Atatürk'ün Kastamonu'ya Gelişi Coşkuyla Kutlanacak

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Kastamonu'ya Gelişi, Şapka ve Kıyafet İnkılabı'nın 99'uncu yıl dönümü kutlama programı netlik kazandı.

Kutlamalar 23 Ağustos Cuma günü saat 10.00’da Olukbaşı mevkiinden Cumhuriyet Meydanı’na kadar gerçekleşecek olan kortej yürüyüşüyle başlayacak. Akabinde Cumhuriyet Meydanı’nda çelenk sunma töreni gerçekleştirilip, Halk Oyunları gösterisi sunulacak. Programın devamında Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk’ün Kastamonu Ziyareti ve Eski Kastamonu Fotoğrafları Sergisi açılacak. Saat 15.00’da Vedat Tek Kültür ve Sanat Merkezi’nde de Cumhuriyete Varmak Şerife Bacılar Sergisi ile Azdavay Kadın Başlıklarından Modernize Şapkalar Sergisi açılacak.

Kutlamaların 2’nci gününde saat 11.00’da Vedat Tek Kültür ve Sanat Merkezi’nde Slow Food Kastamonu Yeryüzü Pazarı açılacak. 14.30’da Kastamonu Belediyesi tarafından Uzunyazı mevkiinde Uçurtma Festivali düzenlenecek. Saat 16.00’da da Kurşunlu Han’da Atatürk’ün Kastamonu’ya Gelişi Uluslararası Resim Çalıştayı Sergisi açılacak. 

25 Ağustos Pazar günü kutlamalar saat 13.00’da Uzunyazı mevkiinde Atatürk ve İstiklal Kupası Rahvan Binicilik At Yarışları ile başlayacak. Gün içerisinde Seydiler, Küre ve İnebolu’da özel program düzenlenecek.

Karavan Tiyatrosu Sahnelenecek

27 Ağustos Salı günü ise saat 18.00’da Halk Eğitim Merkezi’nde Hüsnü Açıksöz’ü Anma ve Basın Onur Ödülleri töreni ve “Son Akşam Yemeği” İsimli Film Gösterimi yapılacak. 28 Ağustos Çarşamba günü ise Devrekani özel programı ve saat 20.00’da Turhan Topçuoğlu Parkı’nda Karavan Tiyatrosu sahnelenecek. 

Feridun Düzağaç Geliyor

29 Ağustos Perşembe günü Taşköprü’de özel program yapılacak.  30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Programı kapsamında ise; Müze bahçesinde tören, Geleneksel Baskı Sergisi “Tamamlanma” Nefise Akpınar’ın İzleri ve Feridun Düzağaç Konseri gerçekleştirilecek.

Özel Haber

Bakmadan Geçme