• Haberler
  • Siyaset
  • CHP İl Başkanı İlke Karabacak: 'Mutsuz Bir İhsangazi'ye Razı Değiliz'

CHP İl Başkanı İlke Karabacak: 'Mutsuz Bir İhsangazi'ye Razı Değiliz'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İhsangazi Belediye Başkan Adayı Erol Sağlık için aday tanıtım toplantısı düzenlendi.

Toplantıya CHP PM Üyesi Hikmet Erbilgin, CHP Kastamonu İl Başkanı Dilek İlke Karabacak, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Toplantıda konuşan CHP PM Üyesi Hikmet Erbilgin, “Eğer Allah nasip eder İhsangazi’de belediye başkanlığını kazanırsak. Bu ilçeye kapalı Pazar yerini tıpkı Daday’daki gibi yaptırmanın sözünü veriyorum. Sandık önünüze gelecek. Orada bir tercih yapacaksınız. İhsangazi henüz bugüne kadar Cumhuriyet Halk Partisi’ne yönetme ehliyetini vermedi. Cumhuriyet Halk Partisi’nin yönettiği belediyelerde o ilçelerin geliştiğini, o ilçelerin zenginleştiğini, o ilçelerde hizmetin katmerlendiğini biliyoruz. Bu dönemde Kastamonu Belediyemizde çalışan genç kardeşim Erol Sağlık’ı sizlere emanet ediyor, sahip çıkmanızı diliyorum” diye konuştu. 

‘Yine Kendisini ve Kendi Kesesini Düşünecektir’

CHP PM Üyesi Hikmet Erbilgin konuşmasının devamında; “Kıymetli arkadaşlar Ufuk kardeş, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin ilçe başkanı belediye başkan adayı oldu. Hani sosyal medyadan millete hakaret eden, ilçe başkanıyken bu ilçeye ne getirmiş ki, belediye başkanı olursa ne getireceğini sormamız gereken. İlçe başkanıyken bu ilçenin yüksel okulunun bile sorununu çözememiş, Araç-İhsangazi yolunun tamamlanması için elini masaya vuramamış adam belediye başkanı olursa ilçeye ne getirebilir? Dün ilçe başkanıyken elini masaya vuramamış adamlar yarın belediye başkanı olunca elini, yumruğunu masaya vurabilir mi? Vuramaz. Çünkü Ufuk kardeş, dün nasıl kendi adayının arkasında durmayıp kendisini düşünmüşse, yarın o koltuğa oturursa yine kendisini ve kendi kesesini düşünecektir” dedi. 

‘Aklımızda Satılan Dükkanlar Kaldı’

Hayati Sağlık’ı eleştiren Erbilgin, “Bugün kıymetli öğretmenimiz Hayati Sağlık, belediye başkanı. 5 sene önce muhtemelen bu meydanlarda ya da hane ziyaretlerinde İhsangazi için sizlere söz verdi. Dönüp baktığımızda aklımızda ne kaldı? Sanayide satılan dükkanlar kaldı. Bir şey satabilirsin. Onun hizmete dönüşmesi gerekir. Geriye satılan dükkanlardan bir hizmet kaldı mı? Kalmadı. Belediyeye ait dükkanların satılması kaldı. Yıllarını öğrencilerin eğitimi için vermiş bir öğretmenimiz belediye başkanı seçildiğinde sadece sattı, sattı ve sattı. Tıpkı Kastamonu’da Galip Vidinlioğlu’nun arsaları sattığı gibi. Şimdi İhsangazili kardeşlerimizin, büyüklerimizin, kadınlarımızın, gençlerimizin şapkasını önüne alıp düşünme zamanı. Bu seçim sadece bir siyasi parti tercihi değil arkadaşlar. Bu seçim bir vicdan ve ahlak seçimi. Genç kardeşim Erol Sağlık’ın bu ilçeyi ayağa kaldıracağına inanmanın seçimi” ifadelerini kullandı. 

‘Umutsuz Olan Bir İhsangazi’ye Razı Değiliz’

İhsangazi’nin yeni bir bakış açısına ve yeni bir vizyona ihtiyaç duyduğunu söyleyen CHP İl Başkanı Dilek İlke Karabacak; “Bir belediyenin, onu yöneten başkanın görevi; o ilçede yaşayan halkın ortak ihtiyaçlarını karşılamak, gerçekleştirdikleri yatırım ve hizmetlerle vatandaşlarımızın yaşam kalitesini ve memnuniyetini artırmaktır. Yıllardır sosyal halkçı belediyecilikten uzak kalan İhsangazi’miz tabir yerindeyse bir arpa boyu yol alamamış, yerinde saymış, her geçen gün kan kaybetmiş, ıssızlaşmıştır.  Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu güzel ilçemizde yaşayan vatandaşlarımızın her geçen gün yoksullaştığı, mutsuz, umutsuz olduğu bir İhsangazi’ye razı değiliz” diye konuştu.

‘Daha Yaşanabilir Bir İhsangazi İçin Yola Çıkıyoruz’

Açıklamalarına devam eden Karabacak; “İhsangazi’nin yeni bir bakış açısına, yeni bir vizyona, İhsangazi’nin sorunlarını çözme iradesi gösterebilecek dinamik bir yönetime ihtiyacı olduğunu biliyoruz.  Ve bugün daha yaşanabilir bir İhsangazi için yola çıkıyoruz. İhsangazi'nin her köşesine adaleti, huzuru ve refahı taşımak için yola çıkıyoruz. Yüreği İhsangazi için çarpan, belediyecilik tecrübesini daha yaşanabilir bir İhsangazi için harcayacak olan Erol Sağlık başkanımla bu yola çıkıyoruz” dedi. 

‘Biz Kazandığımızda İhsangazi Kazanacak’

Gençlere istihdam kapısı sağlayacaklarını söyleyen Karabacak; “Size söz veriyorum; Biz kazandığımız da İhsangazi kazanacak. Biz kazandığımızda İhsangazili hemşerilerimiz belediye hizmetlerinde eşit ve adil bir şekilde faydalanacak. Biz kazandığımızda şeffaf ve katılımcı bir belediye göreceksiniz. Biz kazandığımızda sosyal yardım ve destek hizmetlerini önceleyen bir belediye göreceksiniz. Biz kazandığımızda İhsangazi’nin alt yapı problemlerini süratle çözen bir belediye göreceksiniz. İhsangazili hemşehrilerimizin refahı ve mutluluğunu için çalışan bir belediye göreceksiniz. Mahallesi, sokağı, parkı daha temiz bir İhsangazi göreceksiniz. Esnafının yanında olan, bu ilçenin gençlerine iş aş kapısı açmak için projeler hazırlayan bir belediye göreceksiniz” ifadelerini kullandı. 

‘İhsangazi’nin Çehresi Değişecek’

Dilek İlke Karabacak son olarak; “Erol Sağlık başkanım ve ekibi İhsangazi'nin güzelliklerini ön plana çıkarmak, sorunlarını çözmek için gece gündüz demeden çalışacak. Erol başkanım çalışacak, İhsangazi’nin çehresi değişecek. Yönettiğimiz büyükşehir belediyelerimizin bir eli İhsangazi’nin üzerinde olacak. Bu güzel ilçenin kadınlarının, çocuklarının yüzü gülecek. İhsangazi hakkını da, hak ettiği hizmeti de alacak. Değerli hemşerilerim; İhsangazi’nin her anlamda geliştiği, büyüdüğü, kalkındığı yeni bir dönemi 31 Mart’ta vereceğimiz kararla hep birlikte inşa edebiliriz. Bu hedefimizi değerli başkanımız Erol Sağlık ve ekibiyle başarabiliriz, başaracağız. Ben bu duygularla İhsangazi’mizi Erol başkanımıza, Erol başkanımızı da tüm İhsangazili hemşerilerimize emanet ediyorum” dedi. 

‘Durmadan, Bıkmadan Çalışacağız’

CHP İhsangazi Belediye Başkan Adayı Erol Sağlık ise; “31 Mart’ta yapılacak olan belki de ilçemizin geleceğinin oylanacağı bir seçim süreci içindeyiz. Cumhuriyet Halk Partisi olarak bizler Kastamonu’da Bizim Hasan sayın milletvekilimiz, ilçemizde örgütümüzün önderliğinde 31 Mart akşamına kadar durmadan, bıkmadan çalışacağız. Sıkılmadık el, girmedik gönül bırakmayacak çalışmalarımızı aynı azim ve kararlılıkla sürdüreceğiz. 31 Mart seçimlerinde neler değişecek? İlçemiz adına çok kıymetli projelerimizi bir bir gerçekleştireceğiz. Bu kadim şehrin yol sorununu da biliyoruz, su sorununu da biliyoruz, işsizlik sorununu da biliyoruz. 31 Mart’tan sonra siz kıymetli hemşehrilerimizin desteği ile belediye başkanı olduğumuzda ortak akılla ilçemizi en güzel yerlere çıkaracağımıza hiç kimsenin endişesi olmasın” dedi. 

‘Destekleriyle İlçemize Ömürlük Eserler Bırakacağız’

Erol Sağlık son olarak; “İlçemizin geleceği adına, gençlerimize, baş tacı kadınlarımıza, sizlere söz veriyorum ki İhsangazi’mizi en güzel şekilde yönetmek için var gücümle çalışacağım. Vizyonu yüksek bir kent için yapacağımız eserlerle geleceğe aydınlık bir ilçe bırakacağımıza, Kastamonu Belediye Başkanımız Sayın Hasan Baltacı’nın ayrıca İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediyelerimizin destekleriyle ilçemize ömürlük eserler bırakacağımıza sizlerin huzurunda söz veriyorum. Sizlerin vereceği destekle alnı ak, başı dik bir kardeşiniz olarak her daim yanınızda olacağım. Sizlerin de bu süreçte bizlere hayırlı oylarınızla desteklerinizi bekliyorum” şeklinde konuştu. 

Bakmadan Geçme