Bin 772 Jandarma Uzman Erbaş yemin etti

5'inci Jandarma Eğitim Alay Komutanlığı'nda, 26'ıncı dönem dört haftalık temel askerlik eğitimini tamamlayan bin 772 Jandarma Uzman Erbaş Kursiyerler için yemin töreni düzenlendi. Yemin törenine Vali Yaşar Karadeniz, Jandarma Genel Komutan Yardımcısı Korgeneral Musa Çitil, Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Garnizon Komutanı Personel Albay Gamze Aydoğdu, 5'inci Jandarma Eğitim Alay Komutanı Jandarma Albay Orhan Sırma, gaziler,...


5’inci Jandarma Eğitim Alay Komutanlığı’nda, 26’ıncı dönem dört haftalık temel askerlik eğitimini tamamlayan bin 772 Jandarma Uzman Erbaş Kursiyerler için yemin töreni düzenlendi.

Yemin törenine; Vali Yaşar Karadeniz, Jandarma Genel Komutan Yardımcısı Korgeneral Musa Çitil, Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Garnizon Komutanı Personel Albay Gamze Aydoğdu, 5’inci Jandarma Eğitim Alay Komutanı Jandarma Albay Orhan Sırma, gaziler, kurum ve daire amirleri ile asker aileleri katıldı.

Saygı Duruşu, İstiklal Marşı ve Türk Bayrağı’nın göndere çekilmesi ile başlayan tören, bölüklerin and içmesi, yaş kütüğüne plaket çakılması, temel eğitim safhasında emsalleri arasında başarılı olan erler ve ailelerine ödül verilmesi, yemin eden kursiyerleri temsilen dönem birincisi olan J. Uzm. Onb. Cevdet Şişman’ın konuşması ve şiir okunması ile devam etti. Vali Yaşar Karadeniz ve protokol üyeleri tarafından çeşitli alanlarda başarı gösteren askerlere ödülleri verildi. Programın devamında 5’inci Jandarma Eğitim Alay Komutanlığında gösteri takımı faaliyetlerini icra etti. Tören geçişinin ardından askerler tören alanında aileleri ile buluşarak özlem giderdi.

Bakmadan Geçme