ASGE Eğitimleri Devam Ediyor

20-23 Mayıs 2024 tarihleri arasında Hastane Öncesi Görev yapan Sağlık personeli 10 kursiyerlere Ambulans Sürüş Güvenliği Eğitimi (ASGE) düzenlendi.

Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanlığı bünyesinde, Acil Sağlık Hizmetlerine bağlı olarak görev yapan yeni atama gruplarından ilk kez sürücülük yapacak olan Acil Tıp Teknisyeni (ATT) ve Acil ve Ambulans ve Acil Bakım Teknikerlere (AABT) yönelik ambulans kazalarının önlenmesi, etkin ve verimli bir hizmet sunumunun sağlanması amacıyla; 20-23 Mayıs 2024 tarihleri arasında Hastane Öncesi Görev yapan Sağlık personeli 10 kursiyerlere Ambulans Sürüş Güvenliği Eğitimi (ASGE) düzenlendi.

ASGE Eğitimi, ASGE Koordinatörü ATT Ahmet Bacaksız, eğitim yöneticisi ATT Şaban Altıyaprak ve eğitmenleri ATT Aykut Aydınlı, ATT Orhan Seymenoğlu, ATT Erdal Demirbaş, AABT Ufuk Osman Kibaroğlu, ATT Salih Yıldız tarafından kursiyerlere verildi.

Bu kapsamda pratik uygulama sahası olarak belirlenen Kuzeykent Miting alanında uygulamalı sürüş eğitimi verildi. 4 günlük bir eğitim programının 1’inci gününde İl Sağlık Müdürlüğü eğitim salonunda teorik eğitimler 2’nci ve 3’üncü gün pratik uygulamalar ve son gün sınav şeklinde tamamlandı. Acil Sağlık Hizmetleri istasyonlarında görevli ambulans sürücülerinin, farklı hava ve yol şartlarında güvenli sürüş teknikleri, lastik değişimi, kar zinciri uygulamaları, günlük bakımı, kurulan 7 farklı parkurda manevra uygulamaları ile ilgili geliştirme ve beceri kazanma sağlayacak faydalı bir eğitim programıdır.

İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Çağdaş Derdiyok, beraberinde Sağlık Hizmetleri başkanı Uzm. Dr. Özgür Yılmaz, Başkan Yardımcısı Ali Ünal ve İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Anıl Kutlubay‘ında katılımı ile uygulamalı eğitimler yapılmış ve son gün yapılan değerlendirme sınavından 10 kursiyer eğitimlerini başarıyla tamamladılar.

Bakmadan Geçme