• Haberler
  • Genel
  • Bakan Kurum'dan dönüştürülen konut açıklaması

Bakan Kurum'dan dönüştürülen konut açıklaması

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ve İstanbul 1'inci Bölge Milletvekili Adayı Murat Kurum, 'Türkiye'de 3.3 milyon konut dönüştürdük, 250 bin devam ediyor' dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ve İstanbul 1’inci Bölge Milletvekili Adayı Murat Kurum, “Türkiye’de 3.3 milyon konut dönüştürdük, 250 bin devam ediyor” dedi.

Bakan Kurum: “Türkiye’de 3.3 milyon konut dönüştürdük, 250 bin devam ediyor. İstanbul’da 700 bin konutu dönüştürdük, 93 bin devam ediyor. Türkiye’de 1.2 milyon sosyal konut yaptık. 50 bin ve 100 bin konut kampanyamızı tamamladık. 250 bin konut kampanyamızda 5 ayda 50 bin ihale yaptık. Elazığ’dan İzmir’e Malatya’dan Antalya ve Karadeniz’e tüm sel yangın ve deprem bölgelerinde 50 bin yuva kurduk. Biz bunların köhneleşmiş zihniyetine rağmen yapanlarız."

"İSTANBUL'DA 1.5 MİLYON KONUTU YAPACAĞIZ"

Kurum şöyle sürdürdü: "Biz depremin üzerinden 15 gün geçmeden ilk konutların sözleşmelerini imzalayan kadrolarız. 3 ayın sonunda tam 120 bin konutun inşasını başlatanlarız. 1 yılda tam 319 bin yuvayı bitirecek olanlarız. Şimdi de İstanbul’da 1.5 milyon konutu yapacağız. Tam 132 milyon metrekare rezerv alanımızı belirledik, geçen hafta da Gaziosmanpaşa’da ilk 100 bininin temelini Sayın Cumhurbaşkanımızla birlikte attık. Hoş, bunlar Gaziosmanpaşa’da bırak inşa etmeyi, inşaatı başlayan gençlerimizin spor kompleksini bile durdurdular. O yüzden bize inşadan, ihyadan, istikbalden söz edecek son kişiler bunlardır. Yahu siz değil misiniz, yılda 20 bin olmak üzere 5 yılda 100 bin konut yapacağım deyip de 5 yılda bin 500 konut bile yapamayanlar? Siz değil misiniz, deprem bütçesini reklam bütçesinin bile altına getirenler? Siz değil misiniz, 50 çalıştay yapıp tek bina dönüştürmeyenler? Siz değil misiniz, yılda 20 bin, 5 senede 100 bin dönüşüm yapacağım, deyip sözünü tutmayanlar?"

"14 MAYIS YENİ BAŞLANGIÇ OLACAK"

Bakan Kurum son olarak; "Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliği, milletimizin desteğiyle 14 Mayıs beceriksizlerin sonu, doğru adamların yeni başlangıcı olacak; hepinizin birden siyaset tarihinden silineceği gün olacak” diye konuştu.

Bakmadan Geçme