• Haberler
  • Genel
  • Bartın Dernekler Federasyonu Başkanı Avcı: 'İki Bakanımız Var, Aynı Çatı Altında Buluşalım'

Bartın Dernekler Federasyonu Başkanı Avcı: 'İki Bakanımız Var, Aynı Çatı Altında Buluşalım'

1986 İstanbul Orman Fakültesi Mezunları Kastamonu Gezisi programı için Kastamonu'ya gelen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Orman Ürünleri Meclisi Başkan Yardımcısı, aynı zamanda Bartın Dernekler Federasyonu Başkanı Orman Yüksek Mühendisi Sabri Avcı, değerlendirmelerde bulundu.

Kastamonu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sudi Topal ile Kastamonu Ticaret Borsası önceki dönem başkanı Sedat İşeri ile bir araya gelen aslen komşu Bartınlı olan Sabri Avcı, hem Bartın’ın hem de Kastamonu’nun birer bakana sahip olduğunu, her iki kentin öncülük ederek Batı Karadeniz’i aynı çatı altında buluşturup daha önemli çalışmaların yapılabileceğini kaydetti.

Sabri Avcı: “Kastamonu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Sudi Topal ile birlikte Kastamonu’da bir araya geldik. Kastamonu Holding, Kastamonu’ya büyük değer katan ve bölgede ses getiren Ilgaz Mountain Resort’in yanı sıra Kastamonu’ya yüzlerce sanayicinin gelmesine ve Kastamonu’ya Havalimanı’nın kazandırılmasında öncü rol oynadı. Kastamonu’nun kalkınmasına ekonomik, sosyokültürel olarak büyük katkılar sundu. Sayın Sudi Topal ile yapmış olduğumuz söyleşide, Sudi bey bizlere özetle şunları söyledi; ‘Biz Batı Karadenizliler güçlü olursak hükümetten her istediğimizi kopartırız. Bugüne kadar ihmal edilen Batı Karadeniz hak etmiş olduğu yatırımları ve değeri elde ettiği güç ile geri alır. Biz Batı Karadenizliler olarak Kastamonu, Sinop, Çankırı, Karabük, Bartın ve Zonguldak hep birlikte olur ve gücümüzü birleştirirsek İstanbul’da Türkiye’de ve Batı Karadeniz’de çok ciddi işleri birlikte başarır ve halkımızın hak etmiş olduğu hizmeti alırız. Ben Sudi Topal olarak yıllarımı Kastamonu’nun kalkınmasına ve Batı Karadeniz’in değer görmesine verdim. Eski yıllarda siyasi istikrar ve ekonomik istikrar olmadığı için projelerimiz yavaş ilerledi. Bazı projeleri gerçekleştiremedik. Ama halen yapılacak çok iş var. Hedefimiz Batı Karadeniz’in kalkınması ve hükümetlerden çok daha fazla yatırım alması, bunun için birlikte çalışmamız şart. Bartın Dernekler Federasyonu bu süreçte çok ciddi bir hareket başlattı. Biz bunu Batı Karadeniz’de hissettik ve bu heyecanı, hareketi daha ileriye taşımak mümkün. Bartın’la ilgili söylemek isterim ki; Bartın çok değerli bir yer. Filyos çok ciddi yatırımcı alıyor ve Kastamonulu, Evrenyeli, iş insanları Filyos‘ta yatırım yapıyor. Bartın’ın limanı var ve Bartın denizle iç içe… Turizme açılacak çok iyi bir ırmağı var ve Kastamonu ile Bartın’ı birleştiren Küre Dağları turizm potansiyeli, eko turizm açısından çok yüksek. Bu dönemde Bartın ile Kastamonu’nun bakanları var. Bunu çok iyi değerlendirmek ve Batı Karadeniz için ciddi bir yatırım almak mümkündür. Hep birlikte el ele verelim, bu işi birlikte başarırız. Başarmak için ben yanınızdayım ve birlikte bu işleri başaralım’” diye konuştu.

Sabri Avcı son olarak; “Sudi Topal Batı Karadeniz bölgesinin en önemli iş insanı ve kanaat önderlerindendir. Önemli projeler yaparak bu bölgenin özellikle Kastamonuların gönlünde taht kurmuştur. Benin şahsen Sabri Avcı olarak idolüm ve model aldığım insan Sudi Topal’dır. Sudi Topal ile birlikte Batı Karadenizlerin aynı çatı altında buluşması ve büyük işler başarmasının önünde hiçbir engel yoktur. Biz Sudi Topal’ın yanındayız, bizim önümüze geçerse mihmandarlık ve liderlik yaparsa onun izinde, yanında ve arkasında olur, birlikte yürürüz ve büyük başarılar elde ederiz. Bu vesileyle kendisine teşekkür ederim” dedi.

Bakmadan Geçme