Bozkurt'tan Cumhurbaşkanı'na Teşekkür

Kastamonu İl Genel Meclisi Ağustos toplantıları tamamlandı. Toplantının gündeminde İl Özel İdaresi'nin teklifi yer aldı.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Bozkurt'tan Cumhurbaşkanı'na Teşekkür

Toplantıda Akmescit Mahallesi’nde bulunan ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne tahsisli Çantaoğlu Konağı’ndaki tahsisin İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün talebi üzerine kaldırılmasına söz konusu Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği’ne tahsisi görüşüldü. Söz konusu tahsis oy birliğiyle kabul edildi.

Toplantı sonrasında Bozkurt sel felaketinin 3 yıl dönümü münasebetiyle söz alan AK Parti Bozkurt İGM üyesi Mehmet Balta; “Küresel ısınmadan dolayı metrekareye 450 kilogram yağış düşmesi sonucu dünya tarihin en yıkıcı sel felaketiyle ilçem karşı karşıya kaldı. İlçemiz çamurla kaplandı. O felaketi ailemle birlikte yaşadım. Ne yapacağımızı bilemediğimiz noktada devletimizin büyüklüğünü bir kez daha gördük. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız yanımızda oldu. Çamurun içerisinde bizi bu güzel, aydınlık bir ilçeye kavuşturdu. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, bakanlarımıza, valilerimize çok teşekkür ediyorum. Ayrıca; o gün il başkanım olan, bugün Meclis Başkanım olan Sayın Doğan Ünlü’ye ayrıca teşekkür ediyorum. Selin ilk dakikasından itibaren yanımızda oldu. Geçen 3 yıl içerisinde DSİ, Ezine Çayı’nın 30 metre olan genişliğini 72 metreye çıkardı ve beton tahkimatla ilçemizi koruma altına aldı. 4 araç geçen köprü, 2 tane de yaya köprüsüyle ilçemizi emniyetli hale getirdi. Eğitim alanında 1 tane anaokulu, 1 tane ilköğretim okulu, 1 adet de yatılı okulu ilçemize kazandırdılar. Spor alanında 1 tane spor salonu, 1 adet futbol sahası ilçemize kazandırıldı. Konut alanında ise; 649 tane kalıcı konut, 127 tane dükkan, 21 adet de köy evi ilçemize yapıldı. Ayrıca yıkılan sanayimiz yeniden yapıldı. İnsanımız huzur ve güven içerisinde evlerinde, işyerlerinde hayatlarına devam ediyor. Birçok yatırım devletimiz sayesinde gerçekleştirildi. Ayrıca 2024 yılı için 34 konut, 25 işyeri ve 1 tane butik otel planlaması yapıldı ve ihalesi gerçekleştirildi. Sel felaketinde hemşehrilerimize Allah’tan rahmet, kalanlara başsağlığı diliyorum” dedi.

Bakmadan Geçme