• Haberler
  • Bartın
  • Bartın'da 238 Yıllık Tarihi Çörtlebaşı Çeşmesi Yeniden Gün Yüzüne Çıktı: Aydınlatma Çalışması Tamamlandı

Bartın'da 238 Yıllık Tarihi Çörtlebaşı Çeşmesi Yeniden Gün Yüzüne Çıktı: Aydınlatma Çalışması Tamamlandı

Bartın Belediyesi, Demirciler Mahallesi'nde tarihi bir miras olan Çalıkzade Süleyman Ağa tarafından 1785 yılında yaptırılan Çörtlebaşı Çeşmesi'ni aydınlatarak şehre yeni bir görünüm kazandırdı.

Bartın Belediyesi, şehrin tarihi mirasına ışık tutan önemli bir projeyi hayata geçirdi. Demirciler Mahallesi 492. Sokak’ta bulunan ve 1785 yılında Çalıkzade Süleyman Ağa tarafından inşa edilen tarihi Çörtlebaşı Çeşmesi, yapılan su hattı bağlantıları ve son olarak gerçekleştirilen aydınlatma çalışmasıyla gün yüzüne çıktı.

Belediye tarafından yapılan açıklamaya göre, tarihi çeşmenin su hattı bağlantıları daha önce tamamlanmış, kavşak suyu verilmişti. Şimdi ise gerçekleştirilen aydınlatma çalışmasıyla çeşmenin yapılış şekli, ön cephesindeki kemer ve kitabesiyle şehirde bulunan Osmanlı yapısı çeşmelerin en güzel örneklerinden biri olarak öne çıkıyor.

Bartın Belediyesi'nden yapılan bilgilendirmede; "Osmanlı yapısı çeşmelerin en güzel örneklerinden biri olan 238 yıllık tarihi Çörtlebaşı Çeşmesi'ni aydınlattık" ifadeleri yer aldı.

Bartın halkı, 238 yıllık tarihi çeşmenin aydınlatılarak şehir dokusuna kazandırılmasıyla, şehirlerinin tarihine olan bağlılıklarını bir kez daha hissetme fırsatı buldu.

Bakmadan Geçme