• Haberler
  • Eğitim
  • Bakan Tekin: 'Çocuklarımızın Yanında Dijital Bağımlılıklarımızdan Vazgeçelim'

Bakan Tekin: 'Çocuklarımızın Yanında Dijital Bağımlılıklarımızdan Vazgeçelim'

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin velilere seslenerek, 2 haftalık tatilde çocukların yanında dijital bağımlılıklarından vazgeçmeleri çağrısında bulundu.

Öğretmenlere teşekkür eden Bakan Tekin, "Eğer onlar olmasalar, onlar bu okullarımızın içerisindeki havayı teneffüs etmeseler, onlar çocuklarımızla bu anlamda kendi çocukları gibi ilgilenmeseler, bu yaptıklarımızın hiçbir anlamı yok. Öğrencilerimize teşekkür ediyoruz. Her şeyi onlar için yaptığımızın bilincinde olarak eğitim öğretim hayatlarına devam ediyorlar. Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz. Özellikle son 21 yılda genel bütçeden eğitime ayrılan pay her daim birinci sırada yer aldı. Ve bu vesileyle de Türkiye'de öğrencilerin sahip oldukları fiziki imkanlar çok ciddi şekilde değişti. Cumhuriyet döneminde yapılan derslik sayısı kadar bir o kadar da her ilde Türkiye genelinde olduğu gibi derslik yapmışız demektir. Bu çok ciddi bir adım. Cumhurbaşkanımıza müteşekkiriz” ifadelerini kullandı.

‘Çocuklarımızın Yanında Dijital Bağımlılıklarımızdan Vazgeçelim’

Bakan Tekin, konuşmasının devamında, okulların ara tatile gireceğini hatırlatarak; “Sevgili veliler sizden bir şey istirham ediyorum; öğretmen arkadaşlarımızın emeklerinin zayi olmaması için, öğretmen arkadaşlarımızın çocuklarıyla geçirdikleri zamanın zayi olmaması için, çocuklarımızın elde ettikleri kazanımların geriye düşmemesi için lütfen bu 2 haftalık tatilde, bizler de ebeveyn olarak çocuklarımızın eğitim öğretim sürecine katkı verelim. En azından her akşam çocuklarımızla beraber yarım saat kitap okuyalım. En azından bu 15 gün boyunca çocuklarımızın yanında dijital bağımlılıklarımızdan vazgeçelim. Telefon, televizyon, bilgisayar ya da benzeri alışkanlıklarımız varsa, bağımlılıklarımız varsa, çocuklarımızın yanında onlardan vazgeçelim, onlara iyi örnek olalım. 15 günü böyle değerlendirelim. Unutmayın, bütün akademik çalışmalar, çocuklarının akademik başarıları açısından en az okul ve öğretmen kadar velinin sürece katkısını önemsiyor, en az okul kadar. Siz çocuklarınızın başarılı olmasını istiyorsanız, eğitim öğretim sürecinde iyi bir trend yakalamasını istiyorsanız, lütfen bu süreçte siz de çocuklarınıza yardım edin. En azından bu 15 günlük süre içerisinde çocuklarımızın kazanımlarının geriye gitmemesi için onlara destek olun” dedi.  

İhlas Haber Ajansı

Bakmadan Geçme