Bakan Göktaş'tan Açıklama

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Göktaş'tan Açıklama
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Asrın felaketinin ardından depremzede vatandaşların yanında olduklarını ve bakanlık olarak 106 milyon liralık destek sağladıklarını açıklayan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “Asrın felaketi üzerinden tam bugün 9 ay geçti. Aslında hepimizin kalbi o gün orada kaldı. İlk günden itibaren acıyı derinden hissettik. Ancak durmadan yorulmadan da bölge için çalışmaya devam ettik. Devletimiz, var gücüyle başkanımız, Cumhurbaşkanımız, bütün bakanlarımız buraları boş bırakmadı. Biz bu süre zarfında gerek sosyal yardımlarımız, gerek psikososyal desteklerimiz olmak üzere her zaman vatandaşlarımızın yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Bu çerçevede Gaziantep ilimizde 364 çalışma arkadaşımız her zaman burada görev almakta. TOKİ, yıkılan ve zarar gören binaların yerine 30 binden fazla konut ve 8 bini aşkın köy evinin yapımını üstlendi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak bizler de depremden etkilenen vatandaşlarımıza 106 milyon liraya yakın bir ödenek sunduk” dedi.

‘Çocuklarımız İçin Tüm İmkanlarımızı Seferber Ediyoruz’

Deprem bölgesindeki çocuklar, gençler ve anneleri desteklemek için tüm imkanları seferber ettiklerini de belirten Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, “El birliğiyle yaralarımızı sararken Bakanlık olarak çocuklarımızı, gençlerimizi ve onların annelerini fiziksel ve psikososyal destekleyebilmek için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz. Anne ve çocuklarımızın mutlu, sağlıklı ve özgüveni yüksek bireyler olarak toplumumuzda yer almaları için her geçen gün hizmetlerimizi yeniliyor, faaliyetlerimizi artırıyoruz” dedi. 

‘Aile Ve Gençlik Bankası Deprem Bölgesindeki İllerden Başlayacak’

Konuşmasında Aile ve Gençlik Bankası ile ilgili de müjde veren ve konunun meclise gönderildiğini, yakın zamanda da hayata geçeceğini açıklayan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “Sadece ülkemizin değil insanlığın geleceğini ilgilendiren konularda politikalar geliştiriyor ve bunları hayata geçirecek adımlar atıyoruz. Aile kavramına yönelik çalışmalarımızı burada da söylemek istiyorum. Çünkü deprem bölgesini ilgilendiriyor. Geçtiğimiz günlerde de bunun müjdesini verdik. Aile ve Gençlik Bankasına yönelik bir projemiz vardı. Sayın Cumhurbaşkanımızın seçim dönemindeki vaadiydi. O projeyi hayata geçiriyoruz. Pilot proje olarak deprem bölgesindeki illerimizden başlayacağız. Nurdağlı kardeşlerimiz de, gençlerimiz de inşallah Aile ve Gençlik Bankasından ilk faydalanan gençlerden olacak. Aile kurma yolunda ilk adımı atacak gençlerimize faizsiz kredi imkanı sunacağız. Cumhurbaşkanımızın da büyük önem verdiği Aile ve Gençlik Bankamız Meclise gönderildi. İnşallah yakın zamanda hayata geçirip buradaki gençlerimizin faydalanmasını sağlayacağız. Böylelikle de aile kurumunu tamamen yerli imkanlarla güçlendirmiş olacağız. Gençlerimize, ailelerimize bir nevi can suyu olacak Aile ve Gençlik Bankasının inşallah Nurdağlı kardeşlerimize de hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

İhlas Haber Ajansı

Bakmadan Geçme