Çiçekler Kreş Açtı

Kastamonu'da Atabey Çocuk Bakımevi hizmete açıldı. 

Belediye Başkanı Hasan Baltacı'nın seçim sonrası kendisine gönderilen tebrik çiçekleri yerine, bu paraları Türk Anne Vakfı’na bağışlayarak kreş yapımında kullanma kararı almasının ardından, Atabey Çocuk Bakımevi hizmete açıldı. 

Kastamonu Belediyesi tarafından Atabey Çocuk Bakımevi'nin açılış töreni büyük bir açılış ve kurdele kesimi ile gerçekleştirildi. Tören, açılış konuşmaları ve kurdele kesimi ile başlarken, daha sonra Belediye Başkanı Hasan Baltacı ve beraberindekiler yeni bakımevinin sınıflarını gezerek incelemelerde bulundu. Bu girişimle birlikte, Kastamonu'daki çocuklar için huzurlu ve güvenli bir eğitim ortamı sağlanması amaçlanıyor.

Büyük bir katılımla gerçekleşen açılış töreninde, Belediye Başkanı Hasan Baltacı ve protokol üyeleri hazır bulundu.

Çiçekler Kreş Açtı

Cumhuriyet kentinin çocuklarına özen gösteren, onları bilinçle, bilim, Cumhuriyetin değerleri ile kuşatan bir kent olmak, ülke olmak zorunda olduklarını vurgulayan Belediye Başkan Yardımcısı Eda Büyükdemirci; “Bizler çok heyecanlıyız. Zira 31 Mart’tan önce bu şehre dair söylediğimiz sözler arasında bizi en çok heyecanlandıranlar çocuklara dair olanlardı. Bu kentin çocuklarıyla ilgili olan her şey de bizi her daim heyecanlandırmaya devam edecek. Gelir gelmez giriştiğimiz ilk icraatlar yine bu kentin çocukları için olanlardı. Her çocuğun süt içebilmesini, her çocuğun eşit ve iyi eğitim görebilmesini, sınavlara hazırlık sürecinde kimselerin gerisinde kalmamasını başlıca dert edindik. Bu güzel Cumhuriyet kentinin çocuklarına özen gösteren, onları bilimle, Cumhuriyet’in değerleriyle kuşatan bir kent olmak bir ülke olmak zorundayız. Zira bizlerin yüz yıl önce önüne koyulmuş muasır medeniyetlerin önüne geçmek gibi bir hedefimiz var. Bu hedefe ulaşmadaki temel harcın eğitimde fırsat ve imkan eşitliği olduğunu biliyoruz. Kreşimizin açılış sürecinde emek veren herkese çok teşekkür ediyorum. İlk günden beri bizlerle dayanışmasını esirgemeyen. Bu projeye bizler kadar heyecanını koyan Türk Anneler Derneği’nin yönetim kuruluna ve tüm üyelerine çok teşekkür ediyoruz. İyi ki bizimlesiniz. En büyük teşekkürümüz bu şehrin çocuklarını çok seven ve onların üzerine titreyen kıymetli Belediye Başkanımız Sayın Hasan Baltacı’ya… Ne mutlu ki bu şehrin çocuklarının Hasan abisi var. Daha nice mahalle kreşlerimizin açılışında buluşmak üzere diyorum hepinize çok teşekkür ediyorum, ayaklarına sağlık” dedi. 

Çiçekler Kreş Açtı

‘Bizler Her Zaman Görev Almaya Hazırız’

Bu güzel projelerin içerisinde yer almaktan memnuniyet duyduklarını belirten Türk Anneler Derneği Başkanı Meliha Taş; “Sayın başkanımız belediye başkanı seçildikten sonra kendilerine gelecek olan çiçekleri ve yardımları ileride eğitimde kullanılmak için bilhassa kreşlerde kullanılmak için anne çocuk bağlamında derneğimizi adres göstermiş ve bu bağışlar derneğimize yapılmıştır. Derneğimize yapılan bağışlar kuruşu kuruşuna hesaplanmış ve bu güzel mekanın bu güzel kreşimizin dizaynında, tefrişinde, mefruşatında en ince ayrıntısına kadar hesaplanmış, düşünülmüş kuruşu kuruşuna harcanmıştır. Derneğimizde bağışta bulunmuştur. Zira böylesi sosyal sorumluluk projelerinde Türk Anneler Derneği Kastamonu Şubesi olarak bizler her zaman görev almaya hazırız. Elimizden geldiğince elimizden geleni fazlasıyla yapmaya ve imkanlarımızı zorlamaya talibiz. Anneler Derneği olarak sayın başkanımıza da buradan iletiyoruz bu tür sosyal sorumluluk projelerinde yer almayı istiyoruz ve yanındayız.  Kreşimiz için atılan bu büyük adımın hayırlara vesile olmasını diliyoruz. Burada sağlanan imkanlar çok güzel olacak. Bu imkanların ileride daha da arttırılmasını talep ediyoruz. Kıymetli misafirler biliyoruz ki çocukluk insan ömrünün büyük bir ciddiyetle ele alınması gereken dönemidir. Duygusal kimliğini, zihinsel becerilerini, özgüvenini ve sosyal bedensel gelişiminin yaklaşık yüzde 70’i 0-6 yaş arasında tamamlanmaktadır. Zaten belediyemizde sayın başkanımızda buradan hareketle konuya çok önem vermiştir ve bu projeyi diğer mahallelerde de aynı şekilde yapacaktır. Kreşimiz için gerekli malzemeler çocuklarımızın sağlığı ve gelişimi açısından hassasiyetle seçilmiştir. Güle güle kullansınlar. İyi günlerde kullansınlar diyoruz. Tüm kamu kurum ve kuruluşlarıyla, belediyemizle, sivil toplum kuruluşlarımızla bu tür projelerde birlikte olmak istiyoruz. Hepinize teşekkür ederiz” ifadelerine yer verdi.

Çiçekler Kreş Açtı

‘Burası Benim İlk Çocukluğumun Geçtiği Mahalle’

Kendisi için Atabeygazi Mahallesi’nin önemine değinen Belediye Başkanı Hasan Baltacı; “Bugün Dünya Çocuk Günü. Bütün çocuklara buradan sevgilerimi ve selamlarımı iletiyorum. Bugün Dünya Çocuklar Günü ama dünya üzerinde çocuklar için söz söylemenin cümle kurmanın en zor olduğu zamanlardan geçiyoruz. İnanıyoruz ki bir ülkede dünyada çocuklar ne kadar mutluysa onlar ne kadar güvendeyse onlara ne kadar çok yatırım yapılıyorsa o memleket o ülke gelişir, dünya gelişir ve kalkınır diye umuyoruz. Bugün bizim dönemimizin ilk kreşinin açılışında buluştuk. Benim için birkaç açıdan bu kreşin açılışı çok önemli. Burası benim ilk çocukluğumun geçtiği mahalle. İlkokula başladığım mahalle. İlk arkadaşımı edindiğim, ilk kez top oynadığım sokaklarında koşturduğum mahalle. Tesadüf odur ki, ilk kreşimizi de bizim dönemimizde çocukluğumun geçtiği mahallede açmış olduk. Bu benim için ayrıca değerli ve kıymetli.  Düşünsenize 46 sene sonra bu sokaklarda koşturan bir çocuk belediye başkanı seçiliyor sizlerin gayretleriyle sizlerin teveccühüyle ve orada bir kreş açılıyor. Benim için bundan daha kıymetli bir proje olamazdı. O bakımdan mutluyuz ve gururluyuz” dedi.

‘Cumhuriyet’e Sahip Çıkmak İstiyoruz’

Seçimden sonra başlattıkları kampanyayı hatırlatan Başkan Baltacı; “Seçildikten sonra bir kampanya çağrısı yapmıştık. Demiştik ki hayırlı olsun demek için makamımıza göndereceğiniz çiçekleri lütfen Türk Anneler Derneği’ne bağışlayın. Ve hem onların yapmış olduğu bağışlarla hem de Türk Anneler Derneği’nin yapmış olduğu katkılarla bir kreş açalım demiştik. Bu kreşi el birliğiyle açmış olmak ayrıca çok güzel olduğunu belirtmek istiyorum.  Dahası bu çiçeklerin bağışların yapılmasıyla ilgili bize ilham kaynağı olan değerli parti meclis üyemize teşekkür ediyorum. Fikir ondan çıkmıştı. Onunda burada katkıları çok büyük. Sözü çok fazla uzatmadan birkaç şey söylemek istiyorum. Birçok projemiz var. 14 başlık altında toplamış olduğumuz. Seçimden önce sizlerle, seçmenlerle Kastamonulularla, yurttaşlarımızla paylaşmış olduğumuz projeler var. Bunlardan ilk üç tanesini gerçekleştirmiş oluyoruz. Süt Kuzusu projemizi gerçekleştirdik. Kreş projemizi gerçekleştirdik. Etüt Merkezimizi açtık. Büyük ihtimal önümüzdeki hafta bir açılış yapacağız. Biz yapacağımız her şeye başta çocuklar ve gençlerden başlamış olmaktan çok gurur duyuyoruz. Çünkü şunu biliyoruz, bize bu güzel ülkeyi bırakan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve yol arkadaşlarının gösterdiği çizgide Cumhuriyet’e sahip çıkmak istiyoruz. Eğer Cumhuriyet’e sahip çıkmak istiyorsanız Cumhuriyet’in çocuklarına, halkın çocuklarına, halkın evlatlarına gençlerine sahip çıkmanız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

‘Çocuk Etkinlik Merkezi Açmayı Düşünüyoruz’

Hedefledikleri çalışmalara değinen Başkan Baltacı; Bizde belediyemizin her olanağını bu memleketin bu halkın çocuklarına sahip çıkmak için değerlendiriyoruz. Değerlendirmeye de devam ediyoruz. Elbette ki zor koşullar altındayız. Elbette ki devraldığımız miras omuzlarımızda büyük bir yük. Ama hiçbir bahane üretmeden çocuklara ve kadınlara yatırım yapmaya önümüzdeki dönemde devam edeceğiz. Tabi ki diğer mahallelerde de çocuklarımıza bu hizmeti götürmek için projelerimiz olacak. Mehmet Akif Ersoy Mahallemizde yarım kalan bir kreşimiz var. En kısa zamanda onu da tamamlayıp oradaki kreşimizi de açacağız. İlerleyen zamanlarda bir Çocuk Etkinlik Merkezi açmayı düşünüyoruz. Bunlarla ilgili de gayretlerimiz çalışmalarımız devam ediyor. Bu kreşimizle birlikte Kuzeykent’te bizden önceki dönemde açılan faal olan kreşimize bir sınıf daha ekledik. Gerek burası gerek orası kayıtlarımız devam ediyor. Kayıt yaptırmak isteyen annelere, babalara da buradan duyurmak istiyorum. Katılım sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum. Bu memlekette dayanışmayla, elbirliğiyle aşılamayacak hiçbir sorunun olmadığını düşünüyorum. Yeter ki dayanışmayı büyütelim, yardımlaşmayı büyütelim. Koşullar ne olursa olsun kimse bir adım geride kalmasın istiyoruz. Seçimden önce yazmış olduğumuz bir mektup vardı. O mektupta bir cümle beni çok fazla etkilemişti. Demiştik ki çocuklarımız çetin ceviz olsun diyedir gayretimiz. Çocuklarımız çetin ceviz olsun kimsenin arkasında kalmasın diye mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.

Çiçekler Kreş AçtıÇiçekler Kreş Açtı

Bakmadan Geçme