• Haberler
  • Siyaset
  • Azdavay'da Eski Başkan Civelek'ten Yeni Başkan Taşkan'a Mesaj!

Azdavay'da Eski Başkan Civelek'ten Yeni Başkan Taşkan'a Mesaj!

Azdavay'ın önceki dönem belediye başkanı Osman Nuri Civelek, yeni başkan Cevat Taşkan'a sosyal medya üzerinden mesaj verdi. Belediyedeki işçi çıkarmaları odağına alan Civelek 'Üzüntü ve endişeyle takip ediyoruz' ifadelerini kullandı.

Azdavay'ın önceki dönem belediye başkanı Osman Nuri Civelek, yeni başkan Cevat Taşkan'a sosyal medya üzerinden mesaj verdi. Belediyedeki işçi çıkarmaları odağına alan Civelek; "Üzüntü ve endişeyle takip ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Civelek'in açıklamaları şöyle: "Değerli Hemşehrilerim, bir mübarek Kurban bayramını daha geride bıraktık. Bizleri sağlık ve afiyet içinde daha nice bayramlara erdirmesini Rabbimden niyaz ediyorum. Ancak bu bayrama buruk giren Azdavay Belediyesi çalışanlarını asla unutmayacağız. Azdavay Belediyesi'nde son zamanlarda yaşanan gelişmeleri büyük bir üzüntü ve endişeyle takip ediyoruz. Belediye Başkanı Cevat Taşkan’ın Kurban Bayramı öncesinde  belediye çalışanlarından 4 kişiyi  işten atması  kabul edilebilir bir durum değildir. Bu işten atmaların daha da devam edeceğinden büyük endişe etmekteyiz."

'4 Belediye Çalışanını Bayram Öncesi İşsiz Bıraktı'

Civelek: "Seçim öncesinde özellikle belediye personellerini işten çıkarma gibi konuları yersiz dedikodular olarak yalanlayan , tüm halkımızın gözünün  içine baka baka, kimseyi işten atmayacaklarını söyleyen  Sayın Taşkan, bugüne kadar hiçbir hak ödemeden 4 belediye çalışanını bayram öncesi işsiz bıraktı. Böylesi bir zulüm ilçemiz tarihinde bir ilktir. İlçemizin turizim hedeflerinine ulaşmasında en büyük destekçimiz, kültür temsilcimiz Nurşen Kalaycı’yı, Sosyal Tesislerimizin en yetişmiş, sel afetlerinin yaşandığı dönemlerde aylarca belediye tesislerinde 16 saat çalışan aşçı Emine Temli Akça’yı, belediyemizin her türlü aracını en verimli şekilde kullanan ve mesai dışı çalışmakta sınır tanımayan şöför Ali Özan’ı ve son yıllarda belediyemize ve Azdavayımıza kazandırdığımız kapalı spor salonu, futbol sahası, tenis kortu, kapalı yüzme havuzu gibi spor tesislerinden gençlerimizin faydalanmasını sağlayan spor eğitmeni Türker Civelek’i sebepsiz bir şekilde işten atan Başkan Cevat Taşkan’ı şiddetle kınıyoruz."

'Azdavay Tarihinde Böylesi Bir Kıyımı Görmedi'

Önceki dönem Azdavay Belediye Başkanı Civelek şöyle devam etti: "Azdavay, tarihinde böylesi bir kıyımı ne gördü ne de yaşadı. Sayın Cevat Taşkan! başkanlık bir tarafa, siz 70 yaşına gelmiş bir baba olarak acımasızca işten attığın personellerin çocuklarına olsun merhamet duymadınız. Burası senin İstanbul’daki şirketin değil, kin ve nefret duygularınla personel kıyımı yapamazsınız. Bu insanlar bir devlet kurumuna güvenerek çocuklarının rızkı için gelecek planlaması yaptılar. Şunu çok iyi bil, birileri bayram günleri Azdavay’da köçeklerle oynarken bu işten attığın personellerin çocukları, anne ve babaları size hakettiğiniz duaları ettiler. Sen ve siyasi sorumluların bu vebalin altında kaldınız. Bu memlekete en büyük mirasımız olan cam terasın yapılmış kafeteryasını bile sezonda hizmete açamadınız. Bu işten attığınız insanlar Cam Terasta ağaç diplerinde kafeterya hizmeti verip belediyemize kazanç sağladılar. Sizlerin bu anlayışınız  yüzünden Tarım ve Orman Bakanlığı Cam Terasın işletmeciliğini elinizden alırsa hiç şaşırmayın. Bunun çok örnekleri var."

'Azdavay Belediyesi'nde Personel Katliamı Var'

Osman Nuri Civelek: "Buradan Kastamonumuzun değerli basın mensuplarına, Ak Parti Kastamonu İl Başkanımıza, Milletvekillerimize ve Sayın Bakanımıza sesleniyorum. Bazı belediyelerde görev yerleri değiştirmelere bile tahammül edilemezken, Azdavay Belediyesi'nde personel katliamı var. 70 günde 50 personelden 4’ü sebepsiz ve tazminatsız olarak işten atıldı. Azdavay Belediyesini 20 yıl yöneten bir başkan olarak diyorum ki; biz borçsuz bir belediye devrettik, biz Tosya ve Taşkörü ilçeleri hariç, 17 ilçe belediyesi içinde en güçlü araç parkına sahip bir bilediye teslim ettik. iddia ediyorum; 17 ilçe belediyeleri içinde, mal varlığı olarak en zengin olan bir belediye teslim ettik. Çok yakında 20 yılda belediyemize kazandırdığımız gayrimenkullerin değerlerini siz değerli halkımızın bilgisine basın açıklaması ile sunacağız. Biz, güçlü ve zenginleşen Azdavay belediyesini sizlerin sebepsizce işten attığınız personellerimizle var ettik. Biz bu işten atmaların daha da devam edeceğini düşünüyoruz. Belediye Başkanı Sayın Taşkan’ı, seçim öncesi kendisini desteklemeyen belediye personelinden intikam almaktan, onlara zulüm etmekten vazgeçip, halkımızın taleplerini ve ihtiyaçlarını dikkate alarak, daha adil ve sorumlu bir yönetim sergilemeye davet ediyoruz."

Bakmadan Geçme