Bilim Şenliği kapılarını açtı

Milli Eğitim Müdürlüğü ile Belediye Başkanlığının ortaklaşa düzenlediği 'Hayal et, tasarla, dene, üret' adlı TÜBİTAK 4007 projesi kapsamında Bilim Şenliği dün Kuzeykent Fuar Alanı'nda açıldı.   Milli Eğitim Müdürlüğü ile Belediye Başkanlığının ortaklaşa düzenlediği 'Hayal et, tasarla, dene, üret' adlı TÜBİTAK 4007 projesi kapsamında Bilim Şenliği, bugünde devam edecek. 75 atölyede 225 atölye rehberlerinin katkısıyla ve...


Milli Eğitim Müdürlüğü ile Belediye Başkanlığının ortaklaşa düzenlediği “Hayal et, tasarla, dene, üret” adlı TÜBİTAK 4007 projesi kapsamında Bilim Şenliği dün Kuzeykent Fuar Alanı’nda açıldı.  

Milli Eğitim Müdürlüğü ile Belediye Başkanlığının ortaklaşa düzenlediği “Hayal et, tasarla, dene, üret” adlı TÜBİTAK 4007 projesi kapsamında Bilim Şenliği, bugünde devam edecek. 75 atölyede 225 atölye rehberlerinin katkısıyla ve 10 bin katılımcı hedefiyle gerçekleştirilen Bilim Şenliği’nin açılışına Vali Yaşar Karadeniz, Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yurt, siyasi parti temsilcileri, davetliler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

“10 BİN ZİYARETÇİ HEDEFİYLE BURADAYIZ”

Bilim Şenliği öncesinde açılış konuşmasını gerçekleştiren İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Bahçacıoğlu; “İlkini 2017 yılında 35 atölye çalışmasıyla gerçekleştirdiğimiz TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliği’nin, 2018 yılında 50 atölyeyle tamamlamıştık. Bu yıl ise 75 atölye çalışması ve 225 atölye lideri, rehberlerimizin katkısıyla 10 bin ziyaretçi hedefiyle buradayız. Bilim Şenliğiyle okullarımızdaki öğretmen, öğrenci ve diğer eğitim çalışanlarının eğitim, öğretim, kültür, bilim ve projeler konusunda yaptıkları çalışmalarının paylaşımını gerçekleştiriyoruz. Ülkemizin 2023 eğitim vizyonu doğrultusunda bilim toplumu oluşturmak üzere toplumun tüm kesimlerinin bilime olan ilgisini arttırmak amacıyla şenliği yapıyoruz. Gençleri bilimsel araştırma yapma ve farkındalığı oluşturacağız. 2023 eğitim vizyonunda ortaöğretim temasında yer alan akademik bilgi, beceriye dönüşecektir. Bugün bize 14 farklı ilden 20 katılımcı arkadaşımız eşlik edecek. İstanbul, İzmir, Denizli, Kocaeli, Samsun, Tokat, Rize, Burdur, Zonguldak, Kayseri, Muğla, Ankara, Uşak ve Bursa illerinden gelen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

“BİZİ DAHA İLERİYE TAŞIYACAK OLAN EĞİTİMDİR”

Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa “Hayal Et Tasarla, Dene ve Üret” temasıyla hazırlanan Bilim Şenliği’ni gerçekleştirdiklerini vurgulayarak; “Çocuklarımızın, gençlerimizin; bilime, ilme ve teknolojiye önem vermelerini destekliyoruz. Bizi buralara getiren en önemli şey eğitimdir. Bizi daha ileriye taşıyacak olan da eğitimdir. Eğitimde teknoloji çağı başladı. Bu çağa ayak uydurabilen gençler sizler olacaksınız. Robotları sadece üreten değin, robotları yönlendiren gençler olmalısınız. Hayal kuran ve hayallerinizi gerçekleştiren gençler olarak yetişeceksiniz. Gençlerimiz hayallerini bilgi ve donanımıyla gerçekleştirecek. TÜBİKAT 4007 kapsamında stantlar kuruldu ve projeler sergilenecek. Projeye katkı veren öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Kastamonu’yu güzel bir bilim merkezi haline getirmek için ne destek verilmesi gerekiyorsa, destek vermeye biz hazırız. Her zaman öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin yanındayız” diye konuştu.

“ÜRETMEK TEK BAŞINA BİR ŞEY İFADE ETMİYOR”

Bilim Şenliği’nin çocukların geleceği için önemli olduğunu söyleyen Vali Yaşar Karadeniz; “Geçen yıl ki bilim şenliğinde bahsettiğim gibi üretmek tek başına bir şey ifade etmiyor. Fayda ve değeri yüksek ürünler üretmeniz lazım. Bu da ancak bilim, teknolojiyle elde edilir. Tonlarca ürün dışarıya gönderiliyor ancak karşılığında ufak bir makine alınıyor. Bilime ve teknolojiye önem vermeliyiz. Gelecekte güvende olmak istiyorsak, bilim ve teknolojiye önem vermemiz lazım. Günümüzün savaş ve mücadeleler bilim ve teknoloji üzerinden yapılıyor. Sizin teknolojiniz ne kadar üstünse askeri yönden de o kadar güçlüsünüz. Hem okullarda sizlere verilen eğitim hem de bu tür fuar alanları; teknolojinin ülkemizde de gelişmesi açısından faydalı olacaktır. Okulda teknoloji dersleri uygulamalı hale geldiğinde, çizgi film izlemek kadar zevkli olacaktır. Ülkemiz gelişmeye devam edecektir” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından başarılı okullara ve öğretmenlere ödüller takdim edilerek, protokol tarafından Bilim Şenliği’nin açılışı yapıldı. Akabinde fuar alanını gezen protokol yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Bakmadan Geçme