Anahtar Parti İl Başkanı Göksu: 'Deprem Gerçeğiyle Yüzleşmek Zorundayız!'
Anahtar Parti Kastamonu İl Başkanı Onur Göksu, 6 Şubat 2023'te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli ve 11 ili etkileyen büyük depremin ikinci yıl dönümü dolayısıyla açıklamada bulundu.
Anahtar Parti Kastamonu İl Başkanı Onur Göksu, 6 Şubat 2023’te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli ve 11 ili etkileyen büyük depremin ikinci yıl dönümü dolayısıyla açıklamada bulundu.
Göksu, depremlerin sadece doğal afet olmadığını, aynı zamanda Türkiye’nin afet yönetimi, şehirleşme politikaları ve kamu yönetimi açısından ciddi bir sınav verdiği süreçler olduğunu belirtti.
‘Unutmayın, Riski Yönetemeyen Afeti Yönetemez!’
Onur Göksu, açıklamasında Türkiye’nin depreme karşı hazırlıklı olması gerektiğini vurgulayarak; “6 Şubat depremleri, sadece bir felaket değil, Türkiye’nin şehirleşme politikaları ve kamu yönetimi açısından bir dönüm noktasıdır. Ancak aradan iki yıl geçmesine rağmen halen etkili bir afet yönetimi oluşturulabilmiş değil. Bilimin ışığında, liyakatli kadrolarla ve şeffaf bir yönetim anlayışıyla Türkiye’yi depreme dayanıklı hale getirmek için mücadelemizi sürdüreceğiz. Bugün, sadece kaybettiklerimizi anma günü değil, aynı zamanda Türkiye’nin geleceği için harekete geçme günüdür” dedi.
Göksu, doğal afetlerin engellenemeyeceğini ancak doğru önlemler alınarak can ve mal kayıplarının en aza indirilebileceğini belirterek yetkilileri sorumluluk almaya davet etti.
‘Tedbirler Yeterince Alındı Mı?’
Göksu, yetkililere çağrıda bulunarak 6 Şubat depremlerinden sonra alınan tedbirlerin yetersiz kaldığını belirterek; “Deprem öncesinde alınması gereken önlemler zamanında alınsaydı, bugün binlerce insanımız hayatta olabilir miydi? 201 bin konutun anahtar teslimi yapıldı ancak milyonlarca insan hala kalıcı konut bekliyor. Planlama neden bu kadar gecikti? “Depremden etkilenen illerde su kaynaklarının kirlenmesi büyük bir halk sağlığı krizine dönüşebilir. Buna karşı hangi önlemler alındı?” şeklinde sorular yöneltti.
Göksu, deprem bölgelerinde sağlık hizmetleri, barınma koşulları ve hijyen önlemlerinin acilen gözden geçirilmesi gerektiğini belirtti. Onur Göksu, Türkiye’nin büyük bir deprem ülkesi olduğunu hatırlatarak, İstanbul’da beklenen büyük deprem başta olmak üzere tüm riskli bölgelerde acil eylem planlarının devreye alınması gerektiğini ifade ederek; “Türkiye bir deprem ülkesidir ve nüfusumuzun yüzde 95’i deprem riski altında yaşamaktadır. İstanbul’da beklenen büyük depreme karşı önlem almak zorundayız. Afet yönetimi, siyasi tartışmaların dışında tutulmalı, bilim insanlarının uyarıları dikkate alınmalıdır” dedi.
Göksu, Anahtar Parti Kastamonu İl Başkanlığı olarak afetlere karşı daha güçlü bir mücadele vereceklerini ve halkın güvenliği için yetkilileri acilen harekete geçmeye çağırdıklarını belirterek açıklamalarını "Halkın önüne gelmelidir!" diyerek sonlandırdı.