Banduma Coğrafi İşaret aldı, sıra Kastamonu Simidinde
Coğrafi İşaretlemeler toplantısı dün Vali Yaşar Karadeniz başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda ilimizin coğrafi işaretli ürün sayısının 9'a yükseldiği açıklandı. Coğrafi İşaret çalışmalarında son durumu gözden geçirmek için toplandıklarını vurgulayan Vali Yaşar Karadeniz 'Düzenlediğimiz yaptığımız bu toplantılar sayesinde tescilli, coğrafi işaret almış ürün sayımız Devrekani Hindi Banduması ile 9'a çıktı. Hepimizin gayretiyle. Sırada bekleyen, Bakanlığa sunulmuş 18...
Coğrafi İşaretlemeler toplantısı dün Vali Yaşar Karadeniz başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda ilimizin coğrafi işaretli ürün sayısının 9’a yükseldiği açıklandı.
Coğrafi İşaret çalışmalarında son durumu gözden geçirmek için toplandıklarını vurgulayan Vali Yaşar Karadeniz; “Düzenlediğimiz yaptığımız bu toplantılar sayesinde tescilli, coğrafi işaret almış ürün sayımız Devrekani Hindi Banduması ile 9’a çıktı. Hepimizin gayretiyle. Sırada bekleyen, Bakanlığa sunulmuş 18 tane daha dosya var. Bunlardan 17’sinin incelemesi devam ediyor. Sadece Kastamonu Simidi 15 Mart 2019 tarihli bültende yayınlanmış durumda. Bununda tescil sahibi olarak da Kastamonu Belediyesi’nde görünüyor. Muhtemelen 15 Haziran’da Kastamonu simidi coğrafi işaret alan 10 numaralı ürün olarak girmiş olacak” dedi.
Son olarak Devrekani Hindi Bandumasının listeye girmesiyle coğrafi işaret alan ürün sayımız 9’a çıktı. Daha önceki dönemlerde Taşköprü Sarımsağı, Taşköprü Kuyu Kebabı, Pınarbaşı Kara Çorba, Tosya Pirinci, Tosya Bıçkısı, Daday Etli Ekmeği, Kastamonu Çekme Helvası ve Kastamonu Siyez Bulguru coğrafi işaret alan ürünlerimiz olmuştu. Kastamonu simidinin 15 Haziran’da coğrafi işaretine kavuşup, coğrafi işaret alan ürün sayımızın 10’a yükselmesi bekleniyor.
Ayrıca toplantıda coğrafi işaret başvurusunda bulunan İnebolu Ekmeği ile İnebolu Kızılcık Tarhanası’nın gündemde düşürüldüğü, İnebolu yetkililerinde ürünler hakkına yeterli kaynak bulamadıklarından dolayı vazgeçtikleri belirtildi.