Biyoçeşitlilik Etkinliği Gerçekleştirildi

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile TEMA (Türkiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı) Vakfı il temsilciliği ile beraber biyoçeşitlilik ve sürdürülebilirlik temalı materyal dağıtım etkinliği gerçekleştirildi.

Biyoçeşitlilik Etkinliği Gerçekleştirildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Etkinliğe İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş, Şube Müdürü Vedat Terlemez, TEMA Vakfı İl Temsilcileri ve öğretmenler katıldı.

Programda konuşan İl Müdürü Gümüş; “Türkiye'de TEMA Vakfı'nın toprağın çölleşmesinin önlenmesi, ekosistem içindeki varlığının aynı şekilde devam etmesi, biyoçeşitlilik varlığının toprak üzerinden devam ettirilebilmesi için ciddi çalışmalar yapılıyor. Anaokulundan itibaren tüm kademelerde öğrencilerimiz başta olmak üzere, vatandaşlarımıza her türlü bilgilendirme ve farkındalık oluşturuluyor. Bundan sonraki süreçte biz Kastamonu eğitim ailesi olarak yapılacak bu tür faaliyetlerde tüm kurum ve kuruluşlarımızla işbirliğimizi devam ettireceğiz.  TEMA Vakfı gönüllülerimize bundan sonraki çalışmalarında başarılar dileriz. Öğretmenlerimiz doğanın korunması, çevrenin korunması daha yaşanılabilir ve sürdürülebilir bir çevre oluşturulabilmesi açısından öğrencilerimize her daim bilinç oluşturuyorlar. Ben de bu fedakârlıkları için öğretmen arkadaşlarıma, okul yöneticilerimize de çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. 

Ekolojik Okuryazarlığı Konusunda Bilgilendirme Yapıldı

Programda Kastamonu TEMA Vakfı İl Temsilcisi Doç. Dr. Seray Özden Keleş tarafından TEMA Eğitim Programları konusunda tanıtım sunusu gerçekleştirildi. Bugüne kadar anaokulu, ilkokul ve lisede toplam 909 öğrenciye ekolojik okuryazarlığı konusunda bilgilendirme yapıldı.  Bundan sonra öğrencilerin ekolojik okuryazarlığını artırmak amacıyla eğitim programları öğretmenler tarafından gerçekleştirilmeye devam edilecek. Programın sonunda TEMA Vakfı Eğitim Programlarının Materyalleri TEMA Vakfı İl Temsilcileri ve öğretmenlere dağıtıldı. 

Bakmadan Geçme