• Haberler
  • Siyaset
  • Baltacı Abana ve Çatalzeytin'de konuştu: 'Selin izleri silinmeli'

Baltacı Abana ve Çatalzeytin'de konuştu: 'Selin izleri silinmeli'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kastamonu Milletvekili ve 28'inci Dönem Milletvekili Adayı Hasan Baltacı, ilçelere gerçekleştirdiği seçim ziyaretlerinde açıklamalarda bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kastamonu Milletvekili ve 28’inci Dönem Milletvekili Adayı Hasan Baltacı, ilçelere gerçekleştirdiği seçim ziyaretlerinde açıklamalarda bulundu.

Görev yaptığı 5 yıllık süreçte Kastamonu’yu Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde en iyi şekilde temsil etmeye gayret ettiğini belirten Milletvekili Hasan Baltacı, gelecek dönemde iktidar partisi milletvekili olarak Abana ve Çatalzeytin’in uzun süredir rafta bekletilen problemlerini çözmek istediğini dile getirdi.

"SEL FELAKETİNİN İZLERİNİN SİLİNMESİ GEREKİYOR"

Hasan Baltacı, “Abana’da sel felaketinin olumsuz izlerinin biran önce silinmesi gerekiyor. Sahil tahkimatı projesi kangrene dönüştü. Turizmde her geçen yıl kan kaybeden, eski günlerini mumla arayan bir Abana var. Yıllar önce Kastamonu’nun deniz turizminde göz bebeği olan Abana bunu hak etmiyor."

"ZARAR GÖREN KÖY YOLLARININ BİR AN ÖNCE YAPILMASI GEREKİYOR"

Baltacı: "Çatalzeytin’de de benzer sorunlarla karşı karşıyayız. Sağlık ve eğitim alanında her iki ilçemiz de sorun yaşanıyor. Selde zarar gören köy yolları, köprülerin biran önce yapılması gerekiyor. Elektrik kesintileri, telekomünikasyon ağının yetersizliği kırsaldaki öncelikli sorunlarımız arasında yer alıyor."

GENEL POLİTİKA

Baltacı, partisinin genel politikasıyla ilgili olarak şunları söyledi: "Sağlık kuruluşlarımızda hekim ve personel sayısını arttıracağız. Muayene randevu sistemini etkin çalışır hale getireceğiz. Kamuya girişlerde mülakat uygulaması kalkacak. Okullarda ücretsiz su, süt ve öğle yemeği verilecek. Okul kitapları, yardımcı kitaba ihtiyaç duyulmayacak hale getirilecek. Enflasyon 2 yıl içinde tek haneye düşürülecek. İşyeri kira stopaj ödemeleri oranı sıfırlayacağız. Araç muayene istasyonlarındaki tekel kaldırılacak Emekli maaşlarına enflasyon ve büyüme zammı yapılacak. Yaşlı aylığını arttıracağız. Göçmen sorununu biz çözeceğiz. İki yıl içinde Suriyelilerin ülkelerine geri dönüşünü sağlayacağız."
 

Bakmadan Geçme