• Haberler
  • Genel
  • Cezaevindeki Dilan Polat'a Gönderilen O Kitap: Kastamonulu Yazarın Eseri!

Cezaevindeki Dilan Polat'a Gönderilen O Kitap: Kastamonulu Yazarın Eseri!

Hakkında soruşturma başlatılan tutuklu Dilan Polat'a cezaevinde okuması için kitap gönderildi! Polat'ın avukatı Hüseyin Kaya 'Bitirmezlerse ziyarete gitmeyeceğim' dedi. Detayı haberimizde!

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hakkında ‘Suç işlemek amacıyla örgüt kurma’ ‘Suç gelirlerinin aklanmasının önlenmesi’, ‘Suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama’ ve ‘Vergi kanununa muhalefet’ suçlarından soruşturma başlatılan Engin Polat ve Dilan Polat’ın tutuklu yargılanması ve cezaevindeki yaşamı devam ediyor.

Dilan Polat'ın avukatı Hüseyin Kaya, Gazeteci Nevşin Mengü'nün YouTube yayınına katılarak, müvekkilinin cezaevindeki duygusal durumuna dair birçok detayı paylaştı.

‘Çok Ağlıyor, Ona Kızıyorum’

Cezaevindeki Dilan Polat'a Gönderilen O Kitap: Kastamonulu Yazarın Eseri!

Dilan Polat’ın avukatı Hüseyin Kaya, canlı yayında yaptığı konuşmada; “Dilan Polat cezaevinde çok ağlıyor, biraz kızıyorum. ‘Tekrar dışarı çıktığınızda böyle yaşamak yok dedim’ ifadelerini kullandı. 

‘Bitirmezlerse Ziyarete Gitmeyeceğim’

Avukat Hüseyin Kaya konuşmasını şöyle sürdürdü: “Orada daha fazla düşünme imkanı oluyor. Kitaplar verdim. Bitirmezlerse ziyarete gitmeyeceğim.”

İşte Kastamonulu İsmin O Kitabı!

Cezaevindeki Dilan Polat'a Gönderilen O Kitap: Kastamonulu Yazarın Eseri!

Avukat Kaya, Dilan Polat'ın cezaevinde geçirdiği süre boyunca okuması için Polat'a kitap gönderdiğini de söyledi.

Gönderilen kitaplar arasında, Türk edebiyatının önemli isimlerinden ve aynı zamanda Kastamonulu olan Oğuz Atay'ın klasikleşmiş eseri 'Tutunamayanlar' da yer alıyor.

Avukat Kaya; “Tutunamayanlar, İnsanın Anlam Arayışı gibi birkaç tane kitap seçtim gönderdim” dedi.

Edebiyatın Öncülerinden Oğuz Atay Kimdir?

Cezaevindeki Dilan Polat'a Gönderilen O Kitap: Kastamonulu Yazarın Eseri!

Oğuz Atay, Türk edebiyatının önemli isimlerinden biridir. 1934 yılında İnebolu, Kastamonu'da dünyaya gelmiştir. Okul dönemine kadar Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde yaşayan Oğuz Atay, babasının milletvekili seçilmesinin ardından 1939’da ailesi ile birlikte Ankara’ya yerleşmiş ve 1940 yılında ilköğretim hayatına başlamıştır.

İstanbul Teknik Üniversitesi’nde inşaat mühendisliği alanında eğitim almaya başlamıştır.

Oğuz Atay'ın en bilinen eseri "Tutunamayanlar"dır. 1971 yılında yayımlanan bu roman, yazarın kalemindeki derinlik, mizah ve eleştirel yaklaşım ile dikkat çekmiştir. Modern Türk edebiyatının önemli eserlerinden biri olarak kabul edilen "Tutunamayanlar", toplumun ve bireyin sorunlarına felsefi bir bakış sunar.

Oğuz Atay, sadece edebiyat dünyasında değil, aynı zamanda sanat ve düşünce alanında da önemli bir figürdür. 1977 yılında hayatını kaybeden yazar, eserleriyle Türk edebiyatına kalıcı izler bırakmış, edebiyatseverler tarafından büyük bir hayranlıkla okunmaya devam etmektedir.

Bakmadan Geçme