• Haberler
  • Siyaset
  • CHP Bağcılar'da Nalbantoğlu Adaylığını Açıkladı

CHP Bağcılar'da Nalbantoğlu Adaylığını Açıkladı

Yerel seçim yaklaşırken partilerin aday adayları netleşmeye başladı.

CHP Bağcılar İlçe Başkanlığı’nda İlk Kadın İlçe Sekreteri olarak görev almış, kısa adı KASDERFED olan Kastamonu Dernekler Federasyonu Genel Sekreteri, Milli Mücadele Kahramanı Şerife Bacı’nın adını taşıyan Şerife Bacı Vakfı Kurucusu ve Genel Sekreteri Nefise Nalbantoğlu, CHP’den Bağcılar Belediyesi Meclis Üyeliği Aday Adaylığı başvurusunu gerçekleştirdi.

CHP Bağcılar İlçe Başkanı Murat Sönmez’e başvuru dosyasını teslim eden Nefise Nalbantoğlu açıklamasında kadınların temsiliyetine vurgu yaptı. Nefise NALBANTOĞLU yaptığı açıklamada; “Belediye Meclis Üyesi Aday Adayı olarak sizlerin karşısında duruyorum. Öncelikle, sürecimde desteğini hep hissettiğim değerli parti örgütümüz ve STK’larımıza teşekkür etmek istiyorum. Ülkemizin geleceği için büyük bir sorumluluk taşıyan bu göreve aday olduğumu gururla ifade ediyorum. Ancak, burada sadece benim adaylığım hakkında konuşmayacağım. Şu anda ülkemizde birçok güçlü kadın var ve bugün onların gücünü vurgulamak istiyorum. Kadının gücü, toplumun temel direğidir. Kadının liderlik ve yönetim becerileri, toplumun gelişimi için vazgeçilmez bir unsurdur. Kadınlar, yıllardır baskı ve ayrımcılığa maruz kalmış olsalar da her daim ayakta kalmayı başarmışlardır. İyi bir eğitim, sağlık hizmetlerine erişim, ekonomik özgürlük ve siyasi katılım gibi alanlarda sağladığımız ilerlemelerle, kadınların potansiyelini tam anlamıyla ortaya çıkarmak için adımlar atmalıyız. Kadınların güçlendirilmesi için çaba sarf etmeye devam edeceğim. Eşitlikçi politikaların hayata geçirilmesi, kadınlarımızın liderlik pozisyonlarında daha fazla temsil edilmesi, istihdam eşitsizliklerinin ortadan kaldırılması ve şiddetin önlenmesi gibi konuları önemseyeceğim. Kısacası, Cumhuriyet Halk Partisi olarak, kadınların gücünü ve potansiyelini tam anlamıyla ortaya çıkarmak için çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz. Kadınların toplumun her alanında etkin bir şekilde yer alması, demokrasimizin temel bir gerekliliğidir. Bizlerde bu gerekliliği yerine getirmek ve kadınları desteklemek için tüm gücümüzle çalışacağız. Kadınların sesi Bağcılar Belediye Meclisi’nde olacak. Bağcılar’da değişim kadınlarla başlayacak! Siz değerli parti üyeleri ve STK’larımızın desteğiyle, kadınların gücünü vurgulayan, toplumumuzu daha ileriye taşıyacak bir dönem geçireceğimize inancım tamdır. Hepinizin desteğini ve katkılarını bekliyorum. Teşekkür ederim” dedi.

Nefise Nalbantoğlu Kimdir?

Nefise Nalbantoğlu, 1965 yılı Kastamonu Azdavay doğumludur. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul Şişli’de tamamlayan Nefise Nalbantoğlu, Anadolu Üniversitesi - İktisat Bölümü’nde öğrenim görmüştür. Bahçeşehir Üniversitesi Hükümet Liderlik Okulu; Siyaset Akademisi, Diplomat Okulu ve Yerel Yönetimler Eğitimi Sertifika Programlarını tamamlamıştır. İş hayatına Emlak Bank Genel Müdürlüğü Sicil Departmanı’nda yöneticilik ile başlayan Nalbantoğlu, ardından uluslararası ticaret yapan bir şirkette yöneticilik yapmıştır. Siyasette Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında çalışmalar yürüten Nefise Nalbantoğlu, CHP Bağcılar İlçe Başkanlığı tarihinin ilk kadın ilçe sekreterliği başta olmak üzere, çeşitli görevler üstlenmiştir. CHP Parti Okulu Eğitmeni sıfatıyla parti içi eğitimlerde görev almaktadır. Sivil toplum kuruluşları alanında da pek çok tecrübesi olan Nefise Nalbantoğlu, Tüketiciyi Koruma Derneği-TÜKODER, Sıcak Eller ve Kastamonulular Dayanışma Derneği-KASDER’de yöneticilik yapmıştır. Mevcutta Tüm Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu-TSTK’da yöneticilik ve Kastamonu Dernekler Federasyonu-KASDERFED’in Genel Sekreterlik görevlerini yürütmektedir. Ayrıca Kurtuluş Savaşı kahramanı Şerife Bacı adına2023 yılında kurulan Şerife Bacı Vakfı kurucusu ve vakfın ilk genel sekreteridir. İyi düzey İngilizce bilen Nefise Nalbantoğlu, evli ve 1 çocuk annesidir. 

Bakmadan Geçme