• Haberler
  • Kültür
  • Belediye Başkanı Hasan Baltacı: 'Gökyüzünü Renklendirdik'

Belediye Başkanı Hasan Baltacı: 'Gökyüzünü Renklendirdik'

Şapka ve Kıyafet İnkılabı'nın ve Atatürk'ün Kastamonu'ya Gelişi'nin 99'uncu yıl etkinlikleri kapsamında Kastamonu Belediyesi, Uzunyazı mevkiinde Uçurtma Şenliği düzenledi.

Çağdaşlaşma yolunda en büyük devrimlerden biri olan Şapka ve Kıyafet İnkılabı’nın ve Atatürk’ün Kastamonu’ya Gelişi’nin 99’uncu yıl etkinlikleri kapsamında Kastamonu Belediyesi’nin Uzunyazı mevkiinde düzenlemiş olduğu Uçurtma Şenliği’nde binlerce uçurtma gökyüzünü renklendirdi. 

Şenlikte tüm vatandaşların ve çocukların yüzleri gülerken Kastamonu semalarında bir birinden özel ve güzel uçurtmalar herkesin ilgisini çekti. 

'Güzel Günler Göreceğiz Çocuklar!' 

Uçurtma Şenliği’nde çocuklarla sohbet eden Belediye Başkanı Hasan Baltacı, kızı ve eşiyle birlikte uçurtma da uçurdu. Başkan Baltacı, alanda yaptığı gezinin ardından günün anlam ve önemi için sembolik olarak hazırlanan Yuvamız Kastamonu uçurtmasının üzerine “Güzel Günler Göreceğiz!” yazdı. 

Uçurtma Şenliği’nde binlerce vatandaşın mutluluğunu görmekten dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Hasan Baltacı, “Çocuklarımızın, kadınlarımızın, annelerimizin ve babalarımızın gözlerindeki mutluluk gelecek için umutlarımızı daha çok arttırıyor. Bu mutluluğa ortak olmaktan dolayı bizde çok mutluyuz. İki gün boyunca binlerce uçurtmayı çocuklarımızla Oyuncak Kütüphanemiz bahçesinde yaptık. Bugün ise gökyüzünü renklendirdik. Daha güzel günler göreceğiz. Çocuklarımızla daha nice güzel organizasyonlarda bir arada olacağız. Bugün gökyüzünü rengarenk yapan çocuklarımız inanıyoruz geleceğimize de aynı rengi ve mutluluğu katacaklar” dedi.

Başkan Baltacı, organizasyonda emeği geçen herkese de teşekkür etti. 

Belediye Başkanı Hasan Baltacı: 'Gökyüzünü Renklendirdik'

Uçurtma Atölyesiyle Başlamıştı 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Kastamonu’ya Gelişleri, Şapka ve Kıyafet İnkılabı’nın 99’uncu yıl dönümü kutlamaları Belediye Başkanı Hasan Baltacı’nın önem verdiği birbirinden özel programlardan Uçurtma Atölyesi’yle başlamıştı. Etkinlik kapsamında Çocuk Bakımevi ve Oyuncak Kütüphanesi bahçesinde iki gün boyunca bin 500’ün üzerinde uçurtma yapıldı. 

Kastamonu Belediyesi öncülüğünde yapılan etkinliklere vatandaşların katılımı bir hayli yoğun oldu. Uçurtma Atölyesi’nin ardından yapılan Uçurtma Şenliği etkinliğinde binlerce Kastamonulu, Uzunyazı mevkiine akın etti. Saat 14.30’da başlayan etkinlik akşam 18.30’a kadar sürdü. 
 

Bakmadan Geçme