• Haberler
  • Siyaset
  • Bakan Yumaklı: 'Kastamonu için yapılması gerekenleri yapacağız'

Bakan Yumaklı: 'Kastamonu için yapılması gerekenleri yapacağız'

Tarım ve Orman Bakanı olan Kastamonulu İbrahim Yumaklı'ya başta siyasiler olmak üzere kalabalık bir heyet 'Hayırlı Olsun' ziyaretinde bulundu.

Tarım ve Orman Bakanlığı’na gerçekleştirilen ziyarete AK Parti Kastamonu Milletvekilleri Halil Uluay ve Serap Ekmekci, Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu, AK Parti İl Başkanı Doğan Ünlü, MHP İl Başkanı Emre Şahin, Yeniden Refah Partisi İl Başkanı İbrahim Demir, Demokratik Sol Partisi İl Başkanı Fazıl Kabakcı, İl Genel Meclisi Başkanı Güray Parçal, AK Partili ve MHP’li belediye başkanları, ilçe başkanları, İl Genel Meclis üyeleri, Belediye Meclis üyeleri, şehit aileleri, gaziler, muhtarlar ve bazı STK’ların başkan ve yöneticileri katılım sağladı.

Gerçekleştirilen ziyarette AK Parti Milletvekili Halil Uluay, “Bakanımız İbrahim Yumaklı’nın bu göreve gelmesi biz hemşehrilerini çok sevindirdi. İlerleyen zamanlarda da istişarelerimizi devam ettireceğiz. Sizden umutluyuz. Sağ olun var olun” dedi.

“KASTAMONU’DA BAKAN ÖZLEMİ ÇEKİYORDUK, SAYENİZDE BUNU GİDERMİŞ OLDUK”

AK Parti Milletvekili Serap Ekmekci, Bakan Yumaklı’ya başarılar dileyerek; “Sayın Bakanımıza yeni görevinde başarılar diliyorum. Bizim sevincimiz iki kat. Yıllardır Kastamonu’da bakan özlemi çekiyorduk, sayenizde bunu gidermiş olduk. Ayrıca Kastamonu’nun Tarım ve Hayvancılık memleketi olması nedeniyle de bu göreve gelmeniz bizler için çok çok önemli. Sevincimizi ikiye katladı. Kastamonu için desteklerinizle en faydalı hizmetleri vermek istiyoruz” ifadelerini kullandı. 

“MEMLEKETİN DEĞERLERİNDEN KOPMADIK”

Bakanlık’ta hemşehrilerini ağırlayan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı; “Kıymetli büyüklerim, arkadaşlarım, kardeşlerim, hepiniz hoş geldiniz. Ben bir işçi çocuğuyum. Hayatını gurbette geçirmiş birisiyim. 6 yaşında Kastamonu’dan ayrıldım. Gurbette kim ne yaşadıysa, hiç eksiksiz yaşadım. Bizim memlekette, devlete ve millete karşı büyük saygı vardır. Devlet sevgisiyle, vatan sevgisiyle büyütüldük. Farklı işlerde çalıştık, ama hiçbir zaman memleketten kopmadık. Memleketin değerlerinden kopmadık. Biz de aynı şekilde çocuklarımızı yetiştiriyoruz, yetiştirmeye devam edeceğiz. Ben bunu tavsiye olarak söylemiyorum. Zaten içimizde var olanı paylaşıyorum. Babama bir gün dedim ki, ‘Baba köyümüzden bir arsa, bir bahçeyi, bana bırakma ama oğluma bırak. Bırak ki, kökünü, memleketini unutmasın. Bilsin ki; benim dedemin benim üzerimde bir yeri var desin.’ Ve yıllar sonra da oğlum, dedesinin kendisine verdiği yerde arkadaşlarıyla birlikte gidip kamp yapmıştı. Bizi biz yapan değerlerimiz, köklerimiz var. Bunları asla unutmamız lazım” şeklinde konuştu. 

“İLGİLENMEDİĞİMİZ HİÇBİR İŞ YOK”

Bakan Yumaklı, bakan yardımcılığı görevine değinerek; “Bana bu görevi verirken, bana ‘tamamıyla ilgili imanın var mı?’ demişti. Bende ‘Siz arkamızda olduğumuz sürece hiçbir şeyden korkmayız’ demiştim. Marketteki bir çubuk krakerden, dünyanın beşinci büyük barajı olan Artvin’deki Yusufeli Barajı’na, Devrekani’deki hayvancılık yapan besicimizden, Hatay’da deprem sebebiyle problem yaşayan bütün üreticilere, Muğla’daki ormanda çıkan bir dumandan, Tosya’daki sulama işiyle ilgiliyiz. İlgilenmediğimiz hiçbir iş yok. Her şeyin altından kalkarız. Benim bir gücüm daha var. Memleketimin bana duacı olmasıdır” ifadelerini kullandı.

“KASTAMONU’YA HİZMET YOLUNDA EL ELE KOL KOLA DEVAM EDECEĞİZ”

Bakan Yumaklı son olarak; “Memleketimiz biliyorsunuz, kahramanlığı ile de ünlü. Sadece İnebolu’nun Kurtuluş Savaşı’ndaki rolü Amerikalıların elinde olsaydı, herhalde 100 film yapmıştı. Top mermisi zarar görmesin diye kundaktaki bebeğinin üzerindeki battaniyeyi alan başka bir millet var mı? Dolayısıyla bunun kıymetini bilmemiz gerekir ve öne çıkarmamız gerekir. Bize bir miras bıraktılar. Hiçbir sapma olmadan bu mirasa sahip çıkacağız. Ülkemiz ve memleketimiz için en iyisini yapacağız. Biz bu milletin hizmetkarıyız. Benim ihtiyacım olan sizlerin duasıdır. Siz dua edin, ben başka bir şey istemiyorum. Kastamonu için de yapılması gerekenleri bir bir yapacağız. Kastamonu’ya hizmet yolunda el ele kol kola devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
 

Özel Haber

Bakmadan Geçme