• Haberler
  • Genel
  • 'Apartmanlar insanları kutuya hapseden hapishanelerdir'

'Apartmanlar insanları kutuya hapseden hapishanelerdir'

VALİ YAŞAR KARADENİZ İl Genel Meclisi Mart ayı toplantıları dünkü oturumla devam etti. Toplantının gündeminde komisyon raporları, İl Özel İdaresi'nin teklifleri ve 2018 yılı Faaliyet Raporu'nun görüşülmesi yer aldı. Toplantıda ilk olarak Araç'ın İğdir köyü imar planı hakkında hazırlanan İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporu görüşülüp, rapor doğrultusunda karara bağlandı. Akabinde Taşköprü Alatarla köyü hakkındaki imar...

VALİ YAŞAR KARADENİZ;


İl Genel Meclisi Mart ayı toplantıları dünkü oturumla devam etti. Toplantının gündeminde komisyon raporları, İl Özel İdaresi’nin teklifleri ve 2018 yılı Faaliyet Raporu’nun görüşülmesi yer aldı.

Toplantıda ilk olarak Araç’ın İğdir köyü imar planı hakkında hazırlanan İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporu görüşülüp, rapor doğrultusunda karara bağlandı. Akabinde Taşköprü Alatarla köyü hakkındaki imar plan teklifleri İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na gönderildi. Toplantının diğer bir gündem maddesinde merkeze bağlı Sipahi, Girdalı, Karamukmolla, Daday’a bağlı Değirmencik köyleri ile ilgili ihtilafsız su tahsisi teklifi Ormanı Koruma ve Köylere Yönelik Hizmetler Komisyonu’na gönderildi.

“377 MİLYON 189 BİN TL DEĞERİNDE TAŞINMAZ VARLIĞIMIZ BULUNMAKTADIR”

Toplantının devamında Vali Yaşar Karadeniz ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Tahir Zafer Karahasan’ın katılımı 2018 yılı Faaliyet Raporu meclisin bilgisine sunuldu. 2018 yılı Faaliyet Raporu’nu meclisin bilgisine sunan ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Tahir Zafer Karahasan; “5 yıl önce belirlediğimiz misyonumuz vardı. Bu misyon çerçevesine çalıştık. Birçok hizmete imza attık. Ayrıca vizyonumu doğrultusunda çevreye ve kent estetiğine önem veren bir il olma yolunda elimizden gelen çalışmayı yapacağımızı belirtmiştik. Makine parkımızda 321 araçla ilimize hizmet ettik. Bir buçuk milyonluk akaryakıt alımımız oldu. Doğrudan temin noktasında alımlarımız oldu. İl Özel İdaresi bünyesinde 377 milyon 189 bin TL değerinde taşınmaz varlığımız bulunmaktadır. 2018 yılında çok cüzi miktarda satışlarımız oldu. İhaleye çıkıp, satamadığımız yerler oldu. Bu sene bunların satışlarını gerçekleştireceğiz. 4 tane OSB’ye ortağız. Tarım ve Hayvancılık İhtisas OSB’de bunlara eklenecek. Bu projenin de en kısa zamanda hayata geçmesini umuyoruz” dedi.

“BU SORUNUN BİR AN ÖNCE ÇÖZÜLMESİ GEREKİYOR”

Kadrolu eleman sayılarında azalma yaşandığını vurgulayan Karahasan; “Bizde kendi imkanlarımızla kalifiyeli eleman almak zorunda kalıyoruz. Bunların giderlerini kendi bütçemizden ödemek zorunda kalıyoruz. Eğer böyle devam ederse, Özel İdare kendi personelinin maaşını ödemeye çalışan ve yatırım yapamayan bir kurum haline gelecek. Bu sorunun bir an önce çözülmesi gerekiyor. Bu durum bu bölge için çok önemli. Çünkü bölgemizde öngöremediğimiz çok olay var” ifadelerini kullandı.

“315 MİLYON 411 BİN 179 LİRALIK BİR YATIRIMA İMZA ATTIK”

Temel politikalar ve önceliklerine de değinen Karahasan; “Sorunlu, yarım kalmış projeleri ivedilikle bitireceğiz. Şeffaflıktan ödün verilmeyecek. Projelerin tamamlanmasında ekonomik, emniyet ve estetik unsurlarına dikkat edilecek. Ilgaz Yurdun Tepe Telesiyej Mekanik tesislerinin 2019 yılında tamamlanarak, hizmete açılamasını hedefliyoruz. BSK yol yapımına devam edilecek ve köy yollarının standartları yükseltilecek. Açık Hava Müzesi ve Yaban Parkı proje çalışmalarına başlanacak. Makine parkında iyileştirmelere devam edilecek. Doğa Spor Kompleksi’nde futbol sahası yapım çalışmaları tamamlanacak. Sayısal harita çizimlerine hız verilecek. Kent Müzesi yapımına başlanacak. Paydaş kuruluşların yatımlarının zamanında tamamlanması sağlanacak. İl Özel İdaresi olarak 2018 yılında 315 milyon 411 bin 179 liralık bir yatırıma imza attık. Ayrıca 78 milyon 611 bin 579 liralık bir devir gerçekleştirdik. Performans gerçekleşmemiş yüzde 91,32 oldu. Çok güzel bir yıl geçirdik” diyerek 2018 yılı Faaliyet Raporu hakkında meclis üyelerine detaylı bilgi verdi.

“TOPRAKTAN DAHA KIYMETLİ BİR ŞEY VAR MI?”

Köylerin imar plan tadilatları hakkında sorulan sorular üzerine Vali Yaşar Karadeniz; “İmar planı çalışmalarımızda bizim kaliteyi arzulamamız lazım. Emsal attırmak köylerimiz için büyük bir kötülük olur. İmarların doğal güzelliklere uygun olması lazım. İmar planı yaparken köylerimize, illerimize vizyon mu vereceğiz, yoksa parsel sahiplerine emsal mi vereceğiz? Gidişat doğru bir şey değil. Bu insanları daha fazla mutlu yapmıyor. Katlar yükseldikçe insanların mutluluk oranı azalıyor. Kentleşme diye bir bilim var. Bende bu bilime dayalı olarak olması gerektiğinden bahsediyorum. İnsanların ayağını dışarıya attığında toprağa basabilmeli. Apartmanlar insanları kutuya hapseden hapishanelerdir. Uzun soluklu düşünmek lazım. Topraktan daha kıymetli bir şey var mı? Bence köylerde imar planı 2 kattan daha fazla olmamalıdır. Burada köylerde 2 kattan daha fazla imar olmayacağı yönünde vereceğiniz karar beni mutlu edecektir. Köylerimize apartmanları sokmayalım. İmar planlarındaki yanlışları yasal hale getirmek için imar planı yapmak yanlıştır. İmar planlarını köylerimizi korumak için yapalım. Yarın çocuklarımıza nasıl bir köy, nasıl bir şehir bırakacağız, önemli olan o. Bu hep beraber toplumsal zorunluluğumuzdur” dedi.

Bakmadan Geçme