayatı ve eserleri hakkında derinlemesine bilgi edinebilirsiniz. Cide’nin en çok ziyaret edilen yerlerinden olan bu müze, edebiyat tarihini öğrenmek için ideal bir mekandır.

Cide'de Görmeniz Gereken 4 Yer 

Cide'de Görmeniz Gereken 4 Yer 

Yorumlar 1
Safa 02 Ağustos 2024 21:41

Kılıçlı mağarası dağcılıkla uğraşanlar için uygun. Şu an için normal vatandaşların gidebileceği bir yer değil. Yolu aşırı kötü, son 800 metresinde yürümek zorundasın araçla gidemiyorsun. Çocukla felan gitmek mümkün değil.

Bakmadan Geçme