Avrupa Hentbol Şampiyonası sürüyor

Türkiye Hentbol Federasyonu ev sahipliğinde Ankara Prof. Dr. Yaşar Sevim Hentbol Salonu'nda devam eden U17 Kızlar Avrupa Hentbol Şampiyonası grup ikinci maçları tamamlandı.

Milli Takımımızın da yer aldığı A Grubu'nda Avusturya, Büyük Britanya'yı 47-12, İtalya da Letonya'yı 40-23 mağlup etti. B Grubu'nda oynanan maçlarda ise Polonya Kosova’yı 40-19 yenerken, günün son maçında Slovakya Bulgaristan'ı 37-23 mağlup etti.

Milli Takımımız, gruptaki ikinci maçını 7 Ağustos'ta İtalya ile oynayacak. Şampiyona maçları EHF TV, SportsTV ve Dsmart Spor'dan canlı olarak yayınlanıyor. İki grupta oynanan şampiyonada U17 Kız Milli Hentbol Milli Takımımız, A Grubu'nda Avusturya, Büyük Britanya, İtalya ve Letonya ile birlikte yer alıyor. B Grubu'nda ise Bulgaristan, Finlandiya, Kosova, Polonya ve Slovakya mücadele ediyor.

U17 Kızlar Avrupa Şampiyonası ikinci klasman maçları, diğer bir merkez Azerbaycan'da da aynı tarih aralığında 10 takımın katılımıyla oynanıyor. Her iki merkezde şampiyon olan iki ülkenin takımı, iki yıl sonra düzenlenecek U19 Kadınlar Avrupa Şampiyonası'na birinci klasmandan katılma hakkı elde edecek ve kazanan ülkelerin U17 takımı da aynı şekilde 2 sene sonra düzenlenecek olan şampiyonaya birinci klasmandan katılmaya hak kazanacak.

İhlas Haber Ajansı

Bakmadan Geçme