Başkan Akgül'den altyapı cevabı
Abana Belediye Başkanı Yunus Akgül, 7 Haziran'da ilçede meydana gelen sel afeti sonrası ilçenin altyapısına yönelik yapılan eleştirilere cevap verdi.
İlçede altyapıya yönelik gerçekleştirdikleri çalışmalara hakkında bilgi veren Abana Belediye Başkanı Yunus Akgül; “Seçim dönemimizde en önemli vaadimiz Abana’nın tarumar vaziyetteki altyapısını yenilemekti. Birçokları böyle büyük bir işin altına giremeyeceğimizi, girsek de bitiremeden altında boğulacağımızı iddia ediyorlardı. Seçimlerin hemen akabinde kanalizasyon altyapımızı yenilemek için çalışmalara başladık. Sonrasında 8 Eylül 2021 tarihinde ilk kazmayı vurduk. 2 Şubat 2023 tarihinde de yeni sistemimize devreye aldık. Ardından içme suyumuzun çoğu asbest pik ve plastik borulardan oluşan sistem, tamamen PVC borularla yenilenerek musluğa ağzımızı dayayıp su içilebilecek kaliteye getirdik ve 2022 yılı içerisinde hizmete aldık. Abana'da hiç olmayan yağmur suyu sistemi ise 2022 yılı sonlarında devreye alınarak birçok şehirde olmayan modern bir altyapı hizmeti sunuldu” dedi.
“MAALESEF BİZLER HER ŞEYİ ÇOK ÇABUK UNUTUYORUZ”
Gerçekleştirdikleri çalışmalar sayesinde yaşanan sel afetlerinin ilçeye zarar vermediğini söyleyen Akgül; “Maalesef bizler her şeyi çok çabuk unutuyoruz. Abana'nın meydanındaki dükkânlar her yağmur yağdığında su basar meydan küçük bir deniz haline gelirdi çok şükür yağmur suyu sistemimiz devreye girdikten sonra artık böyle bir sorun yaşamıyoruz. Yollarımızda, caddelerimizde küçük denizler oluşmuyor. Her yaz geldiğinde 24 saat kanalizasyon çeken vidanjörümüz artık istirahatte. Günde en az 4/5 su patlağı tamir eden sucularımız yeni abonelerin sorunlarıyla uğraşıyor. Son yağışlara gelecek olursak 2021 tarihinde yaşanan büyük felaket sonrasında devletimizin yaptığı yatırımlar sayesinde sel baskınlarını dere kenarlarından seyreder olduk. Her sene yaşamaya başladığımız seller, şükür İlçemize hiçbir şekilde zarar vermiyor. Geçtiğimiz hafta yaşadığımız sel sonrasında belediyemize 39 adet evlerin bodrumuna su bastığına dair ihbar gelmiştir. Bunlardan sadece 3 adedi kanalizasyondan kaynaklanan şikayetlerdi. Diğerlerin tamamı derenin ve denizin yükselmesi sonucu evlerin bodrumlarının suyla dolu olmasından kaynaklıydı. Yani selden kaynaklanan ya da altyapı yetersizliğinden herhangi bir sıkıntı yaşanmamıştır. Bu tür durumlarla derenin her yükseldiğinde ve denizin her kabardığında maalesef karşılaşacağız. Hepimizin bildiği gibi Abana’da yeri 1 metre kazdığımızda su çıkıyor. Bina yapılırken yalıtımı güzel yapıldıysa binalar sorun yaşamıyor, düzgün yapılmadıysa binaların altı maalesef su doluyor. Özetleyecek olursak hem kanalizasyon, hem yağmur suyu hem de içme suyu sistemimiz tıkır tıkır çalışmaktadır” ifadelerini kullandı.
Bakmadan Geçme





