Belediye Meclisi Toplandı

Kastamonu Belediyesi Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı başkanlığında gerçekleştirildi.

Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı’nın açıklamalarının ardından söz alan AK Parti Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Necati Atak; TÜGVA ile ilgili konuya değinerek, algı siyaseti yapıldığını, ortada bir suç varsa buna hukukun karar vermesi gerektiğini ifade ederek; “Kim devleti, Kastamonu’yu zarara uğrattıysa kanunlar çerçevesinde hesap sorulmalıdır” dedi.Belediye Meclisi Toplandı

‘Yargıya Taşıyacağız’

Necati Atak’ın sözleri üzerine TÜGVA meselesine açıklık getiren Başkan Baltacı; “TÜGVA ile ilgili süreç sadece açıklamadan ibaret değil. Biz TÜGVA’ya tahsisin iptal ettikten sonra, TÜGVA tahsis iptalinin iptal edilmesi için dava açtı. Dava yeni sonuçlandı. Ayrıca Sayıştay yargılamaya teşkil edecek raporlar hazırladı. Biz bu konuyu yargıya taşıyacağız. Onların açtığı dava yeni sonuçlandığı için işleme yeni başlayacağız. Hentbol takımı ile ilgili de raporda yeni geldiği için bunların hepsinin yargıya taşınması için gerekli işlemler yapılacak. Sadece 2023 yılı için değil, bu hususlarla ilgili yanlışlar hangi yıllar itibariyle yapıldıysa o yıllardan itibaren bu konuların hepsi yargıya taşınacak ” ifadelerini kullandı.

‘Kastamonu Belediyesi’nin Konaklarına mı Kaldınız?’

TÜGVA tartışmasının uzaması üzerine Başkan Baltacı; “Sayıştay burada bir denetim yapmış. Yaptığı denetim bizim burada söylemlerimizle birebir aynı. Sayıştay yargıya esas teşkil eden raporlar hazırlar. Eğer TÜGVA’yı bu kadar savunuyorsanız, TÜGVA’nın yöneticilerinden biri bildiğim kadarıyla Sayın Bilal Erdoğan. Bir süre gemiciği var. Kastamonu Belediyesi’nin konaklarına mı kaldınız? Vakıf demek vakfetmek demek, kendinizden olanı topluma vermek demek. Siz belediyenin bir kaynağını alıyorsunuz, o kaynağı da kendi siyasi amaçlarınız için kullanıyorsunuz. Sayın Bilal Erdoğan’ın bir sürü gemiciği var, bunlardan birisini bu kurumlara vakfediversin. Onlarda belediyelerden, kamu kurumlarından yer aramak zorunda kalmasınlar. Bizim yerimize göz dikmesinler. Bunun yorumunu yapmak bizim işimiz. Bu şehrin varlıkları, bütçesi, yetkisi bize emanet edilmiş. Siyaset bir tercih meselesidir. Biz tercihimizi TÜGVA gibi kuruluşlardan yana değil, milletimizden yana kullanacağız demiştik, yine aynı sözümüzdeyiz. Eğer birisi bir şeyi vakfetmek istiyorsa kendinden olanı vakfetsin. Kendinizde bir şey yoksa, başka birine bir şey vakfedemezsiniz. Bir insanda kendisinde olması gereken şey, her şeyden önce vicdandır. Vicdanı olmayanı bir şeyi vakfetmesi mümkün değildir” şeklinde konuştu.

‘Biz Yapılan Her İşte Emeğin Hakkını Teslim Ederiz’

Bayram kutlamaları hakkında söz alan Mahmure Nükhet Akkaya, 1 Nisan’a kadar Kastamonu’da hiç bayram kutlaması yapılmamış gibi bir algı oluşturulduğunu söyledi. Akkaya’nın sözleri üzerine Başkan Baltacı; “Bizim yapmış olduğumuz paylaşımların altına 23 Nisan’ı, 19 Mayıs’ı, 30 Ağustos’u coşkuyla kutlamak isteyenlerin özlemleri sizleri rahatsız etmemeli. ‘Bizden önce yokmuş gibi davrandığımızı’ söylediniz. Biz hiçbir zaman söylemedik. Bunu da bize kendisinden önce buzdolabı olmadığını söyleyen bir partinin temsilcisi söylüyor, kendisinden önce yolun, havalimanın, neredeyse içme suyunun olmadığını iddia eden bir partinin meclis üyesi söylüyor. Sanki sizden önce Türkiye yokmuş gibi davranan bir siyasi partinin temsilcisi söylüyor. Biz yapılan her işte emeğin hakkını teslim ederiz. Fakat vatandaş kutlamaların coşkusunu özlediğiyse ve bu özlemin dile getirdiyse, bu da sizi rahatsız ediyorsa, bence bunu bir kez daha değerlendirmeniz gerekir. Bayramlar milletindir, halkındır” diye konuştu. 

‘Sayın Serap Ekmekci Niye Ezdirdiniz?’

Mecliste söz alan CHP Belediye Meclis Üyesi Vuslat Atak, kadınların siyasette ve karar alma mekanizmalarında aktif rol alması için gayret sarf ettikleri konusunda bir konuşma gerçekleştirdi. Bunun üzerine söz alarak konuşan AK Parti Belediye Meclis Üyesi Cengiz Zengin'in; “Merve Kavakçı'yı meclisten kim kovdu onu da bir araştırmasını öneriyorum” demesi üzerine Belediye Başkanı Hasan Baltacı; “23 Ağustos'ta Atatürk'ün Kastamonu'ya Gelişi, Şapka ve Kıyafet İnkılabı'nın kutlamasını yaptık. O yürüyüşe katılan AK Parti Milletvekili Sayın Serap Ekmekci, Akitçilerin, HÜDAPAR'cıların ve AK Partili eski milletvekillerinin hışmına uğradı, linç edildi. Partinizden ses soluk çıkmadı. Cumhuriyet'in değerleriyle barışıksanız, bir kadın milletvekilinin Şapka ve Kıyafet İnkılabına ve Atatürk'ün Kastamonu'ya gelişiyle ilgili katıldığı bir yürüyüşte Akitçilere, HÜDAPAR'cılara sizin eski milletvekillerinize niye ezdirdiniz? Ama hala Merve Kabakçı'yı konuşuyorsunuz burada. Kendi milletvekiline sahip çıkamayanlar şimdi tutmuş burada Cumhuriyet'in değerleri, bayramlar coşkuyla kutlanmış da sanki biz kutluyormuşuz algısı yapıyormuşuz gibi eleştiriler getiriyor. Buradan da Merve Kabakçı üzerinden bununla polemik yaratmaya çalışılıyor. Halbuki bu polemiklere çok cevap verildi. Siz önce Cumhuriyet'in değerleriyle barışıksanız, kadınlara sahip çıkıyorsanız önce kendi kadın milletvekilinize sahip çıkın. Söz konusu kadın olunca şapka ya da türban ayrımını yapıyorsanız bu da milletimizin halkımızın taktirindedir diyorum” ifadelerini kullandı. 
Tartışmaların ardından gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı. 

Bakmadan Geçme